دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

وضعیت ICT ایران در هفته سوم اردیبهشت ماه


شاخص کل بورس ایران که ظرف هفته های اخیر مرتب قرمز شده بود، در پایان ساعت معاملاتی روز چهارشنبه این هفته، به عدد 64 هزار واحد نزدیک شد.


ویدیو مرتبط :
رویدادهای دانشگاه در هفته دوم اردیبهشت ماه 94

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضعیت ICT ایران در هفته دوم اردیبهشت ماه


سرویس دیجیتال بخش فناوری پرتال صبح بخیر قصد دارد در 5 شنبه های هر هفته، نگاهی داشته باشد به آخرین رویدادهای دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت.

 
 
 

صبح بخیر - علی محمد آقازمانی: سرویس دیجیتال بخش فناوری پرتال صبح بخیر قصد دارد در 5 شنبه های هر هفته، نگاهی داشته باشد به آخرین رویدادهای دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت. این گزارش های اختصاصی تلاش می کند تا فضای ICT کشور و اتفاقات و رویدادهایی که در آن در حال وقوع هست را با نثری روان و ساده و خواندنی در اختیار جامعه مخاطبان سایت صبح بخیر قرار دهد. قطعا در این راه، نظرات و پیشنهادات بیننده گان عزیز سایت نیز می تواند هیات تحریریه سرویس دیجیتال پرتال را در ارائه گزارشات و محتواهای ارزنده در این حوزه، یاری کند. 

گزارش هفتگی از وضعیت IT ایران (1)

فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت، با اخبار و رویدادهای مختلفی همراه بود. قطع سیم کارت مشترکانی که اطلاعات هویتی ان ها نزد سرویس دهنده ها به صورت مجهول می باشد، در کنار صحبت های وزیر ارتباطات در خانه ملت یکی از موضوعات مهم در فضای آی تی ایران بود. واظعی این هفته اعلام کرد که وزارت ارتباطات فعلا هیچ گونه برنامه ای برای محدود کردن فعالیت در شبکه های اجتماعی در کشور ندارد. این اظهارات در حالی ارائه می شود که برخی شایعات از فیلتر شدن اینستاگرام و فیلترینگ هوشمند در فضای مجازی خبر می داد. به هر حال در ادامه، به بررسی اجمالی مهم ترین رودادهای ICT کشور در هفته سوم فروردین می پردازیم. به هر حال این هفته، نخستین هفته کاری رسمی کشور در سال جدید بود و انتظار می رود از هفته های آتی، اخبار داغ به فضای آی تی کشور راه یابد.

گپی با بورس بازان آنلاین

مراقب  اطلاعات غیر موثق در تالارهای مجازی بورس باشید!

 
این هفته شاخص کل بورس ایران باز هم نتوانست سیز نزولی خود را که 2 سال پیش آغاز کرده بود بهبود بخشد و در زیر 70 هزار واحد متوقف شد. میلیون ها بورس باز ایرانی که هر روز از ساعت 9 تا 12:30 دقیقه بر روی پرتال اینترنتی بورس ایران tsetmc.com فعال بوده و به رضد لحظه ای و آنلاین قیمت سهام شرکت ها می پردازند، همواره شاهد کاهش قیمت ها در معاملات دیجیتالی بودند. ده ها پرتال اینترنتی رایگان و غیر رایگانی که در فضای مجازی برای مشاوره و تبادل اطلاعات میان فعالان اینترنتی بورس ایران راه اندازی شده است، محفل هایی غیر رسمی برای آگاهی از چند و چون بازار سرمایه می باشد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت

 از هفته آینده که دومین ماه سال 1393 آغاز میشود و فعالیت مذاکرات هسته ای نیز از سر گرفته میشود، بازار گرم شایعات در فضای مجازی بورس ایران شدت خواهد گرفت و به تبع آن، مخاطبان کم تجربه با استناد به چنین داده های منتشر شده، نسبت به خرید و فروش سهام اقدام می کنند. همواره بهترین راهبرد در بازار سرمایه، کسب اطلاعات از منابع معتبر و حفظ صبوری و پرهیز از شتابزده گی در خرید و فروش سهام در محیط آنلاین است. گفتنی است اکثریت معاملات در بازار سرمایه کشور از طریق دسترسی های انلاین کارگزاری ها در محیط مجازی در اختیار بیش از 8 میلیون بورس باز ایرانی قرار گرفته است. در صورتی که قصد اشنایی با بازار سرمایه کشور را دارید به نشانی codal.ir مراجعه کنید.

