سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

طنز؛ شش اصل روزنامه‌ نگاری ایرانی


در ایران عکس یک مختص یک روزنامه یا مجله نیست و عکس‌یک‌ها از روی جلد مجله‌ای روی جلد روزنامه و مجله دیگر انتقال پیدا می‌کنند. مثل عکس عباس کیارستمی، محمدعلی سپانلو، محمود دولت‌آبادی، آیدین آغداشلو و....

پوریا عالمی در روزنامه شرق نوشت:

اصل اول

 در ایران عکس یک مختص یک روزنامه یا مجله نیست و عکس‌یک‌ها از روی جلد مجله‌ای روی جلد روزنامه و مجله دیگر انتقال پیدا می‌کنند. مثل عکس عباس کیارستمی، محمدعلی سپانلو، محمود دولت‌آبادی، آیدین آغداشلو و مسعود کیمیایی که به‌‌صورت هفتگی از این مجله به آن روزنامه تغییر‌جا می‌دهند.

اصل دوم

 در ایران مهم‌ترین رویداد برای یک روزنامه یا مجله، سالگرد تولد یا وفات افراد است. یعنی توی تحریریه همه منتظر می‌مانند ببینند کی آمده و کی رفته تا پرونده درست کنند.

اصل سوم
 
فن کپی‌پیست یک فن کاربردی و انحصاری رسانه‌های ایران است. یعنی یک‌نفر کار می‌کند، همه کپی‌پیست می‌کنند. به‌نظر ما اگر ١٠تا روزنامه با هم جمع شوند و به‌جای یک لوگو، ١٠تا لوگو بگذارند آن بالا، همه‌چیز اوکی می‌شود.

اصل چهارم

 الان همه می‌نشینند پای اینترنت تا ببینند فلان خبرگزاری چه گزارشی منتشر کرده. بعد می‌دوند و روش یک لید می‌نویسند و چهارتا «به گزارش این خبرگزاری» لای مطلب می‌آورند و تندی تیتر یکش می‌کنند. در مسابقات جهانی روزنامه‌نگاری ایرانیان دارای مدال‌طلای لید روی مطلب دیگران هستند.

اصل پنجم

 روزنامه‌نگاران در ایران با روزنامه‌نگاری به‌عنوان یک مساله ناموسی برخورد می‌کنند. آنها حاضر نیستند کسی دیگر را روزنامه‌نگار به حساب بیاورند مگر اینکه آن فرد به ما استاد بگوید.

اصل ششم

 همه مشاغل و افراد حقیقی و حقوقی در ایران در کنار اسم خودشان روزنامه‌نگار هم می‌نویسند. مثل: وکیل و روزنامه‌نگار. پزشک و روزنامه‌نگار. خواننده و روزنامه‌نگار. بقال و روزنامه‌نگار. کله‌پز و روزنامه‌نگار. بادی‌بیلدینگ و روزنامه‌نگار. تزریق عضلانی و روزنامه‌نگار. اما روزنامه‌نگاران ایرانی کنار اسم خودشان نمی‌توانند بنویسند روزنامه‌نگار چون انجمن صنفی روزنامه‌نگاران روی هواست.


ویدیو مرتبط :
مصاحبه با میرسراجی درباره تالیف و روزنامه نگاری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طنز؛ 5 اصل فعالیت سیاسی ایرانی


در ایران فعالیت سیاسی شغلی فصلی محسوب می‌شود. یعنی اینطوری است که می‌بینند کدام فصل می‌شود برداشت بهتری کرد، همان فصل وارد میدان می‌شوند. بی‌منظور.

پوریا عالمی در روزنامه شرق نوشت:

 اصل اول-
در ایران فعالیت سیاسی شغلی فصلی محسوب می‌شود. یعنی اینطوری است که می‌بینند کدام فصل می‌شود برداشت بهتری کرد، همان فصل وارد میدان می‌شوند. بی‌منظور.

اصل دوم-
در ایران لازمه ورود به سیاست، داشتن تجربه آسیابانی است. یعنی شما هرچی آسیابان بهتری باشی، سیاستمدار بهتری خواهی شد. چون آسیابان تنها کسی است که قبل از همه می‌فهمد آب‌ها دارد از آسیاب می‌افتد و موقعش است که او به سیاست برگردد. بی‌منظور.

اصل سوم-
در ایران روزنامه‌نگارها خودشان را فعال سیاسی می‌دانند. سیاستمدارها خودشان را روزنامه‌نگار می‌دانند. منتها مساله اینجاست که وقتی برای سیاستمدارها مشکل پیش بیاید، روزنامه‌نگارها پیراهن خودشان را می‌درند تا به سیاستمدار مربوطه کمک کنند. اما وقتی برای یک روزنامه‌نگار مشکلی پیش بیاید، سیاستمدارها تا اطلاع ثانوی موبایلشان را خاموش می‌کنند. بی‌منظور.

اصل چهارم-
در ایران هر فعال سیاسی در ابتدا چپ است و می‌خواهد همه‌چیز را به‌صورت مساوی بین همه تقسیم کند. سپس سِمَت می‌گیرد و سمت‌وسویش عوض می‌شود و تا مدتی هیچ‌چیز را بین هیچ‌کس تقسیم نمی‌کند تا عدالت را رعایت کند. سپس معتقد به شایسته‌سالاری می‌شود و همه‌چیز را بین خودش و پسرش تقسیم می‌کند.  بی‌منظور

اصل پنجم-
در ایران فعالان سیاسی داخلی ترجیح می‌دهند فقط درباره سیاست داخلی کشورهای دیگر نظر بدهند. در حالی که برای نظردادن درباره سیاست داخلی ایران می‌روند در کشورهای دیگر مستقر می‌شوند. بی‌منظور.