دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چند توصیه به كارمندان درباره عوارض پشت‌میزنشینی



 

 

پشت میز نشینی

 

 

گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، رعایت رژیم غذایی و اصول تغذیه و رعایت اصول ارگونومیك در استفاده از ابزار كار، از عوارض كم‌تحركی و پشت میزنشینی می‌كاهد.

به گزارش ایسنا، دكتر ابوالقاسم جزایری، مشاور تغذیه‌ای معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: افرادی كه ساعت‌های طولانی پشت میز كار خود می‌نشینند باید توجه داشته باشند كه بیشتر در معرض چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی قرار می‌گیرند و حتماً باید در طول روز، به فاصله یكی، دوساعت و به مدت یك تا دو دقیقه راه روند تا از عدم بی‌تحركی و ثبات خارج شوند.

وی ادامه داد: راه رفتن در بین ساعات كاری موجب می‌شود گردش خون بهتر جریان داشته باشد و از افزایش فشارخون، اختلال درچربی خون و بیماری‌های قلبی و عروقی كه همگی از عوارض پشت‌ میزنشینی و كم‌تحركی است، كاسته شود.

دكتر جزایری گفت: كارمندان می‌توانند در همان حالت نشسته، انگشتان پایشان را در كفش تكان دهند تا از بی‌حركتی خارج شوند.

مشاور تغذیه‌ای معاونت بهداشتی با اشاره به مصرف بیش از حد چای، در بین كارمندان افزود: مصرف چای منجر به خوردن قند و شیرینی شده و مجموع این قند و شیرینی‌ها، در طول روز برای سلامتی بسیار مضر است.

وی با تاكید بر این كه افرادی كه ساعات زیادی پشت میز می‌نشینند باید در طول روز همراه با چای خود كمتر، شیرینی و قند مصرف كنند بهترین حالت را، مصرف میوه و سبزیجات كه مقدار زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی را به فرد می‌رساند، عنوان كرد.

دكتر جزایری در پایان خاطرنشان كرد: افراد می‌توانند با گنجاندن ورزش در برنامه روزانه خود از عوارض كم‌تحركی و پشت میزنشینی بكاهند و ورزش كردن به گونه‌ای باشد كه همه اعضای بدن را درگیر كند كه این امر باعث تسهیل در گردش خون می‌شود..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
ژل (فیلر) - توصیه ها و عوارض

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 توصیه به پشت میز نشین ها



 

 

فارس: پژوهشگران می گویند احتمال بروز چاقی در افرادی كه بیشتر از 7 ساعت از وقت روزانه شان را در پشت میز می گذرانند، چهار و نیم برابر بیشتر از سایرین است.

میز شما می تواند دشمن جان تان باشد. این را محققانی می گویند كه نتایج برخی تحقیقات آنها نشان می دهد پشت میزنشینی، یكی از مهم ترین عوامل ابتلا به اضافه وزن و چاقی است.

استرس، بیماری های مفصلی و خیلی از بیماری های دیگر هم از جمله عوارض پشت میز نشینی به شمار می روند. اما اگر در هر صورت به خاطر شغل و حرفه تان مجبورید ساعات زیادی از روز را پشت میز كار بگذرانید، توصیه محققان این است كه با رعایت 10 نكته زیر، بیشتر به فكر سلامت تان باشید و جلوی بیماری های ناشی از پشت میزنشینی را بگیرید.

در وضعیت مناسبی بنشینید. اگر بدن شما در حال نشسته یا حتی ایستاده، وضعیت مناسبی نداشته باشد، قطعاً پس از مدت كوتاهی استرس به سراغ تان خواهد آمد. یكی از راه های فرار از استرس هم پرخوری است و نتیجه پرخوری هم چیزی نیست، جز چاقی.

از سوی دیگر، وضعیت نامناسب بدن برای مدت طولانی سبب آسیب مفاصل و دردهای منطقه ای می شود. بنابراین پژوهشگران آمریكایی بهترین وضعیت بدن را در حالت نشسته برای ساعات طولانی، این طور عنوان كرده اند:

طول كفی صندلی باید به اندازه ای باشد كه از نشیمن گاه تا زانوی شما به طور كامل روی آن قرار گیرد.

صندلی تان باید حتماً تكیه ها داشته باشد تا بتوانید كمرتان را به آن تكیه دهید. در غیر این صورت بهتر است صندلی تان را به دیوار بچسبانید و از دیوار به عنوان تكیه گاه استفاده نمایید.
هنگام كار با كامپیوتر باید مچ و ساعد دست تان در یك راستا قرار داشته باشند و برای جلوگیری از درد مفاصل مچ دست، نباید مدام آنها را خم و راست كنید.

هنگام كار با كامپیوتر باید سر و گردن تان مستقیم و رو به روی مانیتور قرار داشته باشد. در غیر این صورت و با خم نگه داشتن سر و گردن تان به مدت طولانی به طرفین، دچار گردن درد خواهید شد.


به منظور پیشگیری از گردن درد، بهتر است هر چند دقیقه یك بار، چند ثانیه ورزش های مناسب برای گردن را انجام دهید و گردن تان را به طرفین بچرخانید.

هنگام نوشتن یا كار با كامپیوتر، آرنج خودتان را در نزدیك ترین حالت به بدن قرار دهید؛ آن هم در وضعیت 90 یا 120 درجه.

سعی كنید موقع انجام كار، بازوها و شانه های تان را در وضعیتی كاملا راحت قرار دهید و آنها را خیلی بالاتر یا پایین تر از سطح میز كارتان نگذارید.

كف پاهای تان باید كاملا چسبیده به زمین باشد و اگر صندلی تان بلند است و پاهای تان به زمین نمی رسد، بد نیست از یك زیرپایی استفاده كنید.

بهتر است كه كفی و تكیه گاه صندلی تان فوم دار باشد، نه چوبی یا آهنی. این طوری فشار كمتری به كمرتان وارد می شود و دیرتر خسته می شوید.

هر چند دقیقه یك بار، از جای تان بلند شوید و چرخی بزنید. براساس نتایج تحقیقاتی كه در مجله مایوكلینیك به چاپ رسیده، بدن هر فرد تنها 20 دقیقه می تواند تحمل قرار داشتن در یك وضعیت ثابت را داشته باشد.

بنابراین بهتر است كه هر 15 تا 20 دقیقه یك بار، از جای تان بلند شوید و برای 30 ثانیه كمی قدم بزنید یا بدن تان را كش و قوس بدهید.

حركات تكراری انجام ندهید. تكرار مداوم یك حركت (مانند جواب دادن به تلفن) می تواند آزاردهنده و استرس آور باشد. به همین خاطر بهتر است كه در صورت امكان و اگر ضرورتی حس نمی كنید، كارهای تكراری انجام ندهید یا نوع كارتان را عوض كنید.

برای مثال به جای خم و راست كردن مداوم دست تان برای پاسخ گویی به تلفن ها، از یك هدفون استفاده كنید و تلفن های شخصی تان را به ساعات یا روزهای خلوت تان اختصاص دهید.

مانیتور كامپیوتر خودتان را در وضعیت مناسبی قرار دهید تا چشم یا مفاصل گردن تان اذیت نشوند. وضعیت مناسب یعنی اینكه مانیتور درست روبه روی شما به فاصله 50 سانتی متر از چشم تان قرار داشته باشد و رو به پنجره هم نباشد تا انعكاس نور بیرون روی مانیتور، چشم های شما را اذیت و خسته نكند.

در ضمن، بد نیست كه برای جلوگیری از خشكی یا سوزش چشم، مدام به صفحه كامپیوتر زل نزنید و هر 15 دقیقه یك بار، دست از كار با كامپیوتر بكشید.

به منظور خم شدن كمتر گردن تان هنگام تایپ كردن، بهتر است كه از وسیله ای برای نگهداری كاغذها در كنار صفحه كلید استفاده كنید.

برای اینكه به آلرژی یا سایر بیماری های عفونی مبتلا نشوید، باید هر روز صفحه كلید، مانیتور، سطح میز، تلفن یا هر وسیله دیگری كه روی میزتان قرار دارد را گردگیری كنید و هفته ای یكبار هم آنها را ضدعفونی نمایید. باكتری های روی میز می توانند جدی ترین تهدید برای سلامت شما به حساب بیایند.

میز خود را همیشه مرتب نگه دارید و اجازه ندهید كه آشفته و درهم برهم شود. شلوغی میز كار باعث خستگی زودرس و استرس 40درصد از كارمندان آمریكایی است و یكی از عوامل اتلاف وقت كاری، در تمام اداره های دنیا به شمار می رود.

میز كار خود را تبدیل به میز غذا نكنید. قرار دادن خوراكی های رنگارنگ و پركالری روی میز كار، اشتهای شما را به غذا خوردن افزایش می دهد؛ حتی اگر گرسنه نباشید. شما می توانید برای حفظ سلامت و تناسب اندام خود، به جای چیپس و پفك و شكلات، كمی میوه خشك یا انواع مغزها را درون كشوی میزتان نگهداری كنید.

میزتان را زیبا كنید. زیبا بودن میز كار یكی از عوامل افزایش دهنده انگیزه كاری و لذت بردن از ساعات كار است. شما می توانید با قرار دادن عكس یكی از اعضای خانواده خود یا حتی یك گلدان كوچك روی میز، فضای كاری تان را كاملا عوض كنید.

وقت ناهار یا زمان برگشتن به خانه، بهترین فرصت برای پیاده روی یك فرد پشت میزنشین است. پس تنبلی را كنار بگذارید و برای حفظ سلامت و روان تان، كمی پیاده روی را به فهرست كارهای روزانه خود اضافه كنید.... / تحلیل  : عصر ایران