دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

فیس بوک ایرانی با دعا و نیایش !


فیس بوک، که توسط مارک زوکربرگ و تعدادی از دانشجویان دانشگاه هاروارد اجرایی شد، به سرعت از دانشگاه هاروارد فراتر رفت و به سایر دانشگاه های ایالات متحده مانند استنفورد و کلمبیا رسید.

از زمانی که غول دنیای شبکه های اجتماعی متولد شد هفت سال بیشتر نمی گذرد، اما قدرت آن در حدی بود که تاکنون هیچ شبکه دیگری قادر به هماوردی با آن نبوده است. فیس بوک، که توسط مارک زوکربرگ و تعدادی از دانشجویان دانشگاه هاروارد اجرایی شد، به سرعت از دانشگاه هاروارد فراتر رفت و به سایر دانشگاه های ایالات متحده مانند استنفورد و کلمبیا رسید. در دسامبر همان سال تعداد کاربران فیس بوک به یک میلیون نفر رسید. این میزان مرز ششصد میلیون نفر را درنوردیده است. در ایران اما حکایت چیز دیگری است.

شبکه اجتماعی مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان با شعار «شبکه اجتماعی تبیان؛ سرای پاک ایرانیان» کار خود را آغاز کرده است. حال این سؤال مطرح می شود که با وجود انتقادهای تند در داخل ایجاد چنین فضای مجازی با چه تضمینی انجام گرفته و چه وجه تشابهی میان این دو شبکه خواهد بود؟ زهره حسینی، معاون شبکه اجتماعی مؤسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، در این باره به تماشا می گوید: «در طراحی نرم افزاری و یوزر اینترفیس برنامه از شبکه فیس بوک الهام گرفته شده است. در واقع به علت اینکه فیس بوک یک شبکه موفق غربی است از تکنیک های آن در شبکه ای اجتماعی تبیان استفاده شده است».

حسینی در خصوص اینکه چرا به فکر اجرای چنین شبکه افتادید می گوید «اقبال زیاد کاربران ایرانی از شبکه فیس بوک سایت تبیان را به ایجاد چنین شبکه ای ترغیب کرد». به گفته او شبکه اجتماعی تبیان از همه افزوده های فیس بوک بهره می برد، اما تعدادی افزودهای جدید نیز در آن در نظر گرفته شده است. این افزوده های اسلامی مثل دعا و نیایش است. حسینی در ادامه گفت که از آنجا که سایت تبیان کاربرهای فعال بسیاری دارد راه را برای ایجاد چنین شبکه ای باز کرد.



بسیاری شواهد نشان می دهد تضمین امنیت چنین شبکه ای دشوار خواهد بود. حسینی در خصوص این نکته می گوید «کاربران با اطلاعات معلوم وارد این شبکه می شوند. بنابراین، کسی نمی تواند به حریم خصوصی افراد وارد شود» او درباره به کار بردن اطلاعات غلط یا مجهول از سوی کاربران در این شبکه و در نتیجه از بین رفتن امنیت این سایت می گوید: «کاربرانی که در سایت تبیان فعال هستند می توانند با پر کردن فرم دقیق تر در شبکه اجتماعی تبیان عضو شوند. بنابراین، چون اطلاعات افراد مشخص است احتمال ورود به حریم خصوصی افراد از سوی کاربران دیگر کمتر خواهد بود».

با این حساب در این شبکه محدودیت هایی وجود خواهد داشت. او در این باره معتقد است: «هیچ محدودیتی وجود ندارد، بلکه این اقدامات برای ایجاد امنیت خواهد بود در حالی که در فیس بوک امنیت اطلاعات افراد تضمین شده نیست».

منبع: روزنامه تماشا



ویدیو مرتبط :
هک شدن فیس بوک توسط ایرانی ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

300 هزار کاربر ایرانی گوگل،فیس بوک و توئیتر تحت نظر قرار گرفتند



 

 

300 هزار کاربر ایرانی گوگل،فیس بوک و توئیتر تحت نظر قرار گرفتند

 

گزارش دولت هلند به پارلمان: هک شدیم

300 هزار کاربر ایرانی گوگل،فیس بوک و توئیتر تحت نظر قرار گرفتند

حدود 300 هزار کاربر ایرانی در ماه گذشته میلادی از سوی شخص یا اشخاصی مورد هدف جاسوسی اینترنتی قرار گرفتند.

به نقل رویترز، براساس گزارش کابینه هلند، این جاسوسی با استفاده از سرقت گواهی های امنیتی سایت های اینترنتی از یک شرکت فناوری اطلاعاتی در هلند صورت گرفته است.

شرکت فناوری اطلاعاتی فوکس آی تی هلند نیز در گزارشی نوشت: سارقان با استفاده از گواهی های امنیتی  به سرقت رفته از این شرکت، کاربران سایت گوگل را زیر نظر گرفته و عبارت های رمز این کاربران را سرقت کرده اند. این سارق یا سارقان همچنین توانستند وارد صفحات شخصی کاربران در سایت های دیگری مثل فیس بوک و توئیتر شوند.

گواهی های امنیتی این امکان را در اختیار دارنده آن قرار می دهند تا به دور از هر گونه فیس بوک و توئیتر نظارت یا مانع امنیتی، وارد صفحات شخصی دیگران در سایت های اینترنتی شده و آنها را زیرنظر بگیرند.

در گزارش "هنک دونر" وزیر کشور هلند به پارلمان این کشور ، بیانیه گوگل درباره حمله به کاربران این سایت مورد تایید قرار گرفته است.

براساس بیانیه هفته گذشته گوگل، حملاتی علیه شماری از کاربران گوگل انجام شده که اکثریت این کاربران، مقیم ایران هستند.

دونر دراین باره به خبرنگاران گفت: هنوز نمی توان این موضوع را تایید کرد که سرقت گواهی های امنیتی از شرکت دیکنوتار هلند توسط مقامات رسمی ایران انجام شده است اما به تنها چیزی که دست پیدا کردیم این است که قربانیان سرقت اینترنتی در ایران هستند.

کابینه هلند روز یکشنبه گذشته اعلام کرد که سایت های دولتی این کشور پس از حملات سایبری به شرکت دیکنوتار هلند ، دیگر امن نیستند و دولت هند درباره این موضوع تحقیق می کند که هک سایت های اینترنتی از طریق ایران انجام شده است یا خیر.

شرکت فوکس ای تی هلند نیز گفته است وجود 99 درصد از کاربران مورد هدف قرار گرفته در ایران نشان می دهد که هدف مهاجمان سایبری، ارتباطات در ایران بوده است.

این شرکت اضافه کرده است که مهاجم یا مهاجمان سایبری همچنین توانسته اند با سرقت گواهی های امنیتی وارد سایت های سازمان های جاسوسی اسرائیل (موساد)، آمریکا (سیا)  و انگلیس همچنین سایت های "ای او ال" و مایکروسافت شوند..../تحلیل:عصرایران