دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

سومین آزمایش موفق نیوشپارد / گردشگری فضایی می‌تواند تا ۲ سال دیگر عادی شود؟



اخبارعلمی,خبرهای علمی,فضا

شرکت خصوصی پرواز فضایی بلو اوریجین متعلق به جف بزوس،بنیانگذار آمازون سومین آزمایش موفق راکت قابل استفاده مجدد زیر مداری خود را انجام داده است. این آزمایش موفق نیوشپارد قدم مهم دیگری برای عادی شدن گردشگری فضایی به حساب می‌آید.

بلو اوریجین در قدم جدید خود کپسول و راکت قابل استفاده مجدد نیوشپارد را در تگزاس غربی به مسیر زیرمداری پرتاب کرد. کپسول فضایی در فضا از راکت جدا شد و با چتر نجات به زمین بازگشت و نیوشپارد هم به اتمسفر رفت  تا سومین موفقیت این شرکت ثبت شود. این راکت در واقع می‌تواند ۶ مسافر را تا لبه فضا برساند؛جایی که می‌تواند نظر بسیاری از گردشگران فضایی را جلب کند.

همین چند وقت قبل بود که برای اولین بار در اتفاقی تاریخی این شركت توانست موشك عمودپرواز خود را با موفقیت تا ارتفاع 101 كیلومتری از سطح زمین به پرواز درآورد و در اقدام مهمی دیگری فرود موفقیت‌آمیزی هم داشته باشد.

در گذشته راكت‌ها پس از پرتاب شدن به فضا بی‌استفاده می‌شدند و تقریبا از بین می‌رفتند. از این رو دراختیار داشتن راكت‌های قابل استفاده مجدد می‌تواند از هزینه‌های ماموریت‌های فضایی تاحدی قابل توجه بكاهد.

جف بزوس بنیانگذار شركت آمازون شركت فضایی‌اش،‌را با این امید تاسیس كرد كه روزی بتواند از راكت نیو شپارد این شركت برای حمل توریست‌های فضایی و رونق بخشیدن به توریسم فضایی استفاده كند.

بزوس چندی پیش اعلام کرد که شرکت بلو اوریجین قصد دارد پروازهای آزمایشی سرنشین‌دار موشک خود را از سال آینده آغاز کند و پروازهای مسافران دارای بلیط را نیز از سال 2018 انجام دهد.

این موشک به افتخار «آلن شپارد»،  نام «نیوشپارد» را به خود گرفته است. او نخستین آمریکایی بود که در سال ۱۹۶۱ توانست به فضا برود، البته او صرفا به یک ارتفاع زیرمداری صعود کرد.

این موشک پس از رسیدن به این ارتفاع 101 كیلومتری به زمین بازگشت و در همان محلی که به اتمسفر زمین پرتاب شده بود، به زمین نشست. این موشک توانایی باقی ماندن در فضا را ندارد و به گفتۀ مسئولان بلواوریجین، به منظور استفاده در توریسم فضایی ساخته شده است. این موشک می تواند پس از عبور از اتمسفر زمین به مدت چند دقیقه در ورای این مرز بماند و امکان معلق ماندن را به سرنشینان بدهد.

ساخت موشک هایی که از آنها به عنوان بالابرندۀ سفینه ها از آنها استفاده شود و قادر باشند پس از قراردادن سفینه های فضایی در مدار زمین مجددا به زمین بازگردند، از اهداف بسیاری از شرکت های هوافضاست. امكان فرود عمودی این موشك به معنای آن است كه بر خلاف گذشته می‌توان از آن بارها برای پرتاب به فضا استفاده كرد.

موشک نیو شپارد، یک کپسول در انتهای خود دارد که می‌توند مسافران را به ارتفاع بیشتر از 100 کیلومتری از زمین برساند. کپسول موشک بعد از رسیدن به فضا، جدا می‌شود و با چتر نجات به زمین بازمی‌گردد.

 

اخبار علمی - خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
سومین آزمایش عملکرد فضاپیمای SLS توسط مرکز هوانوردی و فضایی ناسا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آزمایش موفق عملکرد سیستم چتر نجات کپسول فضایی اوریون + تصویر



اخبار , اخبار علمی , چتر نجات

اخبار علمی - آزمایش موفق عملکرد سیستم چتر نجات کپسول فضایی اوریون + تصویر

کپسول فضایی اوریون ناسا با پشت سر گذاشتن چند مرحله تست عملکرد پیچیده استفاده از چتر نجات، آماده انجام مأموریت های فضایی از جمله سفر سرنشین‌دار به سیاره سرخ می‌شود.

  تست عملکرد استفاده از چتر نجات کپسول فضایی اوریون (Orion) در یک مأموریت 4.5 ساعته مورد آزمایش قرار گرفت.

 

نسخه آزمایشی کپسول اوریون پس از انتقال به ارتفاع 35000 پایی (10 کیلومتری) توسط هواپیمای نظامی C-17، با استفاده از چترهای نجات با موفقیت در صحرای آریزونا به زمین نشست؛ ناسا برای نخستین‌بار از سیستم چتر نجات این کپسول فضایی در چنین ارتفاعی استفاده کرد.

 

با افزودن تنش‌های اضافی، امکان انجام سقوط آزاد بمدت 10 ثانیه فراهم شد که این مسأله به افزایش سرعت و فشار آیرودینامیکی بر روی کپسول فضایی منجر شد.
نتایج این آزمایش‌ها به تعیین خطرات احتمالی و اطمینان از امنیت فضانوردان در مأموریت‌های فضایی سرنشین‌دار در آینده کمک کرده و برای نخستین‌ تست پرواز فضایی اوریون (EFT-1) در دسامبر 2014 (آذر ماه) نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

در مأموریت EFT-1، کپسول بدون سرنشین اوریون راهی سفر 5793 کیلومتری به عمق فضا می‌شود که دورتر از سفر هر کپسول سرنشین‌دار ساخته شده در 40 سال گذشته است؛ در طی این سفر، ناسا عملکرد تمامی سیستم‌های فضاپیما را مورد آزمایش دقیق قرار خواهد داد.

 

کپسول اوریون پس از اتمام این تست پرواز فضایی و در هنگام بازگشت به زمین، سرعتی بالغ بر 32 هزار و 186 کیلومتر بر ساعت و دمای 2204 درجه سانتیگراد را تجربه خواهد کرد.

 

پس از عبور از جو زمین، با استفاده از سیستم چتر نجات متشکل از دو چتر کاهنده سرعت و سه چتر نجات عظیم اصلی به اندازه یک زمین فوتبال، سرعت کپسول فضایی به 32 کیلومتر در ساعت کاهش پیدا می‌کند.

 

ناسا امیدوار است که با انجام موفق این آزمایش، در سال 2018 از «اوریون» برای انتقال فضانوردان به یک سیارک و در نهایت در دهه 2020 یا 2030 برای سفر سرنشین‌دار به مریخ استفاده کند.

 

اخبار , اخبار علمی , چتر نجات

مراحل طراحی و ساخت کپسول فضایی اوریون

 

اخبار , اخبار علمی , چتر نجات

آزمایش موفق سیستم چتر نجات کپسول فضایی اوریون

 

اخبار علمی - ایسنا