دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

پیرترین اعضای بدن کدامند؟



بافت‌های بدن انسان,تومورهای سرطانی

پیرترین اعضای بدن کدامند؟

تکنیکی جدید برای تعیین سن دقیق زیست‌شناختی بافت‌های بدن انسان آشکار کرده که همه بافت‌ها با یک سرعت پیر نمی‌شوند و سلول‌های مجاور تومورهای سرطانی پیرترین سلول‌ها هستند.

یک تکنیک جدید برای تعیین سن دقیق زیست‌شناختی بافت‌های بدن انسان آشکار می‌کند که همه بافت‌ها با یک سرعت پیر نمی‌شوند.

به باور استیون هوروس متخصص ژنتیک دانشکده پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس (یو‌سی‌ال‌ای)، همه اندام‌های بدن سن یکسانی ندارند. هوروس راهی را برای تعیین سن زیستی بافت‌های متفاوت با استفاده از متیله شدن (قرار گرفتن گروه متیل به جای هیدروژن ) دی‌.ان‌.ای پیدا کرده است. این روش نوعی دگرگونی شیمیایی ژن‌هاست که آن چنان که پژوهش‌های قبلی نشان داده اند، یک تعیین کننده زیستی بالقوه برای مشخص کردن سن سلول است.

هوروس 8000 نمونه سالم از 51 نوع متفاوت سلول‌ها و بافت‌های بدن و 6000 نمونه سرطانی را بررسی کرد تا آزمایش کند که چطور فرایند افزایش سن بر روی سطوح متیله شدن دی‌.ان‌.ای تاثیر می‌گذارد. در اکثر موارد روش او به درستی سن زیستی بافت را تشخیص می‌داد (سنی که از دی‌.ان‌.ای شخص پیش‌بینی می‌شود) و عدد حاصل از روش او با سن واقعی صاحب آن اندام برابر بود.

اما برخی از بافت‌ها از این قاعده مستثنی بودند، و به نظر می‌رسید که سن آن‌ها بیشتر از بافت‌های دیگر بود و زودتر پیر شده بودند.

هوروس می‌گوید: «بافت‌های سالم پستان در حدود دو تا سه سال پیرتر از بقیه بافت‌های بدن زنان به نظر می‌رسند».

رشد سلول‌های سرطانی اما، حتی از این هم سریع‌تر است. تومورها فرایند افزایش سن را تا 36 سال شتاب می‌دهند، و سن سلول‌های سالم پستان در مجاورت تومور هم حدود 12 سال بیشتر از بقیه بافت‌های بدن است. در مقابل، تبدیل سلول‌های افراد بالغ به سلول‌های بنیادین چند کاره، که آنها را دوباره برنامه‌ریزی می‌کند تا همانند سلول‌های بنیادین جنینی عمل کنند، به طور موثری ساعت عمر این سلول‌ها را به صفر برمی‌گرداند./خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
درخواست اعضای مجلس از کلینتون برای انتشار اطلاعات برداشت اجباری اعضای بدن در چین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور کدامند؟



اخبار ,اخبار اجتماعی ,پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور

 

اخبار اجتماعی - پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور کدامند؟

رییس اداره سالمندان وزارت بهداشت از تغییر هرم سنی جمعیت کشور به استوانه در سال 2050 خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر پریسا طاهری در سمینار کشوری طب سالمندان که در مشهد برگزار شد، گفت: تا سال 2050 جمعیت سالمندان کشور به 20 تا 30 درصد جمعیت می‌رسد و در واقع هرم جمعیتی کشور به استوانه تبدیل می‌شود.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی به ایران تذکر داده است تا سال 2046 باید تمام بیمارستان‌های کشور به بخش سالمندان مجهز باشند.

طاهری با اشاره به اینکه 13 استان در کشور بیشترین تعداد سالمند را به نسبت سایر استان‌ها دارند، عنوان کرد: 8.2 درصد جمعیت کشور سالمند هستند و در حال حاضر پیرترین استان کشور ایلام و جوان‌ترین آن‌ها سیستان، هرمزگان و بوشهر هستند. بیش از 7 درصد جمعیت خراسان رضوی سالمند هستند، پیرترین شهرستان استان خوشاب و جوان‌ترین آن سبزوار و گناباد است.

وی با اشاره به اینکه تعداد سالمندان زن در کشور بیشتر از سالمندان مرد است، اظهارکرد: نباید سالمندی را یک مشکل بدانیم، بلکه سالمندی یک چالش است و باید در کشور به مرحله‌ای برسیم که سالمند توانا و سالم داشته باشیم. به شکلی بدبینانه، در سال 2050 از هر چهار نفر، یک نفر سالمند و در خوشبینانه‌ترین حالت از هر پنج نفر، یک سالمند خواهیم داشت. این درحالیست که سالمندان تنها نیاز جسمی ندارند، بلکه نیازهای دیگری از جمله روحی، روانی، بیمه‌ای،‌ اجتماعی و رفاهی نیز دارند.
اخبار اجتماعی - ایسنا