دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

قارچ‌های بی‌ضرر چگونه به عفونت‌های مرگبار تغییر هویت می‌دهند؟



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

دانشمندان یک گام به درک چگونگی تبدیل‌شدن قارچ‌های مضر به عامل عفونی مرگبار نزدیک‌تر شدند.


قارچ Candida albicans معمولا عضوی بی‌ضرر در جوامع میکروبی است که روده انسان را اشغال کرده‌اند. با این حال، این قارچ عامل برفک دهان و سالانه تقریبا 400 هزار عفونت خونی تهدیدکننده زندگی است.

درک این موضوع که چه چیزی این مولفه بی‌ضرر را به دشمن خطرناکی تبدیل می‌کند، می‌تواند به افرادی که در معرض خطر هستند از جمله کهنسالان، بیماران اچ‌آی‌وی و دریافت‌کنندگان اندام‌های پیوندی کمک ‌کند.

اکثر اوقات، سیستم ایمنی بدن انسان قادر به سرکوب‌کردن C. albicans است به طوری که این مولفه در شکل بی‌ضرر زندگی کند. با این حال، زمانی که سیستم ایمنی از انجام این کار ناتوان است، این قارچ به حالت جدید و مرگباری تبدیل می‌شود.

سلول‌های دورانی آن شروع به تولید رشته‌های طولانی موسوم به hyphae می‌کنند که در لایه‌های زیرین بافت شیارزنی می‌کنند. این امر امکان حمله قارچ و تشکیل‌دادن کلونی‌های عفونی را می‌دهد.

دانشمندان دانشگاه آبردین در اسکاتلند به تازگی دریافته‌اند نوعی مولکول کوچک سیگنال‌دهنده موسوم به Rsr1، مکانیسم‌های هدایتی را کنترل می‌کند که hyphae از آن‌ها برای کنکاش سطوح میزبان استفاده می‌کند.

مولفه Rsr1 به hyphae کمک می‌کند در بافت‌ها نفوذ کرده و از میان موانع عبور کند. بدون وجود Rsr1، توانایی قارچ برای ایجاد بیماری تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

 دانشمندان به دنبال شناسایی فعال‌کننده‌ای هستند که Rsr1 را در قارچ C. albicans تنظیم می‌کند. شناسایی این فعال‌کننده می‌تواند به ارائه درمان‌های بالینی جدید کمک کند.

این محققان در حال بررسی این نکته هستند که چه مولکول‌هایی می‌توانند در C. albicans به Rsr1 بچسبند. با استفاده از پاسخ این پرسش، آن‌ها در صدد شناسایی فعال‌کننده لازم برای رشد رشته‌های تهاجمی هستند. 

 

اخبار علمی- ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
تغییر هویت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر یك قارچ جادویی در تغییر شخصیت افراد



 

 

تاثیر یك قارچ جادویی در تغییر شخصیت افراد

 

 

روانشناسان آمریكایی تاثیر گونه ای از قارچ های جادویی را بررسی كرده اند كه مصرف دوز مشخصی از آنها می تواند تا حد قابل ملاحظه ای شخصیت افراد را حتی به طور دائمی تغییر دهد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این قارچ جادویی حاوی ماده ای موسوم به «پسیلوسیبین» است كه تقریبا در ۶۰ درصد از شركت كنندگان در این مطالعه، حداقل مدت یك سال تاثیر آن باقی می ماند.

این مطالعه كه شرح آن در مجله «سایكوفارماكولوژی» منتشر شده، روی ۵۱ شركت كننده انجام گرفته است.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، پروفسور رولاند آر. گریفیت، استاد روانپزشكی و علوم رفتاری در دانشكده پزشكی دانشگاه جان هاپكنیز كه سرپرستی این مطالعه را برعهده داشت، می گوید: این تغییر مدت دار در بخشی از شخصیت افراد بروز می كند كه «آزاداندیشی» نامیده می شود. این ویژگی شخصیتی شامل رفتارهایی مرتبط با تصورسازی، زیبایی شناختی، احساسات، ایده های انتزاعی و بازشدن كلی ذهن است.

به اعتقاد روانشناسان، از سن ۳۰ سالگی به بعد معمولا تغییر قابل توجهی در شخصیت انسان صورت نمی گیرد و به طور طبیعی این خصلت آزاداندیشی به تدریج كاهش می یابد.

پس از انجام این آزمایشات در برخی از شركت كنندگان احساسات قوی تری بروز كرد و برخی از آنها اظهار كردند كه از نظر روحی فعال تر شده اند..... /  خبرگزارى ایسنا