دانش و فناوری
2 دقیقه پیش | گرفتن ویزای انگلیس در ایراناز زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ... |
2 دقیقه پیش | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
پروژههای جاهطلبانه فیسبوک
فیسبوک جاه طلبی های بزرگی در سر دارد. طی چند سال اخیر، کمپانی مورد بحث پروژه های زیادی به راه انداخته و آرزوهایی در دل دارد که بسیار فراتر از شبکه ای اجتماعی برای به اشتراک گذاری تصویر، بروزرسانی های شخصی و مقالات خبری می نمایند.
اگرچه گوگل، رقیب دیرینه فیسبوک، اولین کمپانی اینترنتی بود که با پروژه های جاه طلبانه Moonshot خود، وارد حوزه هایی چون توسعه اتومبیل های خودران شد اما فیسبوک به سرعت در حال فراهم آوری مجموعه ای از پروژه های بلندپروازانه است. در این مقاله نگاهی می اندازیم به برخی از فعالیت های فعلی فیسبوک.
آخرین پروژه فیسبوک، مرموزترین آنهاست: این کمپانی اخیرا بخشی جدید به نام Building 8 تاسیس کرده که قرار است به صورت بی وقفه روی توسعه محصولات مختلف تمرکز کند. کمپانی مورد اشاره برنامه دارد در چند سال آینده، هزاران میلیون دلار روی Building 8 سرمایه گذاری کند و در همین راستا، یکی از شناخته شده ترین مدیران اجرایی گوگل، یعنی Regina Dugan را به عنوان سرپرست آن برگزیده است. فیسبوک می گوید به دنبال اشخاصی بی صبر و طاقت است که «حاضرند با ترسشان از شکست برای دستیابی به چیزی بزرگ مقابله کنند». تا به امروز نمی دانیم باید منتظر چه سخت افزار یا نرم افزاری از سوی Building 8 بود.
در همین حال، برخی دیگر از سخت افزارهای ساخته شده به فیسبوک، از همین حالا شروع به کار کرده اند. برای مثال می توان به پهپاد خورشیدی Aquila اشاره کرد.
این پهپاد که هنوز در مراحل نخست توسعه خود به سر می برد، قادر است برای ماه ها در آسمان باقی بماند و با استفاده از لیزر، اینترنت پرسرعت را به مناطق دوردست بفرستد.
پهپاد Aquila بخشی از تلاش کمپانی برای تحقق برنامه Internet.org به شمار می رود که اشتراکاتی با دیگر پروژه فیسبوک، یعنی Telecom Infra نیز دارد؛ پروژه ای که قرار است زیرساخت های مخابراتی را از نو طراحی کند. فیسبوک اخیرا از دو پروژه در دل Telecom Infra رونمایی کرده: Terragraph و ARIES.
Terragraph سیستمی تجربی و بدون سیم است که فیسبوک رد حال حاضر از آن در مقر اصلی خود استفاده می کند. کمپانی می گوید این سیستم می تواند با هزینه ای به مراتب کمتر از فیبر نوری، به سرعت چند گیگابیت بر ثانیه در مناطق پرجمعیت شهری دست یابد. با این سیستم، می توان جعبه های 60 گیگاهرتزی کوچکی را در بخش های مختلف شهر نصب کرد تا به عنوان اکسس پوینت برای اینترنت عمل کنند.
فیسبوک همچنین پلتفرمی آزمایشی تحت عنوان ARIES (مخفف Antenna Radio Integration for Efficiency in Spectrum یا «یکپارچه سازی آنتن رادیویی برای افزایش کارایی امواج») به راه انداخته که کیفیت امواج برج های رادیویی در مناطق روستایی را افزایش می دهد.
در مجموع، فیسبوک نمی خواهد خودش تمام این شبکه ها را راه اندازی کند، بلکه به فعالان صنعت نشان می دهد که ساخت اتصالاتی ده برابر سریع تر و ده برابر ارزان تر امری غیرممکن نیست.
فیسبوک همچنین در حوزه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده هم فعالیت می کند. در مدتی کوتاه، فیسبوک دو هدست واقعیت مجازی آکیلس ریفت و GearVR را به بازار عرضه کرده که هرکدام به مجموعه ای قابل توجه از بازی های ویدیویی هم دسترسی دارند.
