اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آرایش جدید سیاسی اصولگرایان بعد از توافق هسته‌ای+جدول



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

مذاکرات هسته‌ای نه تنها در خارج از مرزهای کشور؛ بلکه در داخل نیز تغییراتی ایجاد کرد؛ تغییراتی که موج آن به تغییر آرایش سیاسی اصولگرایان منجر شد.

هنوز هیجان اخبار خبرنگاران اعزامی به وین فروکش نکرده بود و موج تبریک‌ها در شبکه‌های اجتماعی شروع نشده بود که هجمه رسانه‌های منتقد توافق انجام شده به راه افتاد.

حمید رسایی خبر از طرح سوال از رئیس جمهور در صحن علنی مجلس داد و تحلیلگران این جریان و اعضای ارشد یکتا و جبهه پایداری، انتقاد تند خود را به مفاد قطعنامه ابراز داشتند.

یکی دیگر از خطوطی که در تحلیل‌های سیاسی این گروه دیده می‌شود٬ برخورد تند این جریان با مذاکره‌کنندگان است. رسانه‌های این جریان بارها و بارها با هجمه به ظریف و روحانی٬ برای اثبات ادعای خود به تفاوت صحبت‌های روحانی با مطالب منتشر شده در رسانه‌های صیهونیستی استناد می‌کند.

اما محسن رضایی، نگاه متفاوتی به مذاکرات داشت «امروز که مذاکرات پیش رفته هنوز تهدیدها هست باید مراقب بود اسراییل به شدت عصبانی است.»

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نیز که در انتخابات 92 مغز متفکر سیاست خارجی ستاد قالیباف بود٬ می‌گوید: «متأسفانه ساختار شورای امنیت مبتنی بر قدرتهاست و باید به رایزنی‌های خود ادامه دهیم .... معتقدم آمریکایی‌ها از این پس مشغله‌هایی دیگری خواهند داشت و دیگر مجبور نیستند موضوع جمع شده مسئله هسته‌ای ایران را باز کنند.

اما ریاست مجلس واکنشی متفاوت داشت و نشان داد روز به روز به میانه میدان اعتدال می‌‌‌آید. او با تبریک توافق هسته‌ای آرزو کرد که این توافق وافق منشا خیر و برکت برای مردم باشد. شکی نیست که لاریجانی در این توافق سهیم بوده است؛ چه زمانی که در قامت رئیس مجلس مانع یکه‌تازی تندروها در مجلس شد و چه زمانی که با هوشمندی سخنرانی روز قدس را به شکلی مدیریت کرد که در عین ضداسرائیلی بودن و تاکید بر ارزش‌های روز قدس، اخلالی در روند مذاکرات ایجاد نکند.

اما در نهایت اصولگرایان حامی روحانی٬ تمام قد پشت او ایستادند. اصولگرایانی که این روزها بدل به قسمتی از دولت شده‌اند؛ حمایتی که البته پیش بینی می‌شد.

در واقع جریان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان معتدل که در خرداد 92 به یک ائتلاف استراتژیک رسیده بودند٬ روز به روز به هم نزدیک‌تر شده‌اند٬ چنانچه استقبال آنان از رفتار اصلاح‌طلبانه ظریف در کنار حمایت اصلاح‌طلبان از دولت ائتلافی روحانی موجب نزدیکی بیش از پیش اصلاح‌طلبان و اصولگرایان معتدل شده است.

 

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 

در واقع هر چند هنوز طیف وسیعی از محافظه‌کاران سنتی و مدرن ایران خود را «اصولگرا» می‌نامند٬ اما در غیاب احزاب شناسنامه‌دار تفکر اصولگرایی٬ پیش از آنکه در قالب تعریف شده‌ای متولد شود٬ اکنون شاهد به حاشیه رفتن خود است.

جریان اصولگرایی نامی بود که در واکنش به اصلاح‌طلبی، برخی از مخالفان اصلاحات بر پیشانی خود نهادند. آنها در این سال‌ها می‌دانستند چه نمی‌خواهند٬ اما به نظر می‌رسد هنوز نمی‌دانند برای منافع مردم و کشور چه می‌خواهند و به همین دلیل ساده، دوازده سال در اختیار داشتن مجلس شورای اسلامی٬ هیچ کارنامه خاصی برای اصولگرایان ایجاد نکرد.

 

اخبار سیاسی - ایلنا

 


ویدیو مرتبط :
«توافق سیاسی هسته ای»

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

28 مرد کلیدی دولت روحانی از کدام جناح سیاسی برخاسته‌اند؟/وزنه سنگین اصولگرایان سنتی در کابینه پیشنهادی+جدول



کابینه حسن روحانی,کابینه پیشنهادی روحانی

28 مرد کلیدی دولت روحانی از کدام جناح سیاسی برخاسته‌اند؟/ وزنه سنگین حزب اعتدال و توسعه و اصولگرایان سنتی در کابینه پیشنهادی روحانی

معرفی کابینه ای فراجناحی از سوی رییس جمهوری خود را مردی اعتدال گرا می داند محور اصلی این روزهای تحلیل های سیاسی است.

