دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف نشانه‌های حیات با فوران یخ در قمر زحل



اخبار,اخبار علمی ,سیاره زحل

تصاویر تازه فضاپیمای کاسینی از سطح قمر «انکلادوس» زحل، سرنخ‌هایی از حیات را زیر پوسته یخی این جرم کهکشانی در اختیار دانشمندان گذاشته است.

تحقیقات برای یافتن حیات در دیگر سیارات کهکشانی از مدت‌ها قبل آغاز شده بود اما دانشمندان ناسا از ماه گذشته با دقت و وسواس بیشتری این پروژه را پی گرفتند و فضاپیمای کاسینی پس از یک ماه گردش در اطراف سیارات اولین تصاویر واضح از فعل و انفعالات زیر پوستی سنگ‌های قمر ششم زحل را به زمین فرستاد.

 

به گفته دانشمندان در صورتی که این تعاملات درونی در قمر انکلادوس ثابت شود می‌توان این قمر را تنها جرم کهکشانی دانست که به جز زمین دارای چشمه‌های آب زیرزمینی و صخره‌های سوزان در زیر پوسته خود است.

 

«جان ویس» یکی از کارشناسان این پروژه در دانشگاه واشنگتن می‌گوید: بررسی تصاویر نشان می‌دهد برخی ذرات متصاعد شده از این قمر در یک عکس در تصویر بعدی محو می‌شود که این فعل و انفعالات قمر زحل را تأیید می‌کند.

 

این قمر زحل که قطرش 500 کیلومتر است دارای تعداد زیادی چشمه‌های فعال است که تکه‌های یخ از آن فوران می‌کند. محققان ناسا با استفاده از برنامه‌های شبیه‌سازی، ردگیری خط سیر حرکتی یخ‌های در حال فوران از چشمه‌ها را آغاز کرده‌اند. شواهد اولیه نشان داده فوران این قطعه یخ‌ها پیچی شکل بوده و هر کدام با دیگری فرق دارد.


دانشمندان امیدوارند با اثبات این فعل و انفعالات به قابل حیات بودن این قمر آسمانی برای بیگانگان دست یابند.

ذرات متصاعد شده قمر از زحل در حلقه گاز این سیاره محو می‌شود.
 
اخبار علمی - روزنامه ایران

 


ویدیو مرتبط :
آیا در قمر زحل امکان حیات وجود دارد؟(Carolyn Porco)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف ابرهای یخ در قمر تیتان زحل (+عکس)



اخبار علمی - کشف ابرهای یخ در قمر تیتان زحل

محققان ناسا موفق به کشف ابرهای یخ متان در قمر تیتان سیاره زحل شدند که شباهت زیادی با ابرهای عجیب بر فراز قطب‌های زمین دارند.

ابرهای یخ متان در قطب شمال قمر تیتان توسط فضاپیمای کاسینی ناسا رصد شده‌اند؛ به نظر می‌رسد که این ابرها حاوی یخ‌های متان هستند که ابرهای متراکم‌تری در مقایسه با یخ‌های اتان – که پیش از این شناسایی شده بودند – تولید می‌کنند.

 

«کری اندرسون» از محققان مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا تأکید کرد: ایده شکل‌گیری ابرهای یخ متان در ارتفاع بسیار بالای قمر تیتان کاملا جدید بوده و تاکنون فرضیه‌ای در خصوص وجود آنها مطرح نشده بود.
ابرهای متان در تروپوسفر – پایین‌ترین لایه جو – تیتان شکل ‌می‌گیرند و مانند ابرهای باران‌زا در زمین، از طریق چرخه تبخیر و تراکم، با افزایش بخار از سطح، مواجه با هوای سرد، بازگشت مجدد به سطح به صورت بارش ایجاد می‌شوند؛ در قمر تیتان، متان در نقش آب هنگام تبخیر عمل می‌کند.
نتایج این دستاورد در مجله Icarus منتشر شد.

 

اخبار,اخبار علمی,قمر تیتان زحل

 رصد ابرهای یخ متان در تیتان

 

اخبار,اخبار علمی,قمر تیتان زحل

ابرهای یخ متان در تیتان

اخبار علمی - ایسنا