اما هدف فیسبوک صرفا این نیست که کاری کند تا احساس کنید در فضا مشغول تیراندازی به موجودات بیگانه هستید. این کمپانی امیدوار است روزی پروژه Social VR را محقق کند که به کمک آن، مردم با قرار دادن هدست ها روی سرشان می توانند واقعا احساس کنند کنار یکدیگر و در محلی یکسان حضور دارند.
یکی از بزرگ ترین چالش های فنی، ارسال سیگنال های انسانی به داخل محیط مجازی است. تیم تحقیق آکیلس، که یکی از زیرمجموعه های فیسبوک به شمار می رود، در حال حاضر مشغول مطالعه در رابطه با بهبود ضبط حرکات بدن است.
اگرچه فیسبوک فعلا تنها دو هدست واقعیت مجازی عرضه کرده اما تمایلاتی به واقعیت افزوده نیز دارد؛ تکنولوژی متفاوتی که به جای قراردادن کاربر در محیطی مجازی، لایه های دیجیتالی را روی جهان واقعی به نمایش در می آورد. کمپانی مورد بحث به دنبال آن است که دستگاهی واقعیت افزوده به شکل یک عینک معمولی بسازد.
حوزه دیگری که تمرکز فیسبوک را به خود معطوف کرده، یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است. در حال حاضر، شبکه اجتماعی فیسبوک از هوش مصنوعی استفاده می کند تا نیوز فید بهتری در اختیار کاربران بگذارد. اما از آنجایی که تکنولوژی یادگیری عمیق فیسبوک، متن باز بوده و به صورت رایگان در اختیار دیگر کمپانی ها قرار گرفته، کمپانی امیدوار است تا تحقیقاتش در حوزه هایی مانند درمان سرطان نیز کارآمد باشد.
یکی از بزرگترین اهداف کمپانی در رابطه با هوش مصنوعی، ساخت دستیاری مجازی به نام M است که می تواند در نقش منشی خصوصی هر یک از کاربران فیسبوک ایفای نقش کند.
هنوز خیلی مانده تا فیسبوک رویایش در قبال دستیار دیجیتالی خود را محقق سازد اما تا رسیدن آن روز، فیسبوک به صاحبان کار و تجارت اجازه می دهد تا چت بات های خودشان را به کمک این تکنولوژی توسعه دهند. فیسبوک آینده را به گونه ای می بیند که در آن دیگر لازم نیست با اپراتورها از طریق تلفن صحبت کنید یا مجبور به دانلود یک اپ جدید باشید.
تمام اهداف بزرگ فیسبوک، بسیار فراتر از اپلیکیشن شبکه اجتماعی این کمپانی هستند اما در آینده نه چندان دور و نه چندان نزدیک، می توان به نقطه ای رسید که هرکسی در هرجایی به اکوسیستم فیسبوک دسترسی داشته باشد.
ویدیو مرتبط :
موتورولا آرا؛ پروژه جاه طلبانه برای تولید گوشیهای قابل ارتقا
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
واکنش بابک زنجانی به لغو پروژه "ایران زمین" در فیسبوک
اخبار سیاسی - واکنش بابک زنجانی به لغو پروژه "ایران زمین" : باید قبلاً فکرش را می کردند/ این زورگویی سیاسی است
دیروز محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر از ابطال مجوز پروژه «ایرانزمین» در شورایعالی معماری و شهرسازی به ریاست عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی خبر داد.
در پی انتشار این خبر بابک زنجانی، سرمایه دار بزرگ ایرانی و مالک این پروژه در صفحه فیس بوک خود به این اقدام واکنش نشان داد.
او در صفحه شخصی خود در فیس بوک نوشت: پروژه ایران زمین با سرعت پیش خواهد رفت سلیقه و احترام به عقاید مسوولین واجب است ولی قبلا باید فكر میكردند و مجوز نمی دادند.
زنجانی تاکید کرد: بعد دو سال كه ٤٠٠ میلیارد تومان نقد گرفتند و رای كمیته داده اند و ٤٧٠٠٠ كامیون خاكبرداری شده و ٩٠٠ میلیون یورو هزینه شده امكان این زورگوی های سیاسی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه «سرمایه گذاران ایرانی را به خاطر قدرت نمایی نمی توانند به چالش بكشند» یادآوری کرد: «سورینت اجازه زور گویی و حرف غیر منطقی به هیچ كس نخواهد نداد كسی نمی تواند حماسه اقتصادی موظف شده امسال را كه به عهده مردم و سرمایه گذاران است را به پوچی ببرد.»
اخبار سیاسی - انتخاب