دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف سیستم سیاره‌ای شبیه به نوزادی منظومه شمسی



اخبار,اخبار علمی ,  منظومه شمسی

تیمی از دانشمندان حاضر در پروژه تلسکوپ Subaru در هاوایی، سیستم سیاره‌ای جوانی را یافته‌اند که به نوزادی منظومه شمسی شباهت‌های قابل‌توجهی دارد.

به گزارش ایسنا، تصاویر دریافتی از این تلسکوپ، دیسکی حلقه‌مانند و حاوی پسماند را نشان می‌دهد که یک ستاره خورشیدمانند را احاطه کرده است. محیط تولد این ستاره به محیط زاده‌شدن خورشید شباهت دارد.

این دیسک تقریبا هم‌اندازه کمربند کویپر در منظومه شمسی است و احتمالا حاوی ذرات یخی و غبار باشد. کمربند کویپر در آن سوی مدار نپتون واقع شده و حاوی کوتوله‌سیارات یخی مانند پلوتو، هائومیا و ماکی‌ماکی است.

کشف یک حلقه شفاف که حول ستاره HD 115600 مدارگردی می‌کند، درست مانند آن است که دانشمندان به منظومه شمسی نوزاد نگاه می‌کنند.

فاصله این حلقه از ستاره میزبانش به اندازه فاصله کمربند کویپر از خورشید است و همان میزان نور را نیز دریافت می‌کند.

خود ستاره میزبان، اندکی بزرگ‌تر از خورشید است و ابر محل تولد آن نیز به سحابی که خورشید حدود 4.5 میلیارد سال پیش در آن متولد شد، بسیار شبیه است.

دیسک حلقه‌مانند جدید، میزبان هزاران بقایا از ابتدایی‌ترین مراحل شکل‌گیری سیارات یخی است و بنابراین دیدگاهی کلیدی درباره شکل‌گیری منظومه شمسی ارائه می‌دهد.

بررسی این حلقه‌ حاوی پسماند شبیه به کمربند کویپر در اطراف ستارگان جوان خورشیدمانند، بهترین تصویر از نوزادی منظومه شمسی را در اختیار می‌گذارد.

جزئیات این تحقیق در Astrophysical Journal Letters ارائه شده است. 

 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
‫نهمین سیاره‌ی منظومه‌ی شمسی کشف شده است!‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف یک سیاره قابل سکونت در خارج از منظومه شمسی



اخبار,اخبار علمی , منظومه شمسی

 

اخبار علمی - کشف یک سیاره قابل سکونت در خارج از منظومه شمسی

گروهی بین المللی از دانشمندان اخترشناس برای نخستین بار، سیاره ای خارج از منظومه شمسی کشف کردند که تقریبا اندازه کره زمین است و در آن احتمالا آب به صورت مایع وجود دارد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، دانشمندان سازمان فضایی آمریکا (ناسا) می گویند: این سیاره به نام «کپلر 186 اف» (Kepler-186f) اندازه کره زمین است و به دور یک ستاره کوتوله بسیار کوچکتر و سردتر از خورشید در خارج از منظومه شمسی می چرخد . دمای این سیاره به اندازه ای است که آب می تواند به صورت مایع در آن وجود داشته باشد.

از هزار و 800 سیاره خارج از منظومه شمسی که از 20 سال پیش کشف شده اند ، حدود 20 سیاره در مدار ستاره های خود در حال چرخش هستند.

اما این سیاره ها بزرگتر از کره زمین هستند و به همین سبب است که نمی توان تشخیص داد این سیارات گازی هستند یا سنگی.

سیاره کپلر 186 اف که به تازگی کشف شده است در منطقه ای خارج از منظومه شمسی در فاصله 490 سال نوری از خورشید قرار دارد.

در این منطقه پنج سیاره هم اندازه زمین وجود دارد ولی کپلر 186 اف در منطقه ای قرار دارد که به آن ناحیه قابل سکونت می گویند زیرا احتمال وجود آب در این سیارات بسیار زیاد است. 

اخبار علمی - ایرنا