دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

سومین عامل مرگ ایرانی‌ها



اخبار,اخبار علمی,عامل مرگ ایرانی‌ها

رئیس انجمن سکته مغزی ایران گفت: به رغم نبود آمارهای رسمی درکشور، بررسی ها نشان می دهد روزانه هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی می شوند که این آمار با توجه به کمبود درمان های مدون بسیار نگران کننده است.»

دکتر بابک زمانی در مراسم رونمایی از داروی ایرانی سکته مغزی، صرع، اختلال دوقطبی و تشنج -دپاکین-، گفت: سکته مغزی در برخی از کشورهای پیشرفته به چهارمین علت مرگ تبدیل شده است.

 

حال آنکه حتی در برخی مناطق دنیا مانند شمال اروپا و برخی از مناطق افریقا حتی به پنجمین عامل مرگ و میر تبدیل شده است. و این حاکی از آن است که پیشگیری و درمان های هوشیارانه ای در این کشورها در حال انجام است.

 

حال آنکه در کشور ما همچنان سومین علت مرگ و میرسکته مغزی است و اولین یا دومین علت ناتوانی افراد هم همین بیماری به شمار می رود.

وی اظهارکرد: از میزان مبتلایان به سکته های مغزی در ایران آمار دقیقی وجود ندارد و آنچه می گوییم در مقایسه با کشورهای دیگر است که از نظر نژادی به ما شبیه تر هستند.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: بر اساس استانداردهای دنیا به طور متوسط برای تهران و حومه با ۱۵میلیون نفر جمعیت، روزانه ۲۰۰ نفر سکته می کنند. پس در کشور ۸۵ میلیونی ما روزانه 1000 نفر سکته مغزی می کنند که  این آمار بالا و نگران کننده است.

وی ادامه داد: اکثر افراد دچار سکته مغزی نمی میرند و تعداد خیلی کمی از آنها در مرحله حاد فوت می کنند. یعنی از آن 1000 نفر زیر ۱۰درصدشان فوت می کنند و ۹۰ درصد این جمعیت زنده می مانند. اما متاسفانه دچار ناتوانی و متحمل دردهای زیادی می شوند و هزینه های زیاد درمان را برای خانواده و جامعه نیز به همراه دارند.

به گفته رئیس انجمن سکته مغزی، شیوع سکته مغزی بین افراد ۲۰ تا ۴۰ ساله است و افرادی که در این سن دچار سکته مغزی می شوند تعدادشان ۲ برابر مبتلایان به ام اس است، یعنی شیوع سکته مغزی 2 برابر آمار ابتلا به ام اس است.

وی افزود: درمان های موجود برای سکته مغزی درمان های مدرن و فوق العاده موثر است و قدرت تأثیر آن از نظر آماری در سطح دانش بین المللی حتی از درمان هایی که برای ام اس استفاده می شود نیز قاطع تر است.

 به گفته این متخصص مغز و اعصاب، حدود ۳۰ درصد افراد دچار سکته مغزی در صورت انتقال سریع از طریق آمبولانس های اورژانس به بیمارستان ها به طور کامل بهبودی می یابند. اما بقیه بیماران به دلیل دیر رسیدن و از دست دادن فرصت طلایی درمان، با مشکلات جدی روبرو هستند.

زمانی یادآور شد: نکته مهم آن که در کشور ما درمان سکته مغزی حاد به شکل سیستماتیک  صورت نمی گیرد زیرا درمان سکته مغزی در مرحله حاد به یک برنامه ریزی دولتی با امکانات مطلوب نیاز دارد که ارگان های مختلف را با هم هماهنگ کند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای پیشگیری از سکته مغزی و درمان سریع بیماران، از سوی وزارت بهداشت در ماه های اخیر اقدامات خوبی آغازشده که امیدواریم برنامه ریزی ها به سوی راه اندازی بخش های ویژه نگهداری و درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی و فراهم شدن امکانات لازم در آمبولانس ها برای خدمت رسانی بهینه به بیماران دچارسکته مغزی پیش رود.

به گفته زمانی، برای بهبود شرایط بیماران سکته مغزی باید اقدام های مناسب در بیمارستان ها، سیستم حمل و نقل، سیستم بیمه؛ سیستم نگهداری بیماران بعد از دوران نقاهت به طورجدی صورت گیرد. ضمن اینکه رسانه ها نقش جدی و اساسی در فرهنگ سازی و آگاهی رسانی به مردم دارند.

وی افزود: همه باید دست به دست هم دهند تا افراد دچار سکته مغزی در یک ساعت اول پس از سکته به بخش های مراقبتی و درمانی منتقل شوند و با وجود اینکه راه اندازی بخش های درمان این بیماران خرج زیادی هم ندارد اما متاسفانه تاکنون در کشور ما اتفاق نیفتاده است.

 

اما امیدواریم با تحرکات جدی که در وزارت بهداشت آغاز شده و ورود مستقیم وزیر به این موضوع بسیار حائز اهمیت، شاهد تحولات جدی در آینده نه چندان دور برای نجات جان بیماران سکته مغزی باشیم.

زمانی در پایان با اشاره به موفقیت ایران در تولید داروی «دپاکین» برای بیماران مبتلا به سکته مغزی و سایر اختلالات اعصاب و روان، خاطرنشان کرد: تولید داروی با کیفیت دپاکین در کشور بدون شک موفقیت ارزنده ای به شمار می رود و موجبات آرامش خیال بیشتر میلیون ها هموطن نیازمند به داروی با کیفیت و ارزان قیمت را فراهم می کند.

داروی «دپاکین» به تازگی از سوی داروسازی دکتر عبیدی به عنوان قدیمی ترین شرکت داروسازی کشور و با همکاری شرکت سانوفی فرانسه راهی بازار مصرف داخلی شده است.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
موبایل عامل مرگ...

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سومین عامل مرگ ایرانی‌ها چیست؟



اخبار,اخبار اجتماعی ,حوادث رانندگی

 

اخبار اجتماعی - حوادث رانندگی سومین عامل مرگ ایرانی‌ها

دکتر سیدحسن هاشمی در ابتدای سخنرانی خود در نخستین مراسم جمعیت حمایت از قربانیان تصادفات، ضمن قرائت فاتحه‌ای برای شادی روح مرتضی پاشایی گفت: کهریزک کانون تمام عاطفه‌ها و اوج فداکاری است.

به گزارش ایسنا وی با بیان اینکه حرف‌ زدن از حادثه‌ها دلنشین نیست، گفت: تصادفات سومین عامل مرگ در کشور و جوانان بین 15 تا 30 سال نیز بیشترین قربانیان آن هستند.

هاشمی با بیان اینکه مردم علاقه دارند که بیشتر از خوبی‌ها صحبت کنند، گفت: به خصوص در تریبون‌های عمومی رودربایستی کشور ما را بیچاره کرده است و باید این فرهنگ را اصلاح کرده و در سخنرانی رودربایستی را کنار بگذاریم.

وی با بیان این‌که تصادفات همیشه سهم افراد بی‌بضاعت نیست، گفت: بسیاری از قربانیان تصادفات نیز در ماشین‌های لوکس بوده‌اند، اما سرعت و قوانین را رعایت نکرده‌اند. بر همین اساس باید اتفاق بزرگی در حوزه فرهنگ‌سازی رخ دهد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه 10 تا 15 برابر قربانیان تصادفات را مصدومان و معلولان تشکیل می‌دهند، گفت: مشکلات اجتماعی ناشی از وقوع تصادفات یکی از مهم‌ترین ابعاد تصادفات است.

وی افزود: 3000 دستگاه آمبولانس و 2000 پایگاه اورژانس در کشور وجود دارد، اما این تنها 50 درصد نیاز کشور را تشکیل می‌دهد. مهم‌تر آن که ما همراه و هم‌دل نیستیم و به صورت متفرقه کار را پیش می‌بریم.

وزیر بهداشت گفت: بسیار زشت است که سومین عامل مرگ در ایران حوادث رانندگی است. بر همین اساس باید در راستای فرهنگ‌سازی گام برداریم.

همایون هاشمی، رییس سازمان بهزیستی نیز با بیان اینکه آگاه‌سازی عمومی نقش بسیار زیادی در کاهش تصادفات دارد، گفت: این آگاه‌سازی باید جزء اولویت‌های عمومی کشور قرار گیرد.

وی با بیان این‌که 100 هزار معلول ضایعه نخاعی درکشور وجود دارد که 25 هزار نفر از آن‌ها مستمری‌بگیر هستند، گفت: باید با آگاه‌سازی رفتار مردم را تغییر دهیم.
اخبار اجتماعی - ایسنا