دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

پنل های خورشیدی نامرئی می شوند



اخبار,اخبار علمی , پنل های خورشیدی نامرئی

 

اخبار علمی - پنل های خورشیدی نامرئی می شوند/ قابلیت جذب چندبرابری امواج مادون قرمز

صفحات خورشیدی، یکی از فناوری های نوینی هستند که انقلابی در انرژی های پاک به راه انداخته اند اما نسل بعدی پنل های خورشیدی علاوه بر نامرئی بودن، از قابلیت جذب دو چندان امواج مادون قرمز نیز برخوردارند.

به گزارش مهر، انرژی خورشیدی، یکی از انواع انرژی های پاک و تجدیدپذیر است. صفحات خورشیدی از ترکیبات نیمه هادی ساخته شده اند که وظیفه آنها تبدیل انرژی نورانی خورشیدی به انرژی الکتریکی است.

این صفحات با نام فتوولتائیک PhotoVoltaic یا سولار Solar شناخته می شوند. بزرگترین منبع طبیعی اشعه مادون قرمز، خورشید است. نور خورشید دارای اشعه مادون قرمز کوتاه است، زیرا پرتوهای مادون قرمز بلند آن در طبقات هوا جذب شده‌ اند.

محققان دانشگاه میشیگان نوع جدیدی از صفحات خورشیدی را طراحی کرده اند که در عین شفاف بودن، می تواند انرژی بیشتری را جذب کند. پنل های خورشیدی جدید قادر به جذب امواج مادون قرمز هستند تا بعد از برخورد با صفحات موجب گرم شدن آنها شوند.

این امواج دسته ای از پرتوهای نامرئی خورشید هستند به همین دلیل برای چشم انسان نامرئی به نظر می رسند. صفحات خورشیدی جدید مجهز به نوارهای فتوولتائیک هستند. پنل های جدید کاملا استاندارد بوده و از قابلیت نصب و استفاده در مزارع خورشیدی یا ساختمان ها برخوردار هستند.

ریچارد لانت، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی میشیگان می گوید:"پنل های خورشیدی قدیمی نه تنها فضای عظیمی را اشغال می کردند بلکه منظره جالبی نیز نبودند گویا پنجره های بسیاری روی پشت بام ها نصب شده بودند. ولی ما به دنبال روش های مختلفی هستیم تا بتوانیم میزان جذب انرژی خورشید را افزایش دهیم. این روش جدید نسبت به روش های قدیمی سودمندتر است."
اخبار علمی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
صفحه خورشیدی نامرئی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیشتر پنل‌های خورشیدی جهان در جهت اشتباه قرار دارند



پنل‌های خورشیدی جهان,نصب پنلهای خورشیدی


بیشتر پنل‌های خورشیدی جهان در جهت اشتباه قرار دارند

هزاران محقق در سراسر جهان هزینه‌های زیادی را صرف نصب پنلهای خورشیدی سازگار با محیط زیست کرده‌اند اما پژوهش جدید دانشمندان نشان داده که بیشتر آنها احتمالا این پنلها را به سمت اشتباه قرار داده‌اند.

به گزارش  ایسنا ، خرد رایج در نیمکره شمالی این است که پنلهای خورشیدی را به سمت جنوب قرار داده تا مواجهه بیشتری با نور خورشید در طول روز داشته باشند.

معماران و نصب‌کننده‌ها مثل یک قانون از این رویکرد در تمامی اوقات بویژه در نصبهای پنلهای خورشیدی خانگی استفاده می‌کنند.

اما پژوهش انجام شده توسط موسسه تحقیقات پکان استریت بر روی خانه‌های دارای پنلهای خورشیدی در آستین تگزاس، نشان داده که پنلهای به سمت غرب احتمالا انرژی بیشتر و مناسب‌تری از خورشید دریافت می‌کنند.

دانشمندان دریافتند که زمانیکه ساکنین خانه‌ها، پنلهای خود را به سمت غرب برگردانده بودند، روزانه برق بیشتری تولید می‌کردند.

آنها همچنین در ساعات بعدازظهر که شبکه‌های برق اوج تقاضا را تجربه می‌کنند، برق بیشتری تولید می‌کردند.

اگرچه این افزایش میزان ناچیزی به اندازه دو درصد بوده، کارشناسان اظهار کردند که در طول سال مطمئنا بر آن افزوده خواهد شد.

علاوه بر آن، کاهش اتکا بر شبکه برق در ساعت اوج مصرف تا 65 درصد به نسبت میزان 54 درصدی پنلهای رو به جنوب می‌تواند پیامدهای بازدهی گسترده‌ای فراتر از یک خانه داشته باشد.

پنلهای خورشیدی از سلولهای فوتوولتائیک ساخته شده‌اند که لایه‌ای از ماده نیمه رسانا و معمولا از جنس سیلیکون روی آنها کشیده شده است.

هنگامی که نور روی سلول می‌تابد، یک میدان الکتریکی روی لایه‌ها ایجاد می‌کند. هرچه نور خورشید قویتر باشد، برق بیشتری تولید می‌شود. 

/ایسنا