دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

24 دانشگاه برتر دنیا


طبق تحقیقات صورت گرفته توسط موسسه Times Higher Education، دانشگاه های انگلیسی زبان، همچنان در صدر برترین مراکز آموزشی جهان قرار دارند و از میان 24 دانشگاه موجود در لیست منتشر شده این موسسه 16 مورد در آمریکا و 6 تای دیگر در انگلستان قرار دارند. کانادا و سوئیس نیست هر کدام با یک سهم در این لیست مشارکت جسته اند.

وب‌سایت دیجیاتو - مریم موسوی: طبق تحقیقات صورت گرفته توسط موسسه Times Higher Education، دانشگاه های انگلیسی زبان، همچنان در صدر برترین مراکز آموزشی جهان قرار دارند و از میان 24 دانشگاه موجود در لیست منتشر شده این موسسه 16 مورد در آمریکا و 6 تای دیگر در انگلستان قرار دارند. کانادا و سوئیس نیست هر کدام با یک سهم در این لیست مشارکت جسته اند.

رتبه بندی صورت گرفته توسط این موسسه تحقیقاتی بر پایه کیفیت آموزش، تحقیقات و ارجاع های صورت گرفته به مقالات علمی تولید شده در این مراکز آموزشی انجام شده و هر یک از این حوزه ها سی درصد از کل امتیاز کسب شده توسط مراکز آموزشی را به خود اختصاص داده اند.

گفتنی است درآمد از صنعت و همچنین چشم انداز بین المللی این موسسات نیز در رتبه بندی شان مد نظر گرفته شده است که البته سهم کوچکی از این امتیاز را به خود اختصاص داده.

24- دانشگاه ادینبرگ انگلستان- امتیاز کل: 80.3

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 68.6

کیفیت تحقیقات: 77.2

امتیاز کل: 80.3

این دانشگاه در سال 1583 میلادی تاسیس شد و ششمین دانشگاه قدیمی انگلیسی زبان دنیا محسوب می شود. از جمله مهم ترین فارغ التحصیلان ادینبرگ می توان به الکساندر گراهامبل و آرتور کنان دویل اشاره کرد.



23- دانشکده اقتصاد لندن انگلستان- امتیاز کل: 81.3

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 69.8

کیفیت تحقیقات: 80.6

امتیاز کل:
81.3

این دانشگاه که جایگاهش نسبت به سال قبل 11 پله صعود داشته یکی از پیشرو ترین موسسات آموزشی در اروپاست که رشته هایی نظیر اقتصاد، تجارت و امور مالی را ارائه می دهد و موفقیت آن را می توان به خوبی در خروجی هایش مشاهده کرد. طبق تحقیقی که در سال 2014 میلادی انجام شد، دانشکده اقتصاد لندن بیشترین تعداد میلیاردها را نسبت به هر دانشگاه دیگری در اروپا ایجاد کرده است.



22- دانشگاه کارنگی ملون ایالات متحده آمریکا- امتیاز کل: 82.3

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 67.4

کیفیت تحقیقات:
88.8

امتیاز کل: 82.3

شعار دانشگاه کارنگی ملون این است: «روح من کار» و باید بگوییم که بسیاری از ابداعات و اختراعات صورت گرفته در زمینه ماشین های بدون سرنشین، علوم مرتبط با مغز، داده و بسیاری دیگری حاصل فعالیت دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده است. لازم است اضافه نماییم که این مرکز نخستین بار اموجی «لبخند» را در سال 1982 میلادی به ایمیل ها آورد.



21- دانشگاه میشیگان ایالات متحده آمریکا-امتیاز کل: 82.4

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 78.8

کیفیت تحقیقات: 85.2

امتیاز کل: 82.4

دانشگاه میشیگان که یکی از بزرگ ترین مراکز تحقیقاتی در ایالات متحده آمریکا به شمار می رود افراد مشهوری نظیر جرالد فورد رئیس جمهور سابق آمریکا و لری پیج بنیانگذار گوگل را در لیست فارغ التحصیلانش دارد. جالب است بدانید که یک مکعب مرموز در حیات این دانشگاه وجود دارد که روی یکی از کنج هایش قرار گرفته و دانشجویان می توانند آن را عیلرغم وزنی که دارد به اطراف حرکت دهند.



