دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مصرف زیاد شكر موجب افسردگی می شود



 

شکر

شكر تأمین كننده انرژی در كوتاه مدت بوده موجب افزایش فعالیت برخی غدد و تحریك پذیری، كاهش تمركز و افسردگی می شود.

پریسا ترابی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: یك رژیم غذایی متعادل در حفظ سلامت و كمك به كاهش استرس اهمیت زیادی دارد.

وی گفت: برخی غذاها و نوشیدنی ها تحریكات قوی در بدن ایجاد می كنند و مستقیماً موجب بروز استرس می شوند.

این تحریكات گر چه ممكن است در كوتاه مدت لذتبخش باشند ولی در درازمدت می توانندعوارض نامطلوبی داشته باشند.

یك متخصص تغذیه افزود: چای، قهوه، كاكائو و شكلات، نوشیدنی های حاوی جوش شیرین و نوشابه های كولا، غذاهای آماده و هله هوله ها، زرده تخم مرغ، كره، پنیر، میگو و گوشت، روغن نارگیل، بادام هندی و سایر مغزها مانند بادام، پسته، گردو موجب بروز استرس می شود.

ترابی اضافه كرد: كافئین موجود در چای، قهوه، شكلات و نوشابه های گازدار وجود دارد. كافئین موجب آزاد شدن هورمون آدرنالین در بدن و افزایش استرس می شود.

وی گفت: زمانی كه این ماده در حد متعادل مصرف شود، هوشیاری افزایش یافته و فعالیت قلب، سیستم عصبی و عضلات نیز بالا می رود اما مصرف بیش از اندازه كافئین اثری مشابه استرس طولانی مدت در بدن ایجاد می كند.

یك متخصص تغذیه افزود: مصرف كافئین با افزایش كلسترول و فشار خون ارتباط دارد. اگر به مصرف زیاد این ماده عادت كرده اید باید مصرف آن را به تدریج كاهش دهند.

ترابی اضافه كرد: شكر یك ماده غذایی اساسی محسوب نمی شود. این ماده تأمین كننده انرژی در كوتاه مدت است و موجب افزایش فعالیت برخی غدد و تحریك پذیری، كاهش تمركز و افسردگی می شود.

وی گفت: مصرف زیاد شكر بار زیادی به غده لوزالمعده برای تولید انسولین نیز وارد می كند كه احتمال پیش روی به سوی دیابت را افزایش می دهد. افراد باید میزان قند خون را ثابت نگه دارند و در مصرف شكر احتیاط كنند..../تحلیل:فارس


ویدیو مرتبط :
رقابت چگونه موجب بهبود زندگی مصرف کنندگان می شود؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مصرف غذاهای حاوی كربوهیدرات موجب خواب ‌آلودگی در هنگام آزمون می‌شود



 

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: خوردن غذاهای حاوی كربوهیدرات می‌تواند موجب خواب‌آلودگی دانشجویان در هنگام آزمون شود.

 

دكتر رضا امانی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه خوزستان، اظهار كرد: هر فرد باید یك الگوی غذایی متعادل و متناسب داشته باشد. تناسب در مصرف مواد غذایی به این معنی است كه هر فرد با توجه به سن، جنسیت و میزان فعالیت روزانه، انرژی مورد نیاز خود را با مصرف مواد غذایی دریافت كند.

 

وی افزود: همچنین برای داشتن رژیم غذایی متعادل لازم است از همه گروه‌های غذایی شامل لبنیات، گوشت، میوه و سبزی و انواع روغن‌ها و غلات استفاده شود.

 

این متخصص تغذیه تصریح كرد: با توجه به این ‌كه بیشتر دانشجویان دارای سن 20 تا 25 سال هستند، می‌توان گفت میزان مواد غذایی مورد نیاز پسران در این سن، 2500 تا ‌2700 كیلو كالری و برای دختران 2000 تا 2200 كیلو كالری در روز است كه البته این میزان متناسب با میزان فعالیت روزانه فرد متغیر است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز خاطرنشان كرد: بیشتر امتحانات صبح‌ها برگزار می‌شوند درنتیجه مصرف صبحانه برای دانشجویان و دانش‌آموزان از اهمیت بیش‌تری برخوردار است. مصرف یك صبحانه خوب و كامل می‌تواند 20 تا 25 درصد انرژی مورد نیاز بدن در روز را تامین كند.

 

وی ظهار كرد: بیشتر افراد صبحانه غنی از كربوهیدرات شامل قند و شكر را ترجیح می‌دهند؛ اگرچه مصرف این موادغذایی در تامین قند خون مفید هستند، ولی مصرف این مواد پیش از امتحان موجب خواب‌آلودگی و كاهش كارایی مغز می‌شود.

 

امانی گفت: به دانشجویان و دانش‌آموزان توصیه می‌شود پیش از امتحان، علاوه بر مصرف كربوهیدرات، مواد غذایی حاوی پروتئین را نیز در وعده صبحانه بگنجانند. تخم ‌مرغ آب‌پز و پنیر كم‌ چرب از جمله مواد غذایی حاوی پروتئین هستند كه می‌توان در وعده صبحانه از آن‌ها استفاده كرد.

 

این متخصص تغذیه افزود: مصرف یك عدد پرتقال و یا یك لیوان آب پرتقال تازه در وعده صبحانه برای بهبود عملكرد مغز و افزایش نشاط و شادابی فرد موثر است.

 

وی تصریح كرد: همچنین نوشیدن یك فنجان چای و یا قهوه به همراه مقدار اندكی شیرینی در افزیش تمركز موثر است.

 

امانی خاطرنشان كرد: به دانشجویان و دانش‌آموزانی كه در ساعات بعدازظهر امتحان می‌دهند نیز ضمن تاكید بر مصرف صبحانه كامل، توصیه می‌شود در وعده ناهار از خوردن غذاهای سرشار از كربوهیدات مانند برنج خودداری كنند، زیرا می‌تواند موجب خواب‌آلودگی سر جلسه امتحان شود. وعده ناهار نباید حجیم، چرب و سرخ كرده باشد.

 

این متخصص تغذیه اظهار كرد: همچنین مصرف ماست و دوغ پیش از امتحان توصیه نمی‌شود.

 

وی افزود: صبحانه و یا ناهار دو ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن نشان می‌دهند و به همین دلیل توصیه می‌شود وعده‌های غذایی دو ساعت پیش از امتحان مصرف شوند. در فاصله مصرف صبحانه و یا ناهار تا زمان آغاز امتحان نیز می‌توان از انواع میوه‌ها و یا اندكی بیسكوییت یا كاكائوی تلخ استفاده كرد./ایسنا