دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف حسگر میدان مغناطیسی زمین در مغز حیوانات برای نخستین بار



اخبار , اخبار علمی, میدان مغناطیسی زمین

دانشمندان برای نخستین بار نورون‌های حساس به میدان مغناطیسی زمین را در مغز یک نماتود غیرانگلی کشف کرده‌اند. این نورون‌ها هم‌چنین به سطوح دی‌اکسید کربن و دما حساس‌اند.

گروهی از دانشمندان دانشگاه تگزاس در آستین برای نخستین بار نورون‌های حساس به میدان مغناطیسی زمین را در مغز یک نماتود غیرانگلی کشف کردند.

 

نورون‌های مغزی تنها در چند گونه زیستی به میدان مغناطیسی زمین پاسخ می‌دهند. ولی تاکنون نورون‌های حساس به مغناطیس در هیچ حیوانی کشف نشده بود و محققان برای نخستین بار آن را در مغز نماتودهای Caenorhabditis elegans مشاهده کردند که در آب‌های نواحی جزر و مدی زندگی کرده و از باکتری‌ها تغذیه می‌کند.

 

اخبار , اخبار علمی, میدان مغناطیسی زمین

 

محققان دریافتند که سی. الگنس‌های گرسنه که در لوله‌های پرشده با ژلاتین قرار می‌گیرند، تمایل دارند به سمت پایین لوله حرکت کنند و این سازوکاری است که این حیوانات احتمالاً زمانی که در جست‌وجوی غذا هستند، در پیش می‌گیرند.

 

وقتی دانشمندان این کرم‌ها را از دیگر نقاط جهان به آزمایشگاه منتقل کردند، دریافتند که کرم‌ها به سمت پایین لوله حرکت نکرده، بلکه برحسب منطقه‌ای که کرم‌ها ازآنجا آمده بودند - هاوایی، انگلستان یا استرالیا - با درجه انحراف مشخصی نسبت به میدان مغناطیسی زمین به جهات مختلف حرکت می‌کنند. به‌عنوان‌مثال سی. الگنس‌های استرالیایی به سمت بالای لوله حرکت می‌کنند.

 

جهت میدان مغناطیسی زمین از یک نقطه به نقطه دیگر فرق می‌کند و سیستم حسگرهای حساس به میدان مغناطیسی در هر کرم برحسب محیط محلی خودش تنظیم شده است که باعث می‌شود کرم به سمت بالا یا پایین حرکت کند.

مشخص شده است که نورون‌های حساس به نیروی مغناطیسی که نورون AFD خوانده می‌شوند، به سطوح دی‌اکسید کربن و دما حساس‌اند.
اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
میدان مغناطیسی زمین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف نخستین ستاره دوگانه عظیم دارای میدان مغناطیسی



اخبار , اخبار علمی, ستاره دوگانه

دانشمندان دانشگاه کوئینز در کانادا نخستین سیستم ستار‌ه‌ای دوتایی عظیم به نام Epsilon Lupi را یافته‌اند که هر دو ستاره‌های آن دارای میدان‌های مغناطیسی هستند.

یک سیستم ستاره‌ای دوتایی، سیستمی است که شامل دو یا تعداد بیشتری ستاره است و این ستاره‌ها حول مرکز جرم معمول‌شان مدارگردی می‌کنند.

 

طی سال‌های اخیر پروژه «سیستم‌های دوتایی و تعاملات مغناطیسی در گروه‌های مختلف ستارگان» (BinaMIcS) که برای بررسی ویژگی‌های مغناطیسی دوتایی‌های نزدیک تشکیل شد، در تلاش برای یافتن چنین جرم کیهانی بوده است.

 

دانشمندان حاضر این پروژه با استفاده از تلسکوپ کانادا-فرانسه-هاوایی چنین سیستم ستاره‌ای را کشف کرده‌اند.
منشا خاصیت مغناطیسی در میان ستارگان عظیم، موضوع مرموزی است و این کشف می‌تواند دیدگاه‌های جدیدی درباره این پرسش ارائه دهد که چرا چنین ستارگانی دارای میدان‌های مغناطیسی هستند.

 

در ستارگان سردی مانند خورشید، میدان‌های مغناطیسی توسط انتقال گرما در بخش بیرونی ستاره تولید می‌شود؛ اما هیچ انتقال گرمایی در لایه‌های بیرونی این ستاره‌های عظیم وجود ندارد با این حال حدود 10 درصد از چنین ستارگانی دارای میدان‌های مغناطیسی قوی هستند.

 

تحقیق جدید نشان می‌دهد شدت میدان‌های مغناطیسی هر دو ستاره موجود در سیستم ستاره‌ای جدید به هم شبیه‌ هستند با این حال، محورهای مغناطیسی آن‌ها به گونه‌ای است که قطب جنوب یکی از این ستار‌ه‌ها تقریبا رو به قطب شمال ستاره دیگر است.

 

دانشمندان هنوز دلیل این امر را نمی‌دانند؛ اما چنین موضوعی احتمالا نشان می‌دهد چگونه این ستارگان با یکدیگر تعامل برقرار می‌کنند.
جزئیات این تحقیق در مجله Monthly Notices of the Royal Astronomical Society ارائه شد.

اخبار علمی - ایسنا