دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف 2 روش جدید برای مقابله با ایدز/ تصویر سه بعدی ویروس ایدز




به تازگی تیم تحقیقاتی در دانشگاه تهران با اجرای پروژه تحقیقاتی 2 روش را که بر اساس مطالعات درمان بیماری ایدز انجام داده بودند،‌ ارائه کردند.

حسین یاری پور  از محققان این طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مطالعات اخیر محققان جهان، افزود: مطالعات جدید نشان می دهد که فاکتورهای محدود کننده بیماریها، پروتئین های طبیعی در سلول های انسانی هستند که از سلولهای تخصصی بدن در برابر عفونت ویروسی دفاع می کنند. این پروتئین ها به نام "آپوبک"(APOBEC) شناخته می شوند.

وی ادامه داد: سلولهای تخصصی با تولید این پروتئین در برابر عفونت های ویروسی از بدن دفاع می کند. این پروتئین در سال 2007 از سوی دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا کشف شد.

پروتئین اپوبک (APOBEC)

 ویروس ایدز ,  مقابله با ایدز

یاری پور با بیان اینکه پروتئین های آپوبک دارای 7 عضو هستند، خاطر نشان کرد: مهمترین آنها 9 آپوبک 3G و 3F است که باعث از هم پاشیدگی (نابودی) ویروس HIV می شود.

وی با بیان اینکه مکانیزم عملکرد این پروتئین هنوز به طور کامل شناخته شده نیست، ادامه داد: زمانی که ویروس ایدز وارد بدن می شود، سلولها اقدام به تولید پروتئین آپوبک می کنند ولی این پروتئین ها قادر به مقابله با ویروس HIV نیست.

وی دلیل این امر را وجود پروتئین های Vif در ویروس ایدز ذکر کرد و یادآور شد: این پروتئین ها به دلیل مکانیزمهایی که دارند می توانند بر پروتئین های آپوبک غلبه کنند.

پروتئین اپوبک

 ویروس ایدز ,  مقابله با ایدز

این محقق با اشاره به مطالعات انجام شده در این زمینه، توضیح داد: در این مطالعات 2 راهکار برای مقابله با ویروس ایدز ارائه شد. یکی اینکه پروتئین آپوبک را تقویت کرد تا بتوانند بر ویروس ایدز غلبه کنند.

وی راهکار دوم را ضعیف کردن پروتئین Vif عنوان کرد و اظهار داشت: از آنجایی که مکانیزم پروتئین VIF شناخته شده نیست از این رو تقویت پروتئین آپوبک روش مناسبی برای مقابله با ویروس HIV است. تقویت این پروتئین منجر به ضعیف شدن ویروس Vif می شود.

تصویر سه بعدی ویروس ایدز که بخش نارنجی محلهایی است که ویروس به سیستم ایمنی حمله کرده و قسمت خاکستری بخشهایی است که مقابله میان سیستم ایمنی ویروس HIV را نشان می دهد

 ویروس ایدز ,  مقابله با ایدز

یاری پور با اشاره به نحوه تقویت پروتئین آپوبک، یادآور شد: با استفاده از روشهای ژنتیکی می توان ژن پروتئین آپوبک را از بدن دریافت و پس از تقویت آن و قرار دادن آن در سلولها، سلولها اقدام به تکثیر می کنند.

وی با تاکید بر اینکه از زمان کشف پروتئین آپوبک 3G پیشرفت های زیادی در راه چگونگی فهم مکانیسم فعالیت آنها و همچنین چگونگی مکانیسم فعالیت Vif در خنثی کردن عمل آپوبک صورت گرفته است، ابراز امیدواری کرد که با توجه به تحقیقات در حال انجام در ایران و سایر کشورهای دنیا، بتوان در آینده دستاوردهای خوبی برای ارائه روشهای بهینه برای درمان بیماری ایدز ارائه شود.

منبع:mehrnews.com


ویدیو مرتبط :
‫کشف روشی سریع برای تشخیص ویروس بیماری ایدز‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین تصویر سه‌بعدی از ویروس ایدز


تیمی از زیست‌شناسان دانشگاه ماساچوست و کالیفرنیا در یکی از نخستین تصاویر سه‌بعدی ارائه شده از ویروس اچ‌آی‌وی، به ارائه یک تصویر سه بعدی از بافت روده آلوده به این ویروس پرداخته‌اند.

عرش نیوز: تیمی از زیست‌شناسان دانشگاه ماساچوست و کالیفرنیا در یکی از نخستین تصاویر سه‌بعدی ارائه شده از ویروس اچ‌آی‌وی، به ارائه یک تصویر سه بعدی از بافت روده آلوده به این ویروس پرداخته‌اند.

 این تصویر یکی از نخستین تصاویر سه‌بعدی از ویروس اچ‌آی‌وی است که در حال فعالیت در بافت روده‌های یک موش آزمایشگاهی شکار شده است.

در تصویر میکروسکوپی الکترونی ارائه‌شده، ویریون‌های اچ‌آی‌وی در بافت زنده روده به رنگ‌های آبی و بنفش برجسته شده‌اند و ویروس در حال آلوده‌کردن این بافت است.

تصاویر ارائه‌شده به دانشمندان در درک بیشتر چگونگی عفونی‌شدن سلول‌ها توسط ویروس مزبور و مکان جایگیری آن در بافت روده کمک می‌کند؛ چنین دانشی برای طراحی داروهای جدید علیه آن حائز اهمیت است.

تصاویر جدید به بسیاری از تصاویر دقیق محققان از ویروس اچ‌آی‌وی اضافه می‌شود که از زمان شناسایی آن در دهه 1980 به دست آمده‌اند.

در مطالعات پیشین، دانشمندان تصاویری از شکوفایی و گسترش اچ‌آی‌وی و ساختارهای درونی و خارجی آن را تهیه کرده بودند. این تصاویر اغلب از اچ‌آی‌وی ایزوله‌شده یا اچ‌آی‌وی عفونی‌کننده مجموعه‌های سلولی که در آزمایشگاه رشد کرده‌اند و نه بافت‌های سالم بدن، به دست آمدند.

به منظور تهیه تصاویر جدید، محققان نخست موش‌های آزمایشگاهی ویژه‌ای را با پیوند دادن مغز استخوان، سلول‌های غده طیموس و کبد انسان به موش‌های معمولی خلق کردند.

این موضوع موجب ارائه سلول‌های ایمنی به این موش‌ها شد که ویروس اچ‌آی‌وی به آنها حمله می‌کند. محققان پس از 10 تا 20 هفته حیوانات را با اچ‌آی‌وی عفونی و سپس به منظور تهیه تصاویر از روده‌ها، آنها را تشریح کردند. پس از آن، دانشمندان از میکروسکوپ الکترونی برای گرفتن تصاویر از نمونه‌های بافتی آلوده از زوایای مختلف استفاده کردند و تصاویر سه‌بعدی از بافت و ویروس اچ‌آی‌وی را به دست آوردند.