دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف 1500 ژن پیری برای درمان‌های آینده



اخبار,اخبار علمی,کشف 1500 ژن پیری

محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا حدود 1500 ژن مرتبط با افزایش سن را کشف کرده‌اند که می‌تواند به درمان‌های بهداشتی جدید منجر شود.»

به گفته دکتر جوزف پاول از موسسه علوم زیستی مولکولی دانشگاه کوئینزلند، این کشف که توسط یک گروه بین‌المللی از دانشمندان انجام شده، می‌تواند منجر به پیشگیری و بهبود درمان بیماری‌های مرتبط با پیری شود.

دکتر پاول افزود: ما به بررسی ارتباط میان فعالیت ژن و افزایش سن پرداختیم و ژن‌هایی را که فعالیتشان با افزایش سن، بیشتر یا کمتر می‌شود شناسایی کردیم.

از این اطلاعات می‌توان برای پیش‌بینی افرادی که در معرض خطر بیماری‌های مرتبط با پیری هستند، استفاده کرد و به آن‌ها اجازه داد تا تغییراتی را در شیوه زندگی و محیط زیست خود در جهت کاهش خطر بوجود بیاورند.

در حالی که درمان ضد پیری هنوز آماده نشده، این تحقیق می‌تواند نقشه راهی را برای توسعه درمان‌های جدید برای بیماری مرتبط با پیری فراهم کند.

محققان با بررسی سطوح فعالیت ژن در خون بیش از 15 هزار نفر، 1497 ژن وابسته به سن را شناسایی کردند که بخش اعظمی از آن‌ها پیش از این نیز ناشناخته بودند و یا با افزایش سن مرتبط نبودند.

محققان دانشگاه کوئینزلند استرالیا ،از جمله دکتر پاول و پروفسور پیتر ویسچر از موسسه مغز کوئینزلند، از این اطلاعات برای ایجاد روش جدید پیش‌بینی سن بیولوژیکی بر اساس مشخصات فعالیت ژن استفاده کردند.

دکتر پاول گفت: شرکت‌کنندگان با سن بیولوژیکی بالاتر - به این معنی که سم بیولوژیکی آن‌ها بر اساس مشخصات فعالیت ژنی‌شان از سن واقعی آنها بالاتر بود- همچنین در معرض بیماری‌های خطرناکتری مانند افزایش سطح فشار خون و کلسترول قرار داشتند.

در مقابل، تعدادی از شرکت‌کنندگان سن بیولوژیکی کمتری داشتند که نشان می‌دهد آن‌ها احتمالا از افراد با سن واقعی مشابه سالمتر هستند.

این روش در یک سایت اینترنتی به ثبت رسیده که در آن، محققان با تجزیه و تحلیل داده‌های فعالیت ژن انسان می‌توانند سن بیولوژیکی شرکت‌کنندگان خود را پیش‌بینی کنند و به ارزیابی این امر بپردازند که آیا شرکت‌کنندگان سریع‌تر یا کندتر از حد انتظار پیر می‌شوند.

این مطالعه همچنین مشخص کرد که تغییراتی که با بالا رفتن سن در سطوح فعالیت ژن رخ می‌دهد ، بنظر می‌رسد با تغییرات در مناطق ارتقادهنده دی‌ان‌ای در ارتباط هستند که می‌تواند مانند یک سوئیچ دیمر برای تنظیم فعالیت ژن‌ها عمل کند.

دکتر پاول اظهار کرد: این تحقیق، برخی از مکانیسم‌های مولکولی را که با افزایش سن، استعداد ابتلا به بیماری را افزایش می‌دهد آشکار و راه‌های جدیدی را برای مطالعات آینده باز کرده است.

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
درمان پیری زودرس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف راهی برای درمان بیماری پارکینسون با خاموش کردن یک ژن در مگس



اخبار,اخبار علمی ,پارکینسون

محققان دانشگاه کینگز کالج لندن، دانشگاه یورک و امپریال کالج لندن یک ژن تنظیم‌کننده عملکرد عصب‌ها را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند در درمان پارکینسون مؤثر باشد.

 این دستاورد با بررسی بیماری پارکینسون در مگس‌های میوه حاصل شد که درک انسان را در مورد این بیماری تحلیل برنده بطور چشمگیری افزایش می‌دهد.

بیماری پارکینسون یک بیماری شایع است که بیش از هفت میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری باعث کاهش فزآینده عملکرد حرکتی و همچنین اختلال روانی و مسائل شناختی می‌شود و درمان‌های کنونی به جای درمان ریشه‌ای، تنها با علائم این بیماری مقابله می‌کنند.

این تیم، در تلاش برای تغییر این روند، تحقیقات خود را بر روی مگس میوه متمرکز کردند. پیش از این ژن این موجودات برای تحقیق در مورد افزایش طول عمر و قابلیت آن‌ها برای شناسایی سلول‌های سرطانی دستکاری شده و اکنون از آن‌ها برای مبارزه با بیماری پارکینسون کمک گرفته شده است.

یافته‌های تازه محققان بر روی ژن‌های مگس میوه مبتلا به پارکینسون نشان داد که میتوکندری‌های آسیب‌دیده، سیگنالی را منتشر می‌کنند که عملکرد سلول‌های عصبی را متوقف کرده و خود را با یک ژن شناخته شده به نام HIFalpha تنظیم می‌کنند.

دانشمندان سپس دریافتند هنگامی که ژن غیر فعال بود، عملکرد عصب‌ها که به طور معمول توسط میتوکندری‌های آسیب‌دیده غیرفعال شده بود، بازیابی شده و از نقصان بیشتر سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کرد. همان اثر در زمان غیر فعال کردن این ژن در مگس میوه مبتلا به سندرم لی مشاهده شد که نشان می‌دهد ممکن است این روش در درمان بیماری‌های تحلیل برنده عصبی متعدد مفید باشد.

از آنجاییکه ژن HIFalpha در انسان نیز وجود دارد، این تحقیق می‌تواند به درمان‌های جدید منجر شود.

دکتر جوزف بیتمن از دانشگاه کینگز کالج لندن اظهار کرد: مگس‌های مبتلا به بیماری پارکینسون مانند انسان، به تدریج عملکرد حرکتی خود را از دست می‌دهند که این امر شامل تاثیر منفی بر توانایی آنها برای بالا رفتن است. ما دریافتیم که غیر فعال کردن یک ژن خاص به طور چشمگیری به بهبود عملکرد حرکتی و توانایی صعود آنها کمک می کند.

محققان یافته‌های خود را درمجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر کردند.

اخبار علمی - ایسنا