دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف بزرگ‌ترین ناحیه برخورد سیارکی به زمین



کشف بزرگ‌ترین ناحیه برخورد سیارکی به زمین

ژئوفیزیکدانان استرالیایی در مطالعاتشان به عنوان بخشی از تحقیقات ژئوحرارتی، مدعی‌ کشف بزر‌گ‌ترین ناحیه برخورد سیارکی بر روی زمین شده‌اند.

دو دهانه برخوردی که ناحیه‌ای به عرض 400 کیلومتر را پوشانده‌اند، در مرکز استرالیا واقع شده‌اند. این دو دهانه نتیجه برخورد شهاب‌سنگ منفردی در دوره باستان هستند که پیش از برخورد به زمین در دو لحظه شکسته شدند.

در حالی که دهانه‌های ایجادشده در اثر برخورد، مدت‌های طولانی است که ناپدید شده‌اند، اما تیمی از ژئوفیزیکدانان هنگامی که بیش از دو کیلومتر در درون پوسته زمین مته‌زنی کرده بودند، این شکاف‌های دوقلوی برخوردی را شناسایی و آشکارسازی کردند.

هسته‌ای که محققان بازیابی کردند، حاوی ردپاهایی از صخره‌هایی است که در نتیجه دما و فشار بی‌نهایت ناشی از برخورد، به شیشه تبدیل شده‌اند.

به گفته دکتر «گلیکسون» از مدرسه معماری و انسان‌شناسی دانشگاه ملی استرالیا و رهبر ارشد این پروژه، چنین برخوردهایی تعداد گونه‌های حیات فراوانی را در آن زمان بر روی زمین از بین برده‌اند. همچنین برخوردهای عظیمی از این دست احتمالا در تکامل زمین نقش بسیار مهمی ایفا کرده‌اند.

محققان نتیجه‌گیری تاریخ دقیق این برخوردها را دشوار توصیف کرده‌اند، زیرا با کمبود شواهد در این زمینه روبرو هستند.

این دو برخورد در مرکز استرالیا و در نزدیکی مرز شمالی کوئینزلند و جنوب این کشور واقع شده‌اند. این ناحیه با عرض بیش از 400 کیلومتر در درون پوسته زمین گسترش یافته‌ و محققان ضخامت پوسته در این ناحیه را 30 کیلومتر اعلام کرده‌اند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Tectonophysics منتشر شده است.
اخبارعلمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
ویدئو: سیارکی در نزدیکی زمین!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فردا؛ عبور یک سیارک از نزدیک‌ترین فاصله با زمین اگر سیارکی با زمین برخورد کند؟



سیارک عظیم «2012DA14» که فردا 15 فوریه (27 بهمن) در ساعت 22:54 (به وقت تهران) بدون ایجاد خطر خاصی در فاصله‌ای نزدیک‌تر از ماهواره‌ها به زمین عبور خواهد کرد، هیچ شانسی برای برخورد با زمین ندارد؛ اما برخورد احتمالی سیارک‌هایی در این ابعاد می‌توانند انرژی 180 برابر قوی‌تر از بمب اتمی هیروشیما ایجاد کنند.

اگر سیارکی با زمین برخورد کند

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برخی محققان بر این باورند سیارکی با پهنای 10 کیلومتر در 65 میلیون سال قبل با زمین برخورد کرده و باعث انقراض نسل دایناسورها شده است.

 

اما در مورد سیارک 45 متری «2012DA14» ، «دان یئومانس» از اخترشناسان ناسا تأکید کرده است که جرم این سیارک 143 هزار تن بوده و در صورت برخورد احتمالی با زمین می‌تواند خطرناک باشد؛ این برخورد باعث بروز انفجاری معادل انرژی انفجار 2.4 میلیون تن TNT‌ یا 180 برابر قوی تر از انفجار اتمی هیروشیما خواهد بود.

 

به گفته «یئومانس»، سیارکی در ابعاد 2012DA14 احتمالا باعث بروز حادثه تانگوسکا (Tunguska Event) در منطقه سیبری در سال 1908 میلادی شده است.

 

حرارت این سیارک با پهنای 30 متر پس از عبور از جو زمین، بشدت افزایش یافته و باعث بروز انفجار گسترده در هنگام برخورد با زمین شده است که توفان عظیم بادهای گرم و گاز را در سطح ایجاد کرده و بیش از دو هزار و 137 کیلومتر مربع از درختان منطقه را نابود کرد.

 

در حادثه دیگری که در سال 2009 میلادی روی داد، سیارکی با پهنای پنج تا 10 متر با انرژی معادل 49 هزار کیلوگرم TNT‌ در بخشی از اندونزی سقوط کرد.

اگر سیارکی با زمین برخورد کند

برخورد احتمالی سیارک 2012DA14 نیز می تواند حادثه ای مشابه «تانگوسکا» ایجاد کند که اثر سراسری در کل سیاره زمین نخواهد داشت و تنها حادثه گسترده ای در یک منطقه خاص زمین روی می دهد.

منبع:ایسنا