دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

نجات زنبورها از خطر انقراض با کندوهای چاپی سه‌بعدی



اخبار,اخبار علمی ,کندوهای چاپی سه‌بعدی

 

اخبار علمی - نجات زنبورها از خطر انقراض با کندوهای چاپی سه‌بعدی

با توجه به این موضوع که میلیاردها کلونی زنبور در سراسر جهان در معرض انقراض قرار دارند، تیمی از طراحان در تلاش برای مهار این مشکل برآمده‌اند.

 زنبورداران آماتور و حرفه‌یی با استفاده از پروژه‌ «کندوی عسل منبع باز» می‌توانند کندوهای هوشمندی را چاپ و مونتاژ کنند که به صورت جهانی بر سلامت کندوها نظارت و آن را رهگیری می‌کنند.

این کندوها یا به صورت تنها یا همراه با یک کیت حسی فروخته می‌شوند که این کیت، داده‌های دریافتی را به یک پلت‌فرم باز موسوم به Smartcitizen ارسال می‌کند.

این داده‌ها سپس توسط کارشناسان برای کمک به یافتن راهکاری جهت حفظ جمعیت زنبورهای در حال کاهش تحلیل می‌شود.

این کیت حسگری توسط مرکز Fab Lab Barcelona طراحی شده و پلت‌فرم منبع باز نیز شامل سخت‌افزار، یک وب‌سایت و یک نرم‌افزار است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
خطر انقراض یوزپلنگ ایرانی و تلاش پیرزن 75 ساله برای نجات یک پلنگ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نجات بیماران با کلیه‌های چاپ سه بعدی!



کلیه‌,پیوند کلیه‌,تولید کلیه با چاپگر سه بعدی

نجات بیماران با کلیه‌های چاپ سه بعدی!
دانشمندان با توسعه روش‌های تولید کلیه انسانی در محیط آزمایشگاه می توانند کلیه‌های قابل پیوند با عملکرد نمونه واقعی تولید کنند.
بسیاری از بیماران در صف طولانی انتظار پیوند اعضا قرار دارند و برخی از بیماران بدلیل کمبود عضو اهدایی، جان خود را از دست می‌دهند.محققان بدنبال توسعه روش‌هایی برای تولید اندام مصنوعی قابل پیوند با عملکرد نمونه واقعی هستند و استفاده از فناوری چاپ سه بعدی در آینده کاربردهای فراوانی خواهد داشت.


پس از تولید گوش و کبد با کمک چاپگرهای سه بعدی، محققان دانشگاه علوم و تکنولوژی هواژونگ چین نمونه های مینیاتوری کلیه را با استفاده از سلول های انسانی و عملکردی مشابه کلیه واقعی تولید کرده اند.
این فناوری شامل تولید کلیه و سایر نسخه های مینیاتوری اندام با کمک سلول های انسانی و چاپگر سه بعدی است؛ تولید نسخه بزرگتر کلیه چاپ سه بعدی می تواند جایگزین مناسبی برای بیماران دچار نارسایی کلیوی باشد.

 

کلیه‌,پیوند کلیه‌,تولید کلیه با چاپگر سه بعدی

نسخه های مینیاتوری کلیه چاپ سه بعدی توسط محققان چینی


با این حال برخی محققان از جمله دکتر «لیندا گریفیت» از محققان مهندسی بیولوژیکی موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نسبت به دستاورد محققان چینی تردیدهایی را مطرح می کند.
به گفته «گریفیت»، محدودیت های فیزیکی زیادی برای چاپ سلول با وضوح مشابه اندام واقعی وجود دارد و این مسئله نیازمند توسعه روش کاملا جدیدی است که محققان چینی هنوز توضیح دقیقی در این خصوص ارائه نکرده اند.


هزینه انجام تحقیقات و آزمایشات بالینی اندام چاپ سه بعدی در حال حاضر بسیار بالا است و با توجه به زمان طولانی تحقیق، تولید، آزمایش و زمان عرضه به بازار، سرمایه گذران تمایل چندانی به حمایت از تحقیقات شرکت های بیوتکنولوژی فعال در این بخش ندارند.
منبع:isna.ir