20- دانشگاه دوک ایالات متحده آمریکا- امتیاز کل 82.7

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 76.0

کیفیت تحقیقات:
78.0

امتیاز کل:
82.7

دوک یکی از ثرروتمندترین دانشگاه های آمریکاست که علاوه بر علوم مختلف در زمینه ورزش نیز پیشتاز است و تیم بسکتبال آن یکی از بهترین تیم های دانشگاهی در این کشور به حساب می آید. ریچارد نیکسون رئیس جمهور وقت آمریکا از این دانشگاه فارغ التحصیل شده و مدیران اسبق اپل و JPMorgan و پپسی هم در آن درس خوانده اند.



19- دانشگاه تورنتو کانادا- امتیاز کل 83.9

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 75.9

کیفیت تحقیقات: 89.3

امتیاز کل: 83.9

این دانشگاه بیشتر به خاطر تحقیقات و نوآوری هایش شناخته می شود و مقالات علمی منتشر شده توسط آن جزو معتبرترین منابع در دنیا محسوب می شوند. دانشگاه تورنتو همچنین طیف وسیعی از فعالیت های فوق العاده و جدای از مبحث آموزش را برای دانشجویانش تدارک دیده و بالغ بر 800 باشگاه دانشجویی دارد و به همین خاطر است که استارتاپ های متعددی تاکنون توسط فارغ التحصیلان آن راه اندازی شده اند.



18- دانشگاه کورنل آمریکا- امتیاز کل 84.0

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت آموزش: 77.9

کیفیت تحقیقات: 86.1

امتیاز کل: 84.0

این دانشگاه که از حاضران کنفرانس هشت جانبه لیگ آیوی (این کنفرانس با حضور تیم های ورزشب موسسات آموزش عالی خصوصی شمال شرقی آمریکا برگزار می شود) محسوب می شود یک ماموریت عمده و اصلی دارد: کشف، حفظ و انتشار دانش. این موسسه آموزشی یک حیاط بسیار بزرگ در نیویورک و حول رودخانه فینگر دارد و دانشجویان می توانند اطراف آن گردشگری نمایند.



17- دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا-امتیاز کل 85.2

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت آموزش: 82.0

کیفیت تحقیقات: 86.9

امتیاز کل: 85.2

این دانشگاه که پیش از تبدیل شدن آمریکا به یک دولت مقتدر تاسیس شد مدعی است در زمره قدیمی ترین موسسات آموزشی مشتمل بر چند دانشکده در این کشور قرار دارد. دانشگاه پنسیلوانیا قدیمی ترین اتحادیه های دانشجویی را در خود دارد و نخستین ورزشگاه فوتبال دو طبقه دنیا هم در آن احداث شده. از جمله مهم ترین فارغ التحصیلان این مرکز می توان به ویلیام هنری هریسون (رئیس جمهور سابق آمریکا) و همچنین نویسنده های مدرنی نظیر ازرا پاوند و ویلیام کارلوس ویلیامز اشاره کرد.



16- دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس آمریکا- امیتاز کل: 85.8

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت آموزش: 80.8

کیفیت تحقیقات: 88.6

امتیاز کل: 85.8

دانشگاه کالیفرنیا بیشتر به خاطر تشویق دانشجویان به همکاری شناخته می شود؛ ورودی های جدید معمولا دوره ای یک ساله تحت عنوان «دوره خوشی»ای را می گذرانند و در آن به صورت تیمی پیرامون موضوعی داغ به تحقیق و بررسی می پردازند. این دانشگاه همچنین برنامه های گسترده ای هم برای تبادل دانشجو با مراکز علمی سطح دنیا دارد و همه ساله 2400 نفر از دانشجویانش را به کشورهای مختلف می فرستد.



15-دانشگاه کلمبیای ایالات متحده آمریکا- امتیاز کل 86.1

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 85.9

کیفیت تحقیقات: 82.2

امتیاز کل: 86.1

از جمله مهم ترین فارغ التحصیلان دانشگاه کلمبیا که در منطفه منهتن قرار دارد میتوان به تئودور و فرانکلین روزولت روسای جمهوری سابق آمریکا و الکساندر همیلتون پدر بنیانگذار آمریکا اشاره نمود.



