دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چند راهكار برای درمان خشكی دهان



 

 

 

چند راهكار برای درمان خشكی دهان

 

خشکی دهان از دست دادن حس چشایی، ایجاد اشكال در جویدن و بلع و تكلم، افزایش میزان پوسیدگی، عفونت و بوی بد دهان و لق شدن دندان مصنوعی را در پی دارد.

 

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا - منطقه علوم پزشکی تهران؛ بزاق دهان از نظر حفظ سلامت عمومی بدن و جلوگیری از ورود باكتری و تكثیر آن در دهان و ابتلاء دستگاه گوارش و جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها دارای اهمیت زیادی است . درصورت كاهش آن برای پیشگیری از عارض بعدی باید هرچه زودتر به دندانپزشك و پزشك مراجعه کرد.

 

خشكی دهان ممكن است به علت مصرف بعضی از داروها از قبیل داروهای ضدافسردگی و ضدفشار خون ویا مشكلات تیروئید و دیابت باشد و یا دراثر عصبانیت و استرس كه یك امر طبیعی است بروز کند که در حالت دوم با نوشیدن مقداری آب برطرف می شود، اما اگر به طور متوالی تكرار شود باید حتما“ به دنبال پیدا كردن علت و درمان باشیم .

 

طبق اعلام متخصصان بیماری‌های دهان و دندان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از دست دادن حس چشایی، ایجاد اشكال در عمل جویدن و بلع و تكلم، افزایش میزان پوسیدگی و عفونت دهان، ایجاد زمینه مناسب برای رشد انواع قارچ ها و بوی بد دهان و ازدست دادن گیر و لق شدن دندان مصنوعی از مهمترین مشکلات ناشی مربوط به خشکی دهان است.

 

خشکی دهان با احساس چسبندگی زیاد زبان به لبها و دیواره داخلی دهان، احساس سوزش دهان، خشكی زبان و مشكل حركت آن، تورم لثه، ترك و شكاف روی لب و گوشه دهان، ایجاد زخم در داخل دهان و نداشتن حس چشایی همراه است و هر فرد در صورت مشاهده این موارد باید به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کند.

 

سیر درمان این عارضه به صورت معاینه غدد و بررسی آن توسط پزشك یا دندانپزشك، نوشیدن كم كم آب بطور متوالی، نخوردن قهو ه و چای و الكل، مصرف نكردن مواد محرك و ادویه جات در غذا، عدم استفاده ازسیگار و داروهای ضد افسردگی و آرام بخش، جویدن آدامس بدون قند و درصورت نیاز استفاده از بزاق مصنوعی است.

 

همچنین برای درمان سریع تر شست و شوی دهان چندین بار در روز به خصوص بعداز غذا یا خوردن هرنوع مواد خوراكی، مسواك كردن با مسواك نرم حداقل سه بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید ، استفاده از نخ دندان به آرامی، نخوردن غذاهای چسبناك وقندی مانند بیسكویت، گرداندن آب دردهان قبل از خواب، خوردن دارچین و نعناع و پونه بهمراه غذا توصیه میشود ولی مركبات و نمك ممكن است باعث سوزش دهان شود.

 

متخصصان برای حفظ دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی آنها مراجعه به دندانپزشک را هر سه ماه یکبار توصیه می کنند./ایسنا


ویدیو مرتبط :
خرپف خشكی دهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آفت دهان از تشخیص تا درمان



 

 

 

آفت دهان از تشخیص تا درمان


آیا تا به حال روی زبان یا لثه های خود درد و سوزش احساس کرده اید؟ اگر این طور بوده، حتما تا مدت ها آب خوش (ببخشید، غذای خوش مزه) از گلویتان پایین نرفته و هر بار تا عمق سرتان درد گرفته است. تا به حال چیزی درباره «آفت» شنیده اید؟...

آفت دهان هم مانند هر نوع زخم دیگری، نوعی ضایعه است که به علت از بین رفتن بخشی از پوشش داخلی دهان یا لثه و در قسمت داخلی گونه ها به وجود می آید. این بیماری به طور معمول در خانم ها بیشتر دیده می شود و حدود یک پنجم مردم جامعه به آن مبتلا می شوند. اگرچه افراد در هر سنی در معرض ابتلا به آفت هستند ولی در ۱۰ تا ۴۰ سالگی شایع تر است.


● آفت چه حسی دارد؟
گزگز یا سوزش، ممکن است یک روز قبل از بروز ضایعه آفت وجود داشته باشد. در ۲ تا ۳ روز اول، ضایعات به شدت دردناک هستند و فرد مبتلا در خوردن و صحبت کردن مشکل خواهد داشت.


● چه می بینید؟
آفت به شکل ضایعه ای منفرد یا متعدد، کوچک، سطحی و با لبه های کاملا مشخص است که با یک لایه خاکستری رنگ پوشیده شده و هاله ای قرمز در اطراف دارد.


● چه بیماری هایی شبیه آفت هستند؟
برخی از ضایعات ممکن است شبیه آفت باشند مانند تبخال، برفک، آنژین ونسان (که نوعی عفونت و آبسه گلو است)، زخم ناشی از ضربه و آسیب و ضایعات ناشی از کمبود ویتامین B۱۲، اسیدفولیک یا آهن. خوب است بدانید که کمبود ویتامین های B۱، B۲ و B۶ از عوامل تشدید کننده آفت هستند.


● با آفت دهان چه کار کنیم؟
هدف از درمان، کنترل درد، کوتاه کردن زمان بهبود ضایعات و جلوگیری از ایجاد ضایعات جدید است.
بهترین روش برای پیشگیری از ضایعات و کوتاه کردن دوره بیماری، سرکوب باکتری استرپتوکوک با آنتی بیوتیک های موضعی است که پزشک تجویز می کند. بسیاری از افراد خودسرانه کورتون خوراکی مصرف می کنند اما باید این دارو را پزشک پس از معاینه در صورت لزوم تجویز کند. متاسفانه بیماری بسیاری از بیماران پس از قطع درمان، عود می کند. این گروه از بیماران باید در پی عارضه و مشکلی اصلی باشند که باعث ضعف دستگاه ایمنی شده است و با تقویت دستگاه ایمنی و پرهیز از استرس، احتمال بروز آفت را کمتر کنند.

منبع:salamat.ir