اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

آخرین خبرها از برخورد با موسسات مالی غیرمجاز



اخبار,اخبار اقتصادی, علی طیب‌نیا

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با کاهش نرخ سود بانکی و اقدامات جدید در رابطه با برخورد با موسسات مالی غیرمجاز خبر داد.

 علی طیب‌نیا در حاشیه اجلاس فعالان اقتصاد غیردولتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مصوبه قبلی که شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سود داشت و در گذشته به خوبی اجرایی نمی‌شد با نظارت‌های جدی‌تری که صورت گرفته در حال حاضر در حد مطلوبی اجرا می‌شود و فکر می‌کنم شرایطی فراهم می شود که ما شاهد کاهش نرخ سود در بازار هم باشیم تا انشا‌الله تصمیمات لازم را بتوانیم در این زمینه بگیریم.

وی با اشاره به زمینه‌های سرمایه‌گذاری پس از برجام گفت: بانک‌ها هیچ وقت رقیب سرمایه‌گذاری نیستند و اقدام به جمع‌آوری منابع مردم و پس‌اندازهای آنها می‌کنند و به فعالان اقتصادی برای سرمایه‌گذاری تسهیلات می‌دهند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: طبیعی است کماکان نرخ سود سپرده در سیستم بانکی ما از نرخ تورم بالاتر است، بنابراین کسی که در بانک سپرده‌گذاری می‌کند منفعت خوبی از این طریق به دست می‌آورد و در عین حال ریسک سپرده‌گذاری در بانک‌های مجاز و موسسات مالی مجاز هم ریسک قابل توجهی نیست، بنابراین کماکان سپرده‌گذاری در سیستم بانکی می‌تواند موثر باشد.

طیب‌نیا در عین حال تاکید کرد: بازار سرمایه ما در شرایطی است که در آینده نقش موثر‌تری را در تامین مالی فعالیت‌های اقتصادی ایفا خواهد کرد و قطعا بازار سرمایه می‌تواند محل مناسبی باشد برای بخش خصوصی که بتوانند در آن حوزه پس‌اندازهای خودشان را به کار بیندازند.

وزیر اقتصاد درباره‌ موسسات مالی غیرمجاز نیز ادامه داد: بانک مرکزی به این موضوع رسیدگی جدی کرده و البته برخورد موثر با موسسات غیرمجاز مستلزم همکاری همه قوا و نه فقط دولت و بانک مرکزی است.

وی گفت: خوشبختانه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی موضوع این موسسات مالی غیرمتشکل که متاسفانه تعدادشان هم کم نیست و بعضا در ابعاد خیلی گسترده‌تر در سطح ملی فعالیت می‌کنند مطرح شد و امیدواریم با همکاری نزدیک بین قوه قضاییه، مجلس و سایر نهادهای نظارتی اقدامات بسیار موثر‌تری را در این زمینه انجام دهیم.

طیب‌نیا ادامه داد: البته باید به این موضوع نیز تاکید کنم که این کار پیچیده‌ای بوده و نمی‌توان بی‌احتیاطی کرد و با پشتکار این موضوع پیگیری می‌شود.

حذف قوانین زائد و دست و پاگیر

وی همچنین در اجلاس فعالان اقتصاد غیردولتی که با حضور رییس جمهور برگزار شد، با اشاره به این‌که دولت برنامه اقتصادی جامعی را برای فضای پساتحریم آماده کرده تا به سمت بهبود فضای کسب‌وکار و توسعه بخش خصوصی حرکت کند، اظهار کرد: جهت‌گیری اصلی ما گسترش مشارکت بخش خصوصی و تعاونی‌ها است.

وی با بیان این‌که رویکرد اصلی دولت به وجود آوردن شرایطی برای بهبود فضای کسب‌وکار است، ادامه داد: در این رابطه رویکرد اصلی ما اصلاح قوانین و برقراری ثبات در فضای اقتصاد کلان با هدف افزایش سهم بخش خصوصی خواهد بود.

وزیر اقتصاد با اشاره به این‌که در حال حاضر بیش از 180 هزار فقره قانون وجود دارد، گفت: این تعداد زیاد که در بین آنها قوانین زائد به چشم می‌خورد موجب شده تا فضای سخت و طولانی را برای بهبود فضای کسب‌وکار و رشد بخش خصوصی ایجاد کند، بنابراین ما به دنبال حذف قوانین زائد، مخل و دست‌وپاگیر هستیم.

