اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین دوتار نواز بزرگ خراسان از دنیا رفت


نورمحمد دُرپور که یکی از بزرگان دوتارنوازی خطه خراسان محسوب می‌شد،‌ از دنیا رفت.

خبرگزاری ایسنا: نورمحمد دُرپور که یکی از بزرگان دوتارنوازی خطه خراسان محسوب می‌شد،‌ از دنیا رفت.

این هنرمند که به مدت دو سال از بیماری رنج می‌برد‌، سرانجام 28 اسفندماه درگذشت.

استاد نورمحمد درپور پاییز سال گذشته برای مداوای توده بدخیم روده بزرگ تحت شیمی‌درمانی قرار گرفت که متاسفانه پس از مدتی دچار ناراحتی قلبی شد و 5 آبان‌ماه 1392 در بیمارستان شریعتی مشهد مورد عمل جراحی قلب قرار گرفت.

این در حالی بود که این استاد برجسته موسیقی نواحی کشورمان حدود 7 ساعت پس از این عمل جراحی دچار سکته قلبی و همچنین ضایعه مغزی شد.

خطه خراسان امسال دو هنرمند بزرگ دیگر را هم از دست داد؛ غلامعلی پورعطایی و ذوالفقار عسگریان که هر دو از آخرین نسل بزرگان دوتارنوازی محسوب می‌شدند.

نورمحمد دُرپور نیز یکی دیگر از این بزرگان بود که دار فانی را وداع گفت.


ویدیو مرتبط :
آهنگ بی وفا دنیا - دوتار شمال خراسان و آواز ترکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روزی که استاد بزرگ آواز ایران به دنیا آمد + عکس



روزی که استاد بزرگ آواز ایران به دنیا آمد + عکس

 

موسیقی - پانزده اردیبشهت ماه سالروز تولد غلامحسین بنان، استاد آواز ایران است.

به گزارش خبرآنلاین، استاد غلامحسین بنان 15 اردیبهشت 1290، در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمد و به دلیل گرایش پدر و مادرش به خوانندگی و نوازندگی در شش سالگی به خوانندگی و نوازندگی ارگ و پیانو پرداخت و در این راه از راهنمایی‌های مادرش که پیانو را بسیار خوب می‌نواخت بهره‌ها گرفت. همچنین اولین استاد او در آواز،  پدرش بود.

 

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

نمایی از ارکستر رادیو به رهبری روح اله خاقی و خوانندگی غلام حسین بنان

 

بنان فعالیت هنری خود را به صورت رسمی از سال 1321  آغاز کرد. صدای او در همان سال، همراه با همکاری عده‌ای از هنرمندان دیگر از رادیو تهران به گوش مردم ایران رسید و دیری نگذشت که نام بنان زبانزد همه شد. روح‌الله خالقی او را در ارکستر انجمن موسیقی شرکت داد و با ارکستر شماره یک نیز همکاری را شروع کرد و از بدو شروع برنامه «گلهای رنگارنگ» بنا به دعوت استاد داود پیرنیا همکاری داشت.

 

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

محمدرضا شجریان در کنار غلامحسین بنان

 


بنان در طول فعالیت هنری خود، حدود 350 اهنگ را اجرا کرد و آنچه که امتیاز مسلم صدای او را پدید می‌آورد، زیر و بم‌ها و تحریرات صدای او است که مخصوص به خودش می‌باشد. بنان نه تنها در آواز قدیمی و کلاسیک ایران استاد بود، بلکه در نغمات جدید و مدرن ایران نیز تسلط کامل داشت. تصنیف زیبا و روح پرور «الهه ناز» او بهترین معرف این ادعا می‌باشد.

 

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

مرحوم پرویز مشکاتیان و محمدرضا شجریان در کنار غلام حسین بنان

 


بنان را می‌توان به حق بزرگترین اجرا کننده آهنگ‌های سبک وزیری-خالقی دانست. او همچنین در کنار ادیب خوانساری از بهترین اجرا کنندگان آثار صبا و محجوبی محسوب می‌شود.

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

 

غلامحسین بنان  اسفندماه 1364، در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت و بر خلاف وصیتش که مایل بود در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شود، در امام زاده طاهر کرج به خاک سپرده شد. او مدت‌ها از بیماری دستگاه گوارش و افسردگی رنج می‌برد.