به گزارش نامه، کمتر از یک هفته تا مراسم تنفیذ و تحلیف هفتمین رییس جمهور؛ گمانه زنی ها از کابینه دولت روحانی به اوج رسیده است و هر روز لیستی جدید از کابینه  رسانه ای می شود.  کابینه ای که به دلیل اظهارات رییس جمهور منتخب مبنی بر عدم وامداری اش به حزب و گروه خاص و فراجناحی بودنش انتظارات از روحانی را بالا برده است چنانچه بسیاری گام اول در اثبات فراجناحی بودن و اعتدال گرا بودن رییس دولت یازدهم را در کابینه معرفی شده از سوی وی می دانند.

گرچه اسامی زیادی تا به امروز از وزرای احتمالی ارائه شده است اما هرچه به آغاز دولت یازدهم نزدیک می شویم لیست های رسانه ای شده رنگ واقعیت بیشتری به خود می گیرند. در این میان کم کم برخی از کاندیداهای احتمالی نیز وارد گود مصاحبه شده و خود از گزینه بودنشان سخن می گویند چنانچه علی جنتی و نجفی روز گذشته از قطعی شدن حضورشان به عنوان وزرای فرهنگ و آموزش و پرورش سخن گفتند و برخی از منصوبان دفتر روحانی نیزاز قطعی شدن حضور نامدار زنگنه به عنوان وزیر نفت خبر دادند.

مروری بر اسامی اعلام شده که بنا به برخی اخبار محتمل تر نیز به نظر می رسد حکایت از حضور پررنگ طیف سیاسی وابسته به روحانی یعنی اعتدال و توسعه و  اصولگرایان راست سنتی در کابینه روحانی دارد. در این میان معاون اول روحانی که کلیدی ترین پست دولت محسوب می شود نیز گویا قراراست به اسحاق جهانگیری مرد همیشه همراه و وفادار آیت الله هاشمی و منتسب به جزب کارگزاران داده شود.

اصلاح طلبان و اصولگرایان نیز به نسبتی کم و بیش در دولت روحانی صاحب برخی کرسی های وزارت شده اند. در جدول زیر به وابستگی سیاسی اسامی اعلام شده اشاره شده است.

 

اسامی

سمت

وابستگی سیاسی

 

اسحاق جهانگیری

 

    معاون اول رئیس جمهور

کارگزاران سازندگی

 

اکبر ترکان

مشاور ارشد و رئیس گروه مشاورین رئیس‌جمهور

 

حزب اعتدال وتوسعه

حسین فریدون

رییس بازرسی نهاد ریاست جمهوری

حزب اعتدال و توسعه

 

محمدرضا صادق

سرپرست نهاد ریاست جمهوری

حزب اعتدال توسعه

 

عبدالرضا رحمانی فضلی

وزارت کشور

اصولگرا

 

سید محمود علوی

 

یا محسن قمی

وزارت اطلاعات

علوی: اصولگرا

 

محسن قمی: اصولگرای سنتی

(معاون ارتباطات بین الملل دفتر مقام معظم رهبری)

محمدجواد ظریف

وزارت امور خارجه

اصلاح طلب

 

محمد فروزنده

دبیر شورای عالی امنیت ملی

اصولگرا(راست سنتی)

 

محمود واعظی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی

حزب اعتدال و توسعه

محمدعلی نجفی

وزارت آموزش و پرورش

کارگزاران سازندگی/ اعتدال و توسعه

 

علی جنتی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

حزب اعتدال و توسعه

بیژن نامدار زنگنه

وزارت نفت

اصلاح طلب عضو بنیاد باران

 

محمد طبیبیان

 

وزارت اقتصاد و امور دارایی

اصلاح طلب

علی ربیعی

وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی

عضو مرکزی خانه کارگر

محمود حجتی

وزارت جهاد کشاورزی

اصلاح طلب(عضو حزب منحله مشارکت)

 

عباس آخوندی

وزارت راه و شهرسازی

اصولگرا(راست سنتی)

 

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

اصلاح طلب

سید ابوالحسن فیروزآبادی

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

اصولگرا(راست سنتی)

رضا صالحی امیری

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

اعتدال و توسعه

محمدرضا نعمت‌زاده

وزارت صنعت، معدن و تجارت

حزب اعتدال و توسعه

مسعود سلطانی‌فر

وزارت ورزش و جوانان

اصلاح طلب/ حزب اعتدال توسعه

 

احمد وحیدی

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

اصولگرا

حمید چیت‌چیان

وزارت نیرو

اصلاح طلب

 

محمدباقر نوبخت

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی

حزب اعتدال و توسعه

محمد نهاوندیان

رئیس کل بانک مرکزی

اصولگرا(راست سنتی)

 

علی‌ عسگری

معاون پارلمانی

اصولگرای معتدل

 

حجت‌الاسلام شهیدی

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت

اصولگرا(راست سنتی)

حسین دهقان

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بنیاد شهید

حزب اعتدال و توسعه

 نامه