طیب‌نیا همچنین از رشد اقتصادی هشت درصدی که در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده است سخن گفت و افزود: این هدف یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام اجتناب‌ناپذیر است.

وی یادآور شد: برنامه ششم توسعه یک برنامه جامع کاملا عملیاتی است که از سوی دولت آماده و به مجلس تقدیم شد که از سیاست‌های کلی شروع شده و به برنامه‌های عملیاتی برای اجرای اهدافی کاملا دست یافتنی ختم می‌شود.


  اخبار اقتصادی  - ایسنا  


ویدیو مرتبط :
هشدار درباره سپرده گذاری در موسسات مالی غیرمجاز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نوع برخورد بانک مرکزی با موسسات غیرمجاز



اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک مرکزی

برخورد بانک مرکزی با فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز قاطعانه نیست و با چنین رفتارهایی مانیتورینگ و رصد پول صورت نخواهد گرفت.

یک کارشناس بازار پولی و بانکی معتقد است: برخورد بانک مرکزی با فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز قاطعانه نیست و با چنین رفتارهایی مانیتورینگ و رصد پول صورت نخواهد گرفت.

به گزارش اقتصادنیوز، بانک‌ها بار دیگر ابلاغیه خردادماه بانک مرکزی مبنی بر عدم ارائه خدمات به موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را به شعب خود ابلاغ کردند. بانک مرکزی در آن زمان برای جلوگیری از فعالیت موسسات مالی و اعتباری و تحریم این دسته از موسسات دست به چنین اقدامی زد که بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی از بانک‌ها آنچنان این ابلاغیه را جدی نگرفته‌اند و همچنان خدمات بانکداری را در اختیار موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز قرار می‌دهند.

در این رابطه یک کارشناس بازار پولی و بانکی معتقد است، برخورد بانک مرکزی با فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز قاطعانه نیست و با چنین رفتارهایی مانیتورینگ و رصد پول صورت نخواهد گرفت.

کاظم دوست‌حسینی در گفت‌و‌گو با اقتصادنیوز، اظهار کرد: بانک مرکزی در رابطه با عدم ارائه خدمات به موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز با فرض اینکه منابع آن‌ها از طریق موسسات مجاز مالی تامین می‌شود که اینطور نیست، وارد عمل شده است.

وی با بیان اینکه عمده منابع موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز متعلق به مردم است، خاطرنشان کرد: این برخورد تا حدودی اشکال قانونی دارد زیرا زمانی که اشخاص حقیق و حقوقی در ایران دارای شناسنامه هستند باید به آن‌ها سرویس‌ داده شود که در حال حاضر برای انجام امورات موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، حساب گشایش شده نزد بانک‌های مجاز به نام روُسا و کارمندان آن موسسه غیرمجاز افتتاح می‌شود.

او خاطرنشان کرد: ساماندهی در اقتصاد پویا و باز با رویه فعلی بانک مرکزی همخوانی ندارد و این در حالی صورت گرفته که شبکه شتاب که یک شبکه مانیتورینگ و رصد پول است در اختیار موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز قرار داده نشده است.

این کارشناس پولی و بانکی یادآور شد: با حذف موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز از شبکه شتاب رصد پول این موسسات امکان پذیر نیست و کار برای بررسی شرایط و وضعیت آن‌ها توسط سازمان‌های قضایی و اومر مالیاتی بسیار سخت می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر برخی موسسات مالی و اعتباری در چارچوب قانونی فعالیت نمی‌کنند باید با آن‌ها از سوی مراجع قضایی برخورد شود و اگر اینچنین نیست باید به آن‌ها خدمات بانکی ارائه شود.

دوست حسینی با اشاره به اینکه چنین برخوردی با موسسات مالی و اعتباری درست نیست، بیان کرد: هر شرکتی که در آیین نامه و اساس نامه خود تعریفی از فعالیت‌های مالی دارد می‌تواند چنین فعالیتی داشته باشد و نیاز به آن نیست که نام بانک یا موسسه مالی بر آن گذاشته شود،‌اما باید تاکید شود که فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز مناسب نیست.

 

اخبار اقتصادی - اقتصاد نیوز