کنفرانس بین المللی وب پژوهی در ایران

پژوهش در عرصه وب از دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شد
 
پس از سال ها، روز گذشته در تهران نخستین کنفرانس بین المللی وب پژوهی با حضور کارشناسان و متخصصان این عرصه در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد. معاون وزیر ارتباطات از در اختیار داشتن 8 میلیون پورت اینترنت در کشور خبر داد و اظهار امیدواری کرد این رقم همچنان رو به افزایش باشد. در این کنفرانس 2 روزه، درباره مسائل مربوط به توسعه اینترنت، فضای کسب و کار مجازی و مسائل مربوطه به زیر ساخت های توسعه سرعت اینترنت و ارتقای ضریب نفوذ آن در کشور بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت

اخرین اطلاعات درباره 130 مقاله ارزنده و خواندنی ارائه شده در این گنفرانس بین المللی که با حضور متخصصان صاحب نام آلمانی نیز همراه شده است، در نشانی اینترنتی http://iranwebconf.ir/fa در دسترس می باشد. انتظار می رود مسائل مربوطه به پژوهش درعرصه وب ایران مخصوصا در عرصه جامعه اطلاعاتی کشور، بیش از قبل مورد توجه فعالان ICT ایرانی قرار بگیرد. گفتنی است یکی از ابتکارات این کنفرانس، انتشار مقالات پذیرفته شده در نشریه بین المللی IG می باشد.  

قول های واعظی درباره پرتاب ماهواره و ساماندهی شبکه ملی اطلاعات

وزیر ارتباطات از مجلس کارت زرد گرفت!

 
این هفته، هفته شلوغی برای وزیر ارتباطات و اطلاعات ایران بود. وی به مجلس رفت تا در صحن علنی مجلس، پاسخگوی پرسش های نماینده گان ملت باشد. وی درباره مسائل روز اینترنت کشور با نماینده گان صحبت کرد اما در نهایت نتوانست پژمان فر نماینده سوال کننده مجلس از خود را درباره وضعیت شبکه ملی اطلاعات ایران و هم چنین ظرفیت های پهنای باند در ایران قانع کند و 99 نماینده از مجموع 195 نماینده مجلس اظهار داشتند که از صحبت های جناب واعظی قانع نشده اند. واعظی را یازدهمین وزیر کابینه روحانی است که از زمان روی کارامدن دولت تدبیر و امید، از مجلس کارت زرد میگیرد. اما به هر حال جناب واعظی در این جلسه از هزینه باند داخلی از 500 گیگابیت قبل از دولت یازدهم به 2400 گیگابیت و پهنای باند بین‌الملل از 70 گیگابیت به 170 گیگابیت خبر داد و اظهار امیدواری کرد وضعیت سخت افزاری توسعه اینترنت در کشور و همچنین اینترنت موبایلی که انتقاداتی را در پی داشته است در آینده نزدیک مرتفع شود. البته آقای وزیر، قیمت اینترنت در ایران را گران ندانست و از حمل قریب الوقوع مشکلات مربوط به کارگزاران روستایی خبر داد. این در حالی است که نماینده سوال کننده از ایشان معتقد بود که هزینه اینترنت در ایران، 10 برابر قیمت واقعی است.

فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت

در اواسط این هفته، کتر محمود واعظی در حاشیه مراسم معارفه رییس سازمان فضایی اظهار داشت: ماهواره یکی از زیرساخت‌های اساسی شبکه‌های مخابراتی است که ما در بخش مخابرات علاوه بر استفاده از فیبر نوری و رادیو می‌توانیم از ماهواره‌ها به عنوان پشتیبانی ارتباطی استفاده کنیم. واعظی درباره طراحی و ساخت ماهواره ملی نیز اضافه کرد که در سال 94 باز هم شاهد پرتاب ماهواره های ملی همانند سال های قبل خواهیم بود. گفتنی است، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در دیدار با مسئولان روسی، از گسترش همکاری های فضایی ایران و روسیه در سال جدید خبر داد که گویا تحویل سامانه پدافند هوایی S-300 به ایران میتواند سراغاز این دوران طلایی باشد.

به هر حال همه فعالان آی تی در ایران امیدوارند که در سال همدلی دولت و ملت، توسعه دولت الکترونیک و فضای مجازی کشور به سمت شفافیت و ارتقای کمی و کیفی پیش برود تا پاسخگوی نیاز روز افزون جامعه اطلاعاتی جوان ایران باشد. گفتنی است، کارت زرد به اصطلاح قانع نشدن نماینده گان در زمان پاسخ وزرا به پرسش نماینده گان مجلس اطلاق میشود.

