دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف بزرگترین ویروس جهان در آب‌های شیلی



 

 

کشف بزرگترین ویروس جهان در آب‌های شیلی با بیش از هزار ژن دانشمندان را شگفت‌زده کرده است.

به گزارش بی بی سی، نقشه ژنتیکی این ویروس به نام "مگاویروس چیلنسیس" شش و نیم بار بزرگتر از کد دی ان ای رکورد‌دار قبلی به نام "میمی ویروس" است که در سال ۱۹۹۲ پیدا شد.

این ویروس تازه ۱۰ تا ۲۰ بار بزرگتر از ویروس‌های متوسط است. قطر این ذرات تقریبا هفت دهم میکرومتر است.

دانشمندان به نشریه علمی "پی ان اِ اس" گفتند که این ویروس احتمالا آمیب‌ها را که آزادانه در دریا شناور هستند آلوده می‌کنند.

ژان میشل کلاوری از دانشگاه اکس_مارسی در شهر مارسی فرانسه توضیح داد: "مگاویروس از بعضی باکتری‌ها بزرگتر است. برای دیدن آن به یک میکروسکوپ الکترونی نیازی نیست. می‌شود آن را با یک میکروسکوپ نوری معمولی هم دید."

ویروس‌ها برخلاف باکتری‌ها نمی‌توانند خود به خود تکثیر شوند و برای تکثیر باید به یک سلول میزبان نفوذ کنند.

مگاویروس هم مثل میمی‌ویروس از بیرون ساختاری پرز مانند دارد که احتمالا باعث جذب آمیب‌هایی می‌شود که در پی صید باکتری‌هایی با ظاهری مشابه هستند.

مطالعه دی ان ای این ویروس عظیم نشان می‌دهد که بیش از هزار ژن دارد که از آن برای تکثیر - پس از ورود به سلول میزبان - استفاده می‌کند.

مگاویروس در آب‌های لاس کروسس در بخش میانی شیلی پیدا شد. این جزو موادی بود که در یک پژوهش بیولوژیکی از اقیانوس جمع‌آوری شدند.

پروفسور کلاوری گفت که این شیوه تازه‌ای برای انجام تحقیقات ویروس شناسی است.

او گفت: "تا پیش از این ما فقط در پی کشف ویروس ها بودیم چون باعث بیماری در انسان، حیوانات یا گیاهان می‌شدند. اما اکنون شاخه‌ای را معرفی کرده‌ایم که شاید بشود آن را ویروس‌شناسی زیست محیطی خواند و همه جا دنبال ویروس‌ها هستیم."

"ما به دریاچه‌ها، دریاها و اقیانوس می رویم، آب را برمی‌داریم و فیلتر می‌کنیم. سعی می‌کنیم ویروس را الک کنیم."

به طور کلی علاقه بیشتری به ویروس‌های اقیانوسی وجود دارد زیرا آنها تاثیری عمده بر جمعیت پلانکتون‌ها دارند؛ موجودات میکروسکوپی که اساس بسیاری از زنجیره‌های غذایی در دریاها را تشکیل می‌دهد.

ویروس‌ها همچنین فایده دیگری هم در زمینه چرخه‌های ژئوشیمیایی زمین دارند.

پلانکتون‌هایی که در اثر ویروسی شدن از بین می‌روند به اعماق دریاها نزول می‌‌کنند و کربن آنها به دام می‌افتد.... / تحلیل : عصر ایران


ویدیو مرتبط :
کشف غار زیر آب در شیلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف بزرگترین حشره جهان که هویج میخورد! +عکس



کشف بزرگترین حشره جهان که هویج میخورد! +عکس
یک حشره شناس آمریکایی از شناسایی یک حشره غول پیکر خبر داد که وزن آن سه برابر وزن معمول یک موش و غذای مورد علاقه آن هویج است. این جانور بسیار عجیب سنگین ترین حشره ای است که تاکنون در جهان شناسایی شده است.
مارک موفیت، حشره شناس دانشگاه کلورادو که این حشره را پیدا کرده می گوید: دو روز متوالی این حشره غول پیکر را در یک جزیره دوردست در نیوزلند تعقیب کردم تا توانستم آن را در حالی که هویج می خورد در دست های خود نگه دارم.

بزرگترین حشره جهان,حشرات غول پیکری

موفیت می گوید: از نظر وزنی این حشره سنگین ترین گونه ای است که تاکنون در طبیعت شناسایی شده است و وزن آن حدود سه برابر وزن یک موش معمولی است. این حشره عجیب شبیه به جیرجیرک بوده و بال های آن حدود ۱۷ سانتیمتر است.
این حشره غول پیکر فقط در جزیره دورافتاده «لیتل باریر» در نیوزلند مشاهده شده است.

منبع:irannaz.com