14- دانشگاه کالج لندن در انگلستان- امیتاز کل: 87.1

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 78.1

کیفیت تحقیقات: 91.0

امتیاز کل:
87.1

کالج لندن در سال 1826 میلادی تاسیس شد و نامش را به عنوان نخستین دانشگاه انگلیسی پذیرنده زنان در تاریخ این کشور به ثبت رساند. این مرکز بیشترین آمار استخدامی ها را در میان دانشگاه های مختلف انگلستان دارد و حدودا 52 درصد از کل دانشجویان آن بعد از فارغ التحصیلی بلافاصله به استخدام سازمان ها و شرکت های بزرگ در می آیند.



13- دانشگاه کالیفرنیا در برکلی آمریکا- امیتاز کل: 87.2

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 80.4

کیفیت تحقیقات: 91.1

امتیاز کل: 87.2

این دانشگاه که 5 پله از جایگاه خود در سال قبل تنزل کرده یکی از معتبرترین مراکز آموزشی صاحب سبک در آمریکا به شمار می رود و به لحاظ فعالیت های مدنی نیز پیشتاز است چراکه برخی از مهم ترین اعتراضات صورت گرفته به جنگ ویتنام بین دهه 1960 تا 1970 میلادی در محوطه آن رخ داد.



12- دانشگاه Yale آمریکا- امتیاز کل: 87.4

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 86.5

کیفیت تحقیقات: 87.8

امتیاز کل: 87.4

دانشگاه Yale سومین مرکز آموزش عالی قدیمی در آمریکاست و با داشتن خوابگاه و مراکز اقامتی مناسب برای دانشجویان به نوعی دنباله رو آکسفورد و کمبریج بوده است. 5 تن از روسای جمهور آمریکا شامل ویلیام هووارد تفت، جرالد فورد، جرج اچ دابلیو بوش، بیل کلینتون و جرج دابلیو بوش در این مرکز درس خوانده اند و اگر هیلیاری کلینتون بتواند در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود این رقم به شش می رسد.



11- دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا- امتیاز کل 87.6

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 77.6

کیفیت تحقیقات: 90.4

امتیاز کل:
87.6

جانز هاپکینز طرفدار الغای برده داری، انسان دوست و کارآفرین آمریکایی بود و علاوه براین نخستین خیر مشارکت کننده در ساخت این دانشگاه به شمار می رفت که در سال 1876 میلادی تاسیس گردید. دانشگاه جانز هاپکینز در بالتیمور قرار دارد و از جمله مهم ترین فارغ التحصیلان آن می توان به وودرو ویلسون بیست و هشتمین رئیس جمهور آمریکا اشاره نمود.



10- دانشگاه شیکاگو آمریکا- امتیاز کل: 87.9

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 85.7

کیفیت تحقیقات: 88.9

امتیاز کل:
87.9

دانشگاه شیکاگو که از جمله مراکز پیشتاز علمی در آمریکا به شمار می رود لیست بلند بالایی از بزرگان را در زمره فارغ التحصیلان خود دارد که از آن جمله می توان به Saul Bellow  و Susan Sontag اشاره نمود.



9- موسسه تکنولوژی فدراسیون سوئیس در زوریخ- امتیاز کل 88.3

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 77.0

کیفیت تحقیقات: 95.0

امتیاز کل: 88.3

این مرکز آموزشی که نسبت به سال قبل چهار پله صعود داشته است بیشتر به خاطر تحقیقات و پروژه های پژوهشی قابل توجهش و همچنین آموزش عالی در زمینه علوم طبیعی و فناوری شناخته می شود. جالب است بدانید که 21 دریافت کننده جایزه نوبل در این دانشگاه تدریس کرده اند یا درس خوانده اند و سالانه نیز 80 پتنت توسط آن به ثبت می رسد.



8- کالج سلطنتی لندن در انگلستان- امتیاز کل: 89.1

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 83.3

کیفیت تحقیقات: 88.5

امتیاز کل:89.1

دانشگاه سلطنتی لندن که نسبت به سال قبل خود یک پله صعود داشته بیشتر به خاطر فعالیت های علمی اش شناخته می شود. بنای این مرکز آموزشی در قلب لندن واقع شده و به همین خاطر جذابیت ویژه ای برای دانشجویان خارجی دارد. 51 درصد از دانشجویان این موسسه از کشورهای دیگر می آیند. شعار دانشگاه این است: دانش علمی، شکوه و جلال تاج و سلامت پادشاه.



7- دانشگاه پرینستون آمریکا- امتیاز کل 90.1

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 85.1

کیفیت تحقیقات: 91.9

امتیاز کل:90.1

پرینستون به تمامی دانشجویان خود در چهار سال تحصیل خوابگاه می دهد و این یعنی 98 درصد آنها در داخل کمپ موسسه زندگی می کنند. محیط های باز این مرکز آنقدر زیباست که بعضا توریست ها را هم جذب خود می کند: گفتنی است سالانه 80 هزار نفر از این دانشگاه دیدن می کنند و به واسطه بازدید خود 2 میلیارد دلار را عاید آن می کنند.



6-دانشگاه هاروارد آمریکا- 91.6

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 83.6

کیفیت تحقیقات: 99.0

امتیاز کل: 91.6

این دانشگاه که نسبت به جایگاه سال قبل خود چهار پله تنزل داشته است همچنان هم یکی از معتبرترین مراکز آموزشی دنیا به شمار می رود.هاروارد همچنین عنوان قدیمی ترین دانشگاه آمریکا را هم در اختیار دارد و از جمله مراکز آموزشی پردرآمد محسوب می گردد چراکه در سال 2013 توانست یک و نیم میلیارد دلار را به خود اختصاص دهد.



5- موسسه فناوری ماساچوست آمریکا- 92.0

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 89.4

کیفیت تحقیقات:
88.6

امتیاز کل: 92.0

هشتاد و پنج دریافت کننده جایزه نوبل تحصیلات آکادمیک خود را در MIT گذرانده اند. این دانشگاه در سال 1861 میلادی تاسیس شد و عمده تلاشش این است که دانشجویان را به کارآفرینی و ابداع تشویق کند. فارغ التحصیلان این مرکز آموزشی که البته در قید حیات هستند تا کنون بالغ بر 30 هزار شرکت را تاسیس کرده اند.



4- دانشگاه کمبریج انگلستان- امتیاز کل 92.8

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 88.2

کیفیت تحقیقات:
96.7

امتیاز کل: 92.8

این دانشگاه یک رتبه نسبت به جایگاه سال قبل صعود داشته و قدمت نامهایی نظیر آکسفورد را ندارد اما با تاریخ 800 ساله خود یکی از قدیمی ترین مراکز آموزشی دنیا به شمار می رود. دانشگاه کمبریج بالغ بر 100 کتابخانه دارد که بیش از 15 میلیون جلد کتاب را در خود جای داده اند.



3- دانشگاه استنفورد آمریکا- امتیاز کل 93.9

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 92.5

کیفیت تحقیقات: 98.9

امتیاز کل: 93.9

استنفورد یکی  از بزرگ ترین محوطه های دانشگاهی را در خاک آمریکا دارد و به خاطر نزدیکی جغرافیایی اش به سیلیکون ولی آمار فارغ التحصیلان و کارآفرینانش هم بالاست.

هربرت هوور رئیس جمهور آمریکا یکی از فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده و سالی راید نخستین زن آمریکایی هم که قدم به فضا گذاشت در سال 1973 میلادی از همین دانشگاه فارغ التحصیل شد.



2- دانشگاه آکسفورد انگلستان- امتیاز کل: 94.2

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 86.5

کیفیت تحقیقات: 98.9

امتیاز کل: 94.2

آکسفورد یک پله نسبت به جایگاه سال قبل خود صعود کرده و حالا بهترین دانشگاه دنیا در خارج از خاک آمریکا به شمار می رود. این مرکز در سال 1096 میلادی تاسیس شده و 30 تن از بزرگترین رهبران دنیا را در لیست فارغ التحصیلان خود دارد که از این میان 26 نفرشان به سمت نخست وزیری  انگلستان رسیدند.



1- موسسه فناوری کالیفرنیای آمریکا- امتیاز کل 95.2

24 دانشگاه برتر دنیا براساس اعلام موسسه آماری تایمز

کیفیت تدریس: 95.6

کیفیت تحقیقات: 97.6

امتیاز کل: 95.2

عنوان بهترین دانشگاه دنیا برای دومین سال پیاپی به موسسه فناوری کالیفرنیا رسید که در کیفیت تدریس، درآمد از صنعت، تحقیقات و ارجاع تحقیقات علمی به محتوای تولید شده اش سرآمد است و در سال 2016 میلادی جایگاه نخست را از سوی موسسه تایمز دریافت کرد. موسسه فناوری کالیفرنیا به خاطر رشته های مختلفی که در زمینه علوم و مهندسی دارد برترین مرکز آموزش عالی دنیا به شمار می رود اما تردیدی نیست که دریافت مدرک تحصیلی در هر یک از رشته های دیگر این دانشگاه خود یک برگ برنده است.