خبر خوش برای کارآفرینان دیجیتالی

حمایت از START-UP های ICT در ایران


در هفته ای که گذشت، شاهد برگزاری اولین جلسه کارگروه بررسی راهبرد گذاری در عرصه نحوه ارائه پشتیبانی دولتی از شرکت های کارآفرین نویا (استارت آپ) در مرکز ملی فضای مجازی کشور بودیم. این جلسه به جهت شناسایی ظرفیت ها و قابلیت های جاری عملکرد شرکت‌های کارآفرین نوپا (استارت‌آپ) و رخدادهای مربوط به آن در کشور، بررسی چگونگی ساماندهی فضای کارآفرینی و طرح راهکارهای حمایتی کلان در جهت ارزش گذاری و حمایت از این فضا برگزار شد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت

اطلاعات بیش تری از محتوای فعالیت های این کارگروه منتشر نشده است اما امیدواریم امسال شاهد ارتقای سطح رویکرد خلاقانه و مسئولانه به توسعه ظرفیت های کارآفرینی دیجیتالی (ICT-enabled Entrepreneurship) در کشور باشیم..امری که یک ضرورت غیر قابل انکار در اقتصاد مقاومتی و در راستای چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی باشد. اطلاعات تکمیلی در پرتال مرکز ملی فضای مجازی به نشانی majazi.ir قابل دسترس می باشد. مرکز ملی فضای مجازی زیر مجموعه شورای عالی فضای مجازی می باشد که اعضای ان توسط رهبر انقلاب تعیین می شود.

2 اقدام نظارتی مهم در فضای ICT ایران

نظارت هوشمند بر خدمات تلفن همراه و دفاتر پیشخوان و نسل پنجم موبایل

 
این هفته در فضای آی تی کشور شاهد دو خبر در عرصه نظارتی و برخورد با متخلفان بودیم. یکی مربوط به هوشمند شدن ظرفیت های نظارتی بر خدمات تلفن همراه و دیگری برخورد جدی با خدمات دفاتر پیشخوان متخلف در سراسر کشور.  جهت جلوگیری از از سو استفاده و تضییع حقوق مشترکین، سامانه دریافت پیشنهادات مشترکین برای کمیل نقاط فاقد پوشش و یا پوشش نامطلوب در شبکه سیار، تجهیز حوزه نظارت به ابزارهای تست پیشرفته جهت نظارت بر کیفیت ارائه خدمات در سطح شهرها، جاده ها و روستاها، فراهم کردن شرایط مشارکت دانشگاهها و شرکتهای بخش خصوصی برای ارتقاء امر نظارت بر کیفیت ارائه خدمات اپراتورها بخصوص در امر سرویس‌های ارزش افزوده شبکه موبایل، ساماندهی و نظارت دقیق بر مبادی فروش سیم کارتها به افراد حقیقی و حقوقی  توسط وزارت اربتاطات در دستور کار قرار گرفته است.

فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در هفته ای که گذشت

گفتنی است این هفته از پیاده¬‌سازی مرکز مدیریت ترابرد شماره¬‌های تلفن همراه، طراحی مدل عملیاتی تعرفه¬‌گذاری در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، تدوین مقررات مورد نیاز برای اپراتورهای دارای قدرت مسلط در بازار (SMP)، تدوین مقررات حاکم بر خدمت-‌دهندگان OTT، مطالعه و بررسی ویژگی¬های فناوری نسل پنجم تلفن همراه، مطالعه و بررسی اینترنت اشیاء و توسعه خدمات M2M در حوزه تلفن همراه، اخباری به گوش رسید. علاوه بر این، این هفته خبر رسید که که معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از موضوع برخورد با دفاتر متخلف پیشخوان در سراسر کشور خبر داد.  حال حاضر دفاتر پیشخوان خدمات دولت، از نظر قانونی فقط می‌توانند 10 سیم‌کارت تلفن‌همراه را برای یک مشترک ثبت‌نام و فعال کرده و اطلاعات هویتی مالکان سیم‌کارت را به طور دقیق در سامانه مربوط به اپراتور ثبت کنند.

این موضوع از طریق اپراتورهای تلفن‌همراه (شرکت ارتباطات سیار ایران، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل و شرکت رایتل) هم به کارگروههای استانی و هم به تمامی دفاتر فروش و دفاتر پیشخوان خدمات دولت ابلاغ شده است. ضابطه کردن فضای مجازی و برخوردبا سود جویان و متخلفان، نباید تنها به مبادی مشخص و معینی محدود گردد و قطعا انتظار جامعه اطلاعاتی ایران از مسئولان ذیربط، برخورد با متخلفان و سودجویان در فضای مجازی به ویژه شبکه های اجتماعی می باشد که شاید تاثیرات غیر قابل جبرانی را بر روی حیثیت و امنیت خانواده ها بر جای بگذارد.

سرویس دیجیتال پرتال صبح بخیر، سال همراه با موفقیت را برای فضای مجازی ایران آرزو می  کند.