دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

سیگاری‌ها زودتر و بیشتر روان‌پریش می‌شوند



اخبار,اخبارعلمی ,مضرات مصرف سیگار

پژوهش محققان کینگز کالج لندن نشان می‌دهد مصرف روزانه تنباکو علاوه بر ایجاد سکته مغزی و سرطان می‌تواند در بروز بیماری‌های روانی هم نقش داشته باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ تحلیل داده‌های 61 تحقیق از سال‌های 1980 تا 2014 و مقایسه 15 هزار سیگاری با 273 هزار غیرسیگاری نشان می‌دهد 57 درصد از افرادی که روان‌پریشی در آنها تشخیص داده شده بود، سیگاری بودند. در واقع برای افرادی که اولین نشانه‌های روان پریشی را داشتند احتمال سیگاری بودن سه برابر بیشتر وجود داشت.
 
علاوه بر این مشاهده شد افرادی که روزانه سیگار می‌کشند یک سال زود تر از غیر سیگاری‌ها علائم بیماری روان‌پریشی را نشان می‌دهند.
 
محققان خاطرنشان کردند که سیگار باید به عنوان عامل خطر ابتلا به روان‌پریشی در نظر گرفته شود و نباید به عنوان پیامد این بیماری تلقی شود.
 
محققان چنین استدلال کرده‌اند که تغییرات در سیستم دوپامین مغز جوابگوی این روابط است؛ در واقع دوپامین بیش از حد بهترین توضیح بیولوژیکی برای بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی است.
 
به گفته محققان ممکن است که افزایش ترشح دوپامین ناشی از قرار گرفتن در معرض نیکوتین باعث پیشرفت روان‌پریشی شود.
 
 اخبار  علمی  -  باشگاه  خبر  نگاران 
 


ویدیو مرتبط :
صحنه ای از توهم های آدمای روان پریش و نادان جاهل نفهم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیگاری ها زودتر سكته می كنند



 

 

سیگاری ها زودتر سكته می كنند

 

 

پزشكان هشدار دادند: سیگاری ها نه تنها دو برابر بیشتر با خطر سكته مغزی مواجه هستند بلكه حتی ۱۰ سال زودتر از همسالان غیرسیگاری خود سكته می كنند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این پزشكان روی ۹۸۲ بیمار مبتلا به سكته مغزی بین سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ میلادی در كلینیك «پیشگیری اوتاوا» مطالعه كرده اند كه ۲۶۴ نفر از آنها سیگاری و ۷۱۸ نفر غیرسیگاری بودند.

آنها متوجه شدند میانگین سن سكته در بیمارانی كه سیگاری بودند ۵۸ سال و در بیماران غیرسیگاری ۶۷ سال بوده است.

به گزارش شبكه خبری سی بی اس نیوز، اندرو پیپ از متخصصان انستیتو قلب در دانشگاه اوتاوای كانادا تاكید كرد: اطلاعات حاصل از این آزمایش بار دیگر بر ضرورت كمك به ترك سیگار در افراد سیگاری تاكید می كند.

سیگار باعث تشكیل مواد زائد در داخل عروق خونی می شود كه این وضعیت را سفتی عروق یا به اصطلاح «تصلب شرائین» می نامند. این عارضه احتمال تشكیل لخته های خونی را تشدید می كند. به این ترتیب افراد سیگاری نه تنها بیشتر در معرض خطر سكته هستند بلكه حتی در سنین پایین تر دچار این بیماری می شوند. بعلاوه احتمال مشكلات و سكته های بعدی نیز در آنها بیشتر است.

شرح این مطالعات در كنگره سكته كانادا ارائه شده است.... /  خبرگزارى ایسنا