ویدیو مرتبط :
top 10-ده دانشگاه برتر دنیا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۳ دانشگاه ایرانی در میان ۷۵۰ دانشگاه برتر دنیا



اخبار,اخبار دانشگاه ,دانشگاه برتر جهان

۱۳ دانشگاه ایرانی در میان ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان مورد شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی قرار داده گرفته اند.

بر اساس آخرین نتایج نظام رتبه بندی سال ۲۰۱۵ لایدن ۱۳ دانشگاه ایرانی در میان ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان مورد شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی قرار داده گرفته اند.

به گزارش مهر، بر اساس اعلام گروه رتبه بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، نظام رتبه بندی لایدن یک از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی و وابسته به مرکز مطالعات علم و فناوری دانشگاه لایدن در هلند است. لایدن برای چهارمین دوره متوالی به معرفی برترین دانشگاه های بین المللی پرداخته است.

در رتبه بندی سال  ۲۰۱۵ لایدن ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان را شناسایی، ارزیابی و مورد رتبه بندی قرار داده است. مرجعیت و دیپلماسی علمی دو رکن اساسی این رتبه بندی هستند. مقایسه عملکرد دانشگاه های ایران در رتبه بندی سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ لایدن نشان می دهد که عملکرد پژوهشی دانشگاه های کشور نسبت به سال های گذشته بهتر شده است.

رتبه بندی لایدن برای هر یک از سال های ۲۰۱۲، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ ارائه شده است. برای انجام رتبه بندی در هر سال اطلاعات مرتبط با مرجعیت و دیپلماسی علمی هر دانشگاه در یک دوره چهار ساله تحلیل شده اند که این دوره چهار ساله به دو سال قبل از تاریخ رتبه بندی باز می گردد. به عنوان نمونه، برای رتبه بندی سال ۲۰۱۵ اطلاعات مدارک منتشر شده در برترین مجلات بین المللی برای سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ مورد بررسی قرار گرفته اند.

در سال ۲۰۱۲ هیچ دانشگاهی از کشور در رتبه بندی لایدن حضور نداشت. در سال ۲۰۱۳ در مجموع ۵ دانشگاه از دانشگاه های کشور در این نظام رتبه بندی شدند. در سال ۲۰۱۴ تعداد دانشگاه های کشور به ۱۲ مورد رسید. در سال ۲۰۱۵ میلادی ۱۳ دانشگاه از ایران در جمع ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند.

دانشگاه­های ایرانی حاضر در این رتبه بندی عبارتند از دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه شیراز، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه تبریز.

نسبت به سال های گذشته عملکرد علمی و پژوهشی دانشگاه های کشور رشد قابل ملاحظه ای را نشان می دهد به نحوی که کلیه دانشگاه های کشور در بیشتر این شاخص ها رشد مثبتی داشته اند. ایران دارای بیشترین تعداد دانشگاه در رتبه بندی سال ۲۰۱۵ لایدن در بین کشورهای منطقه خاورمیانه است. در این رتبه بندی ۱۱ دانشگاه از ترکیه، ۷ دانشگاه از رژیم اشغالگر قدس، ۷ دانشگاه از عربستان سعودی و تنها ۳ دانشگاه از مصر در مجموع ۷۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته اند.

بررسی دانشگاه های ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۵ حاکی از آن است که دانشگاه های ایران از وضعیت نسبی بهتری بخصوص در شاخص مرجعیت علمی در مقایسه با دانشگاه های ترکیه برخوردارند. عربستان سعودی در شاخص های دیپلماسی علمی بهتر از دانشگاه های ایران عمل کرده است، اما در بخش مرجعیت علمی (در رتبه بندی وابسته به حجم تولیدات علمی) دانشگاه های ایران برتری دارند. به عنوان نمونه، دانشگاه تهران در شاخص ۵۰ درصد پراستنادترین تولیدات علمی (وابسته به حجم تولیدات علمی) رتبه ۲۷۵ دنیا را کسب کرده است.

