سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

تنیدن موفقیت‌آمیز تار عنکبوت در آزمایشگاه


ابریشم عنکبوت عموماً به عنوان ماده‌ای شناخته می‌شود که می‌تواند در آینده کاربری‌های متنوع و پرشماری در زمینه‌های مختلف از علم پزشکی تا ساخت تجهیزات نظامی داشته باشد.

نوچه - آرزو مقدس: ابریشم عنکبوت عموماً به عنوان ماده‌ای شناخته می‌شود که می‌تواند در آینده کاربری‌های متنوع و پرشماری در زمینه‌های مختلف از علم پزشکی تا ساخت تجهیزات نظامی داشته باشد. اما توان عنکبوت‌ها برای تنیدن تار هم حد و اندازه‌ای دارد و راه‌اندازی مزارع پرورش عمده و انبوه عنکبوت‌ها نیز ایده‌ای نیست که به آسانی امکان‌پذیر باشد؛ به همین دلیل دانشمندان و محققین سال‌هاست در تلاش بوده‌اند راهی برای تولید مصنوعی این ماده‌ی حیرت‌انگیز بیابند.

تنیدن موفقیت‌آمیز تار عنکبوت در آزمایشگاه بدون دخالت عنکبوت‌ها

حالا محققین دانشگاه MIT موفق شده‌اند از طریق مخلوط کردن پروتئین‌های تشکیل دهنده‌ی ابریشم عنکبوت و «تنیدن» آن با استفاده از سرنگ، قدم‌های اولیه‌ی مورد نیاز برای این کار را بردارند. این نوآوری می‌تواند راه را برای به دست آوردن ماده‌ای حتی قدرتمندتر از آنچه عنکبوت‌ها می‌تنند هموار کند، مانند ساخت فیبرهایی که توسط مواد نانو تقویت شده‌اند و استفاده از آن‌ها برای فعالیت‌های متنوع تکنولوژیک.

تنیدن موفقیت‌آمیز تار عنکبوت در آزمایشگاه بدون دخالت عنکبوت‌ها

یکی از مهم‌ترین کاربری‌های ابریشم عنکبوت در زمینه‌های پزشکی است چرا که این ماده با بدن سازگار است، به این معنا که می‌توان آن را بدون خطر بروز واکنش‌های شدید و خطرناک در بدن انسان مورد استفاده قرار داد: می‌توان از خواص انعقاد خون آن برای متوقف کردن خون‌ریزی استفاده کرد یا پایه‌هایی برای ساخت بافت‌های مصنوعی ایجاد کرد.

    ما در ابتدا با استفاده از باکتری‌هایی که از لحاظ ژنتیکی تغییر یافته بودند، مواد اولیه‌ی مورد نیاز برای ساخت ابریشم عنکبوت را ساخته،  آن را در آب مخلوط کردیم و مخلوط حاصل را به آرامی از سوزن سرنگ خارج کردیم. نتیجه‌ی این کار به این صورت بود که این شیوه باعث می‌شد پروتئین‌ها به طور خودکار حالتی به شکل ابریشم عنکبوت به خود بگیرند. گرچه این ابریشم آزمایشگاهی قدرت و پیوستگی ابریشم طبیعی را ندارد اما مسلماً می‌توان با ایجاد تغییر و تحولاتی در فرمول ساخت آن به قدرت بیشتر رسید یا خصوصیات آن را طبق مصارف مورد نظر تغییر داد، مثلاً نخ بخیه‌ای که برای جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌بایست قوی‌تر از تار طبیعی ابریشم باشد و خاصیت کشسانی کمتری داشته باشد.


ویدیو مرتبط :
تنیدن تار توسط عنکبوت!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موفقیت دانشمندان در شناسایی نوع عنکبوت‌ها از روی تار آنها



اخبار,اخبار علمی,عنکبوت

گروهی از محققان دانشگاه نوتردام توانستند با موفقیت گونه‌هایی از عنکبوت را از طریق نمونه جمع‌آوری شده از تارهای تنیده شده آنها شناسایی کنند.

این تیم همچنین توانست به طور دقیق نوع طعمه مورد استفاده این عنکبوتها را با استفاده از این روش تشخیصی مشخص کند که این کار می‌تواند طیف وسیعی از برنامه‌های کاربردی را به همراه داشته باشد.


نمونه‌گیری دی‌ان‌ای به دانشمندان اجازه می‌دهد تا دقیقا همان گونه‌های مورد نظر را شناسایی کنند، اما این کار به طور کلی امری بسیار تهاجمی است زیرا نمونه باید به طور مستقیم از این موجودات گرفته شود. در حال حاضر، محققان از یک راه غیر تهاجمی برای کشف دی‌ان‌ای عنکبوت‌ها و حشرات استفاده کردند. این تیم به جای بررسی مستقیم این موجودات، به بررسی تارهای ساخته شده توسط آنها پرداختند.


محققان با گرفتن نمونه از عنکبوت‌های بیوه سیاه در باغ وحش Potawatomi در ساوث‌بند ایندیانا، تلاش کردند تا با تقویت و توالی دی‌ان‌ای میتوکندریایی، نه تنها نوع عنکبوت سازنده تارها را شناسایی کنند، بلکه گونه‌ طعمه‌های آنها را نیز شناسایی کنند که در این مورد مشخص شد از جیرجیرک‌ها به عنوان یک منبع غذایی استفاده می‌شود.


این یافته ها فقط از نظر علمی جالب نیست بلکه همچنین می‌تواند به برنامه‌های عملی منجر شود و مهمتر اینکه این روش بدون نیاز به نظارت مستقیم یا تداخل با موجودات، راه را برای نظارت بیولوژیکی هموار می‌کند.
یافته‌های این پژوهش در مجله PLoS ONE منتشر شده است.
اخبار علمی - ایسنا