دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف گودزیلای آسمانی 17 برابر بزرگتر از زمین



اخبار ,اخبار علمی ,کشف سیاره گودزیلای غول‌پیکر

اخبار علمی - کشف گودزیلای آسمانی 17 برابر بزرگتر از زمین

دانشمندان نوعی سیاره گودزیلای غول‌پیکر را در فاصله 560 سال نوری از زمین کشف کرده‌اند.

 این کشف امید به یافتن سیارات صخره‌ای میزبان حیات را افزایش می‌دهد.

 

جرم سیاره Kepler-10c که «مگا زمین» لقب گرفته، 17 برابر زمین گزارش شده است. منجمان معتقد نبودند که چنین جهانی وجود دارد زیرا به باور آن‌ها، هر جرم کیهانی به این بزرگی همراه با رشدش گاز هیدروژن کسب می‌کند و به یک مینی-نپتون گازی تبدیل می‌شود اما Kepler-10c با کمال تعجب توانسته علی‌رغم اندازه بسیار بزرگ خود، جامد باقی بماند.

 

این دستاورد علمی نشان می‌دهد سیارات صخره‌ای دارای پتانسیل حیات می‌توانند بسیار بیش از آنچه تصور می‌شد، وجود داشته باشند و تعدادی از آن‌ها می‌توانند بی‌نهایت باستانی باشند.

 

تصور می‌شود سیستم ستاره‌ای این سیاره 11 میلیارد سال قدمت داشته باشد و این بدین معناست که سیستم مزبور کمتر از سه میلیارد سال پس از زایش جهان شکل گرفته است. در مقایسه، زمین فقط 4.5 میلیارد سال قدمت دارد.

 

این سیاره هر 45 روز یک بار، حول ستاره والد خورشیدمانندش مدارگردی می‌کند که در صورت فلکی «اژدها» واقع شده است. همسایه غیرعادی این سیاره به نام Kepler-10b نوعی جهان ماده مذاب داغ است که سه برابر سنگین‌تر از زمین بوده و هر 20 ساعت یک بار حول ستاره والدش می‌چرخد.

 

فضاپیمای کپلر ناسا این سیاره را کشف کرد. کپلر از شیوه ترانزیت و جستجوی ستاره‌ای که هنگام عبور سیاره‌ای از مقابلش تاریک می‌شود، برای یافتن سیارات استفاده می‌کند.

 

قطر Kepler-10c بیش از دو برابر قطر زمین است و پیش‌تر تصور می‌شد در گروه سیارات مینی-نپتون‌ها قرار می‌گیرد که دارای هسته‌ای یخی بوده و توسط بسته گازی ضخیم احاطه شده‌اند. اما مشاهدات تلسکوپ ملی ایتالیایی «گالیله» در جزایر قناری تایید کرد این سیاره 17 برابر زمین جرم دارد و این میزان سنگین‌تر از حدانتظار است. چنین موضوعی نشان می‌دهد که سیاره‌ای از این دست، مانند زمین از صخره‌های متراکم تشکیل شده است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
کشف یک سیاه چاله میلیونها بار بزرگتر از خورشید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف کوچکترین جرم آسمانی




کوچکترین جرم آسمانی خارج از منطومه شمسی کشف شد.

 

 

کشف کوچکترین جرم آسمانی

 


ستاره شناسان موفق شدند کوچکترین جرم آسمانی را که کمتر از ۱۶۰۰ متر وسعت دارد، در خارج از منظومه شمسی و در فاصله ۲/۴ میلیارد سال نوری از زمین کشف کنند.

 


این جرم آسمانی بخشی از حلقه ای از صخره های یخی آن سوی نپتون موسوم به کمربند کویپر است.

 


این جرم که در نور مریی و با تلسکوپ فضایی هابل شناسایی شده است، ۹۷۵ متر پهنا دارد.

 


پیش از این کوچکترین جرم مشاهده شده از طریق نور مریی بازتاب شده در کمربند کویپر، عرض ۴۸ کیلومتری داشت.

 


این جرم کشف شده اگر چه بسیار کوچک است، اولین شواهد در تایید وجود اجرامی به اندازه ستاره دنباله دار در کمربند کویپر است.

 


این جرم در واقع صد بار کوچکتر از آن چیزی است که هابل می تواند آن را بطور مستقیم مشاهده کند، از این رو این کشف با استفاده از نور صورت گرفته است.