نظام رتبه بندی لایدن از شاخص های متنوعی برای رتبه بندی دانشگاه ها بهره می جوید. از همین رو ۷۵۰ دانشگاه برتر در شاخص های مختلفی مورد رتبه بندی قرار می گیرند. همانگونه که در جداول زیر نیز مشاهده می شود رتبه دانشگاه های کشور در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ بهبود یافته است.

رتبه دانشگاه های کشور در نظام رتبه بندی لایدن برحسب شاخص مرجعیت علمی (میزان تولیدات علمی که در دسته ۱۰درصد برتر تولیدات علمی دنیا قرار گرفته اند)

نام دانشگاه

رتبه درسال

 ۲۰۱۴

رتبه در سال

  ۲۰۱۵

نام دانشگاه

رتبه در سال ۲۰۱۴

رتبه در سال ۲۰۱۵

دانشگاه صنعتی اصفهان

۵۱۸

۴۴۰

دانشگاه تربیت مدرس

۶۲۰

۵۸۷

دانشگاه امیرکبیر

۴۶۱

۴۴۲

دانشگاه شیراز

۶۷۷

۶۵۵

دانشگاه صنعتی شریف

۵۳۸

۵۰۵

دانشگاه فردوسی مشهد

۶۶۹

۶۶۷

دانشگاه تبریز

۴۹۲

۵۳۱

دانشگاه آزاد علوم وتحقیقات تهران

-------

۷۳۳

دانشگاه علم وصنعت

۵۲۶

۵۴۷

دانشگاه علوم  پزشکی تهران

۷۴۶

۷۳۵

دانشگاه تهران

۵۶۶

۵۶۵

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

-------

۷۴۲

دانشگاه شهید بهشتی

۶۶۸

۵۸۴

 

 

رتبه دانشگاه های کشور در رتبه بندی لایدن بر حسب شاخص دیپلماسی علمی (میزان همکاری های علمی بین المللی)

نام دانشگاه

رتبه در سال ۲۰۱۴

رتبه در سال  ۲۰۱۵

نام دانشگاه

رتبه در سال ۲۰۱۴

رتبه در سال ۲۰۱۵

دانشگاه صنعتی اصفهان

۵۰۳

۴۹۳

دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

-----

۶۶۹

دانشگاه صنعتی شریف

۵۷۳

۵۵۰

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

----

۷۰۵

دانشگاه تهران

۶۰۳

۵۷۶

دانشگاه شهید بهشتی

۷۰۶

۷۰۸

دانشگاه شیراز

۶۲۲

۶۱۵

دانشگاه تربیت مدرس

۷۱۸

۷۱۸

دانشگاه تبریز

۶۳۸

۶۴۱

دانشگاه علم و صنعت

۷۳۳

۷۳۵

دانشگاه فردوسی

۶۵۰

۶۴۳

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

۷۴۲

۷۳۸

دانشگاه علوم پزشکی تهران

۶۵۶

۶۴۵

 

 

 

 

رتبه دانشگاه های کشور در نظام رتبه بندی لایدن بر حسب شاخص میزان ارتباط با صنعت

نام دانشگاه

رتبه در سال ۲۰۱۴

رتبه در سال ۲۰۱۵

نام دانشگاه

رتبه در سال ۲۰۱۴

رتبه در سال ۲۰۱۵

دانشگاه تهران

۶۸۴

۶۵۸

دانشگاه علم و صنعت

۷۳۰

۷۲۲

دانشگاه صنعتی شریف

۷۱۱

۶۷۳

دانشگاه علوم وتحقیقات تهران

---

۷۴۱

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

۷۱۵

۶۹۳

دانشگاه علوم پزشکی تهران

۷۲۷

۷۲۹

دانشگاه تربیت مدرس

۷۱۲

۷۰۱

دانشگاه شیراز

۷۴۵

۷۳۶

دانشگاه فردوسی

۷۲۸

۷۰۷

دانشگاه تبریز

۷۱۹

۷۳۹

دانشگاه صنعتی اصفهان

۷۱۷

۷۰۸

دانشگاه شهید بهشتی

۷۴۶

۷۴۵

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

---

۷۱۰

 

 

 

 

اخبار دانشگاه - مهر