دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

مریخ نورد کنجکاوی عجیب‌ترین نشانه از حیات را در مریخ پیدا کرد + تصاویر



اخبارعلمی - مریخ نورد کنجکاوی عجیب‌ترین نشانه از حیات را در مریخ پیدا کرد + تصاویر

مریخ نورد کنجکاوی که در حال بررسی دهانه‌ای در کوه شارپ در مریخ است به یک نشانه باور نکردنی که می‌تواند امیدی تازه برای پیدا شدن حیات در مریخ باشد دست یافته است.

کنجکاوی در ادامه راهپیمایی خود دریافته است کوه شارپ توسط رسوبات بیش از ده‌ها میلیون سال سپری شده در بستر دریاچه‌ای بزرگ در سیاره مریخ ساخته شده است.

اخبار,اخبارعلمی,عجیب‌ترین نشانه از حیات در مریخ

گفتنی است، براساس تحقیقات این نتایج بدست آمده است که ممکن است دریاچه‌های زیادی در سیاره مریخ در دوران گذشته وجود داشته است که در اثر تغییر آب و هوا ممکن است خشک شده باشند.

اخبار,اخبارعلمی,عجیب‌ترین نشانه از حیات در مریخ

بررسی‌ها نشان می‌دهند، اعتقاد بر این است که جو ضخیم در مریخ و دمای بالای انجماد در سطح این سیاره باعث تغییر شکل آب و هوا شده است.

اخبار,اخبارعلمی,عجیب‌ترین نشانه از حیات در مریخ

کار‌شناسان امیدوار به کشف نشانه‌هایی از حیات بر روی این دریاچه یخ زده با استفاده از نمونه برداری توسط مریخ نورد هستند.

اخبار,اخبارعلمی,عجیب‌ترین نشانه از حیات در مریخ

اخبارعلمی - باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
مریخ نورد کنجکاوی در حال کاوش در سطح مریخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آغاز سومین مرحله‌ی حفاری توسط "مریخ نورد کنجکاوی" + تصاویر



اخبار علمی - آغاز سومین مرحله‌ی حفاری توسط "مریخ نورد کنجکاوی" + تصاویر

محققان ناسا از آغاز سومین مرحله حفاری مریخ‌نورد "کنجکاوی" در سیاره سرخ خبر دادند و گفتند که این مریخ نورد کنجکاوی با ارسال تازه ترین تصویر از خودش به اهالی زمین سلام کرد.


به گفته ی کارشناسان تصویر موزاییکی و جدید کنجکاوی از ترکیب چند ده عکس درست شده که توسط دوربین MAHLI در پس زمینه کوه شارپ گرفته شده است.

اخبار , اخبار علمی,تصاویری از مریخ نورد کنجکاوی,مراحل حفاری در مریخ


این کاوشگر ۲۱ ماه زمینی است که به کنکاش و جستجو در سیاره سرخ می پردازد که البته پیش از این نیز کنجکاوی عکسی از زمین و ماه و همچنین در تاریخ ۳۱ فروردین ۹۳ نخستین تصویر از سیارک وستا و سیاره‌ی کوتوله‌ی سرس در آسمان مریخ را ثبت و به زمین ارسال کرد.

تصویر پایین که در حقیقت منعکس کننده‌ی نخستین نما از سیارک‌ها در آسمان سیاره‌ای دیگر است حاصل ۱۲ثانیه نوردهی با دوربین علمی"MastCam" کاوشگر کنجکاوی است که در آن وستا و سرس به شکل دو رگه‌ی نوری کم‌فروغ به چشم می‌خورند.

اخبار , اخبار علمی,تصاویری از مریخ نورد کنجکاوی,مراحل حفاری در مریخ


در این عکس که توسط دوربین علمی"MastCam" کنجکاوی گرفته شده، سیاره‌ی کوتوله‌ی سرس در بالا سمت راست ، سیارک وستا در بالا سمت چپ ، دیموس قمر مریخ در پایین سمت راست، فوبوس قمر دیگر مریخ در سمت چپ مریخ و همچنین سیاره‌ی مشتری و سیاره‌ی زحل نیز قابل مشاهده هستند.

این مریخ‌نورد با استفاده از ابزارهای پیشرفته قصد دارد این بار خرده سنگ‌ها و خاک‌سیاره سرخ را تا اواخر هفته‌جاری مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد و در این جست‌وجوی شگفت‌انگیز، گردوغبارهای به جای مانده روی سنگ‌های مورد آزمایش را کاملاً برطرف خواهد کرد تا تصویر واضح‌ تری از مواد ساختاری این سیاره مشاهده و تجزیه شود.

اخبار , اخبار علمی,تصاویری از مریخ نورد کنجکاوی,مراحل حفاری در مریخ


عکس بالا را دوربین روی دکل کنجکاوی (Mastcam) به ثبت رسانده است. کاوشگر کنجکاوی ناسا تا جایی که می توانسته بازوی روباتیکش را بر روی ورقه ی ماسه سنگی که در مرکز این عکس می بینید دراز کرده تا به فرمان گروه دانشمندان و به کمک ابزارهای روی بازو و دکلش، بخشی از ورقه سنگی به نام"وینجینا"(Windjana)  را برای مته کاری بررسی کند.

ملیساریس از اعضای تیم علمی مریخ‌نورد "کنجکاوی" در مؤسسه فناوری کالیفرنیا گفت: با استفاده از تجهیزات پیشرفته حفاری بسیاری از سنگ‌ریزه‌ها همراه رنگ واقعی صخره‌ها و ماسه سنگ‌ها مشاهده خواهند شد. برخی تخته‌سنگ‌ها از بافت متفاوتی تشکیل شده‌اند و حاوی عناصر و مواد خاصی هستند.

وی در ادامه افزود: با تکمیل تحقیقات میدانی آثار و شواهد بافت شیمیایی و وجود آب در سطح زیرین این سیاره به اثبات می‌رسد.

 

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران / ناسا