دانش و فناوری
2 دقیقه پیش![]() | گرفتن ویزای انگلیس در ایراناز زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ... |
2 دقیقه پیش![]() | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
CITE در آمریکا، شهر مرموز و بی مشکل!
شما می توانید هر چیزی را که به ذهنتان می رسد، اینجا آزمایش کنید و این مسئله شهر را تبدیل به یک آهنربا می کند که افراد و ایده ها و تکنولوژی ها را به خود جذب می کند.
پروژه CITE (Center for Innovation and Testing Evaluation) یک مدل در اندازه واقعی از شهرهای متداول آمریکایی است و مانند ظرف کشت باکتری ها در آزمایشگاه از آن استفاده می شود اما نترسید، هیچ باکتری و میکروبی در کار نیست و این منطقه تنها برای گسترش تکنولوژی های جدیدی که آینده محیط های شهری را شکل خواهندداد، ساخته شده است.
طرح یک میلیارد دلاری شرکت پگاوسوس در زمینی به وسعت 15 مایل مربع، برای آزمایش های بلندپروازانه ای در زمینه هایی مثل حمل و نقل، ساخت و ساز، ارتباطات و امنیت در حال پیشرفت است. این شهر یعنی CITE شامل مناطق مخصوصی برای گسترش روش های جدید در کشاورزی و تولید انرژی و... خواهدبود و یک شبکه زیرزمینی از اطلاعات، مجموعه ای را مهیا خواهد کرد تا بازخوردهای همزمان این آزمایش ها را با جزییات رصد کند؛ شهری که در آن آزمایش های گوناگون بدون تداخل با زندگی روزمره و بدون یک جمعیت انسانی که نگرانشان باشید، انجام می پذیرد و این یعنی بسیاری از محدودیت ها تمام شده اند.

شما می توانید هر چیزی را که به ذهنتان می رسد، اینجا آزمایش کنید و این مسئله شهر را تبدیل به یک آهنربا می کند که افراد و ایده ها و تکنولوژی ها را به خود جذب می کند. درواقع CITE مثل یک قدم میانی میان آزمایش کردن یک تکنولوژی در آزمایشگاه و رفتن آن به میان عموم مردم است و این گام اضافه، پروسه رفتن فناوری های به بازار را بسیار راحت تر می کند و دره مرگ یعنی فاصله ای را که میان ایده تا اجرا و تولید است، از بین می برد یا کوتاه تر می کند.
طبق آمار، دولت آمریکا تاکنون میلیاردها دلار روی تحقیقات علمی سرمایه گذاری کرده و تنها دو تا سه درصد آنها تبدیل به محصول تجاری شده اند. حالا این شهر می تواند این بازگشت سرمایه را توسعه دهد و بازده تحقیقات را بالاتر ببرد.
سال 2011 بود که بعد از اولین صحبت ها درباره CITE پروسه پیدا کردن یک مکان مناسب برای این پروژه شروع شد و همین پیدا کردن جا، دو سال زمان برد. ابتدا جایی نزدیک به کوهستان اورگان درنظر گرفته شد اما به خاطر اینکه چندی بعد این منطقه توسط اوباما بخشی از کوهستان های ملی اعلام شد، از لیست خط خورد و سپس مکان جدید انتخاب و کار شروع شد و هم اکنون کارگران مشغول ساخت و ساز هستند و شهر احتمالا در اوایل سال 2018 به بهره برداری خواهدرسید.
CITE در نزدیکی مکانی به اسم شن های سفید ساخته شده؛ جایی که اولین بمب های اتمی آزمایش شدند و سازندگان انتظار دارند که این شهر مشتری هایی را از بخش های عمومی و تجاری جذب کند که شامل سازمان های دولتی، موسسات آموزشی و برخی از بزرگ ترین کمپانی های تکنولوژی جهان می شوند و امیدوارند که این شهر بتواند جایی مثل سلیلکون ولی و مرکز تکنولوژی دنیا شود اما این شهر در جهان تنها نیست و مفهوم «شهر آینده» در تمام جهان در حال پیگیری است؛ برای مثال شهر بدون اتلاف مصدر در امارات متحده عربی و دره PLANIT در پرتغال که در آن 100 میلیون حسگر به هم متصل شده اند اما مدیران CITE اطمینان دارند که پروژه آنها در برابر همه رقبا می ایستد.
به عنوان تنها شهری که کاملا برای آزمایش در مقیاس های بسیار متنوع ساخته شده است و چیزی که آن را خاص می کند، این است که امکانات برای هر کسی که بخواهد چیزی را آزمایش کند، فراهم است اما نبود مردم و آزمایش فناوری ها بدون حضور آنها مثل همیشه مخالفانی هم دارد؛ کسانی که معتقدند تکنولوژی ها چیزهای صرفا مصنوعی نیستند بلکه سیستم های اجتماعی هستند و می گویند ایده سیستم های آزمایش بدون مردم باعث نتایج گمراه کننده خواهدشد زیرا مردم واقعی واکنش های مختلفی نسبت به مواد و وسایل دارد که گاهی طراح انتظارش را ندارد. برای مثال گزارش های بسیاری وجود دارد از مردمی که وسایل نگهدارنده انرژی را خراب کرده اند چرا که آنها دوست داشته اند هوای تازه تنفس کنند و برای همین در و پنجره ها را باز کرده اند.
به خاطر چنین دلایلی برخی می گویند که مردم باید به آزمایش ها اضافه شوند اما مدیران این شهر با این نظریه مخالفند و می گویند اگر بخواهیم این طور فکر کنیم، مردم تنها پارامترهای متغیر نخواهند بود و باید ده ها عامل دیگر را هم به آزمایش ها اضافه کنیم؛ چیزهایی مثل فرهنگ های مختلف، انتظارات و الگوهای رفتاری که در طول زمان تغییر می کنند و اضافه کردن آنها فقط مسئله را پیچیده تر می کند اما یکی از بخش هایی که سریع ترین رشد را در زمینه تولید انرژی داشته، فناوری های سبز است که هنوز چالش هایی در جایگزینی شان با زیرساخت های تاریخ گذشته وجود دارد.

این شهر بزرگراه هایی دارد که به مشتریان اجازه می دهد وسایل نقلیه بدون سرنشین، سیستم های مدیریت ترافیک و اپلیکیشن های وسایل نقلیه را بدون اینکه به رانندگان دیگر صدمه ای بزند و خطری ایجاد کند، آزمایش کنند و البته همه انرژی این شهر قرار است که از توریوم بیاید؛ جایگزینی برای نیروگاه های هسته ای فعلی.
شهر مصدر یکی از نمونه های شهرهای آینده است
شهر بادگیرها
در همین نزدیکی خودمان، یعنی چند کیلومتر آن طرف تر از مرزهای آبی مان در خلیج فارس، امارات متحده عربی در حال ساخت یک شهر از شهرهای آینده است؛ شهری که قرار است هیچ اتلاف انرژی ای در آن صورت نگیرد و کاملا از انرژی های پاک و تجدیدپذیر استفاده کند.
منطقه ای در 17 کیلومتر جنوب شرقی ابوظبی و در کنار فرودگاه بین المللی این شهر، شهری که توسط انگلیسی ها طراحی شده و قرار است در آن تنها از انرژی خورشید و دیگر انرژی های پاک استفاده شود. این شهر قرار است مرکز فرماندهی و ستاد آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر یا IRENA باشد و خانه شرکت هایی که فن آوری های پاک تولید می کنند.

براساس طراحی اولیه، این شهر باید خانه 45 تا 50 هزار نفر و 1500 شرکت بشود که تمام امکانات و ساختمان های آنها باید تولیداتی باشد که دوست طبیعت و محیط زیست باشند. این شهر قرار است که کاملا براساس الگوهای عربی طراحی شود و از فاصله دور، شبیه یک مکعب به نظر بیاید.
دما در خیابان های مصدر عموما بین 15 تا 20 درجه سانتی گراد خواهدبود یعنی بسیار خنک تر از دمای هوای بیابان های اطراف و این تفاوت دمایی یکی از ویژگی های خاص ساخت و ساز در مصدر است. برای رسیدن به این دما، یک برج 45 متری شبیه به بادگیرهای قدیمی هوا را از بالا می مکد و نسیم خنکی را به خیابان های شهر می فرستد و آنها را خنک می کند. همچنین ساختمان های شهر به صورت خوشه ای و در کنار هم ساخته می شوند تا سایه بیشتری تولید شود و آفتاب کمتر به پیاده روها بتابد.
شرکت فاستر و شرکا که کار ساخت این شهر را برعهده دارند، برای ساخت آن، شهرهای قدیمی مثل قاهره و مسقط را گشتند تا ببینند این شهرها چطور خنک می شوند. شرکت فاستر فهمید که در این شهرها هیچ خیابانی طولانی تر از 70 متر نیست و اغلب آنها عرض کمی دارند. ساختمان های آخر این خیابان ها طوری قرار می گیرد که جریان باد را به سمت بالا برمی گرداند و به این ترتیب جریان هوای خنک در خیابان وجود دارد و همه این ویژگی ها در مصدر رعایت شده است.
طراحی اولیه مصدر، حرکت اتومبیل ها را ممنوع کرده و جا به جایی تنها به وسیله سیستم حمل و نقل عمومی و سیستم انتقال سریع فردی صورت می گیرد. با جاده ها و خطوط راه آهنی که نقاط شهر را به نقاطی خارج از شهر متصل می کنند. نبود خودروها و وسایل نقلیه موتوری به گرم تر نشدن شهر کمک می کند و اجازه می دهد خیابان ها باریک تر ساخته شوند و باد خنک در آنها جریان داشته باشد و همه این کارها برای آن است تا مصدر یک شهر سبز واقعی بدون هرگونه دی اکسید کربنی باشد؛ چیزی شبیه به شهرهای دوران کهن البته با فناوری های بسیار پیشرفته.
آیا توریوم بزرگ ترین اکتشاف در زمینه انرژی است؟
فلز سبز
اگر شما مثل خیلی ها به دنبال یک منبع انرژی ارزان و در دسترس باشید که مواد سمی تولید نکند و گازهای گلخانه ای به جو نفرستد و انتهایش هم به فاجعه ختم نشود و میلیاردها دلار خسارت به بار نیاورد، می توانید همین الان تحقیقات خودتان را تمام کنید چون توریم همان چیزی است که شما می خواهید. فلزی سنگین و رادیو اکتیو با عدد اتمی 90 که در سال 1828 کشف شده و در دمای 1755 درجه سانتی گراد ذوب می شود و قرار است جایگزین اورانیوم مشهور شود.
توریوم مجموعه بسیار فشرده ای از انرژی است که شاید خیلی معمولی به نظر برسد اما نسبتا ناشناخته است. این فلز می تواند به جای سوخت های فعلی در رآکتورها مورد استفاده قرار بگیرد و نگذارد تا دوباره شاهد مشکلاتی باشیم که با رآکتورهای هسته ای می آیند؛ مثل بحران رآکتورهای نیروگاه فوکوشیما و نشت مواد آن پس از زلزله و چگونگی برخورد با زباله های اتمی مثل پلوتونیوم که از خود خاص رادیواکتیو نشان می دهد و بسیار خطرناک هستند.

وقتی نیروگاه فوکوشیما داپیچی دچار نشت شد، برخی کشورها مثل آلمان و سوییس اعلام کردند برنامه های اتمی قدیمی خودشان را متوقف می کنند و البته این اتفاق باعث شد خیلی ها به سمت بهبود این دانش بروند؛ دانشی که در زمینه کاهش گازهای گلخانه ای و مقابله با تغییرات آب و هوایی، هنوز ارزشمند و مفید است و باید آن را بهبود داد اما پیشرفت این دانش بستگی به این دارد که ما چه مقدار از گذشته درس گرفته ایم و چقدر در انتخاب بین احتیاجات و ترس هایمان باهوشیم و چقدر دوست داریم ایده های نو را آزمایش کنیم. حتی زمانی که ممکن است این ایده تا 50 سال آینده به بار بنشینند. استفاده از توریم به عنوان سوخت رآکتورهای اتمی یکی از همین ایده های بلندپروازانه است که قرار است در شهر CITE آزمایش شود.
ویدیو مرتبط :
پدیدار شدن شهر مرموز در آسمان چین!
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
کوچکترین شهر آمریکا به فروش رفت
کوچکترین شهر آمریکا به فروش رفت
کوچکترین شهر آمریکا به قیمت ۹۰۰ هزار دلار در یک حراجی به فروش رفت.
آفتاب: کوچکترین شهر آمریکا به قیمت ۹۰۰ هزار دلار در یک حراجی به فروش رفت.
دو مرد ویتنامی که نامشان فاش نشده است شهر بافورد در ایالت وایومینگ را خریداری کردند.
این شهر تنها یک خانه-مدرسه، یک پمپ بنزین، یک خانه سه خوابه با یک کابین و یک مغازه دارد.
دان سمونز، صاحب قبلی و تنها شهروند این شهر، آن را به مبلغ ۱۰۰ هزار دلار در یک حراجی به حراج گذاشت.
چند سال پیش زمانی که پسران آقای سمونز این شهر را ترک کردند، او تنها شهروند این شهر شد.
آقای سمونز ۶۰ ساله، از سال ۱۹۸۰ در این شهر زندگی کرده و اکنون از سمت خود به عنوان "شهردار" این شهر هم کناره گیری کرده است.
موسسه حراجی که این شهر را حراج کرده می گوید که این شهر دارای یک برج تلفن همراه و ۴ هکتار زمین است که دور آن نرده کشی شده است.
به گزارش بی بی سی، قدمت شهر بافورد به ساخت خط آهن سراسری آمریکا باز می گردد و در مقطعی از تاریخ حدود دو هزار نفر جمعیت داشته است./آفتاب