دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ساخت رایانه های کوچکتر از مورچه توسط یک محقق ایرانی



کوچکترین رایانه دنیا,ساخت کوچکترین رایانه دنیا توسط یک محقق ایرانی

ساخت رایانه های کوچکتر از مورچه توسط یک محقق ایرانی

ساخت یک رایانه دو میلیمتر مربع آغاز تلاشهایی رای ساخت تراشه هایی است که می تواند قدرت رایانه ها را افزایش داده و به همچنین ترویج کننده مفهوم اینترنتی شدن اشیاء کمک می‌کند توسط یک محقق ایرانی شرکت فری‌اسکیل در جریان است.

اگر اینترنت قرار است از قرصهایی که فرو می دهید تا کفشهایی که به پا می کنید به هرکجا برسد، در آن صورت رایانه ها هم باید به تبع آن کوچک تر شوند.

یک محقق ایرانی که به عنوان رئیس استراتژی میکروکنترل کننده ها در شرکت فری‌اسکیل فعالیت می کند یک میکروتراشه کوچک ساخته که تنها دومیلیمتر مربع است و دربرگیرنده تمام اجزای یک رایانه کاربردی کوچک است و می تواند نقطه آغاز نوید بخشی برای ساخت رایانه های کوچک باشد.

این تراشه با نام KL02 توسط شرکت فری‌اسکیل ساخته شده از هر طرف از اکثر مورچه ها کوچکتر است و دارای حافظه فشرده ، رام، پردازنده و قطعات دیگر است.

پیدایش این تراشه در نتیجه تقاضای یک مشتری برای کمک به ساخت یک دستگاه وایرلس بود، دستگاهی که وی تقاضای ساختش را مطرح کرده بود باید به قدر کافی کوچک می بود تا بتوان آن را قورت داد و به قدرت کافی ارزان باشد که بتوان آن را قابل هضم در نظر گرفت.

فری‌اسکیل درحال حاضر این تراشه را برای فروش عمومی ارائه کرده و یک ستاد تحقیق و توسعه به منظور ساخت رایانه های کوچک بیشتری راه اندازی کرده که بتواند داری حسگرها و ارتباطهای وایرلس داده ها باشد.

کوچکترین رایانه دنیا,ساخت کوچکترین رایانه دنیا توسط یک محقق ایرانی

کیوان کریمی مدیر بخش استراتژی جهانی برای میکروکنترل کننده ها در شرکت فری‌اسیکل اظهار داشت: اینترنتی شدن اشیاء در نهایت به خدمات اشاره می کند، درست شبیه تنظیم کننده های درجه حرارت متصل به اینترنت که می داند چه زمانی به خانه می رسید تا دما را برای همان ساعت در میزان مناسب تنظیم کند اما فناوری این خدمات مبتنی بر پردازش و حسگرها است.

براساس اظهارات این محقق ایرانی، اگر حسگرهای متصل به اینترنت قرار است در دنیای اطراف ما گسترش یابد، این فناوریها باید از نظر اندازه نیز کوچک شوند، مصرف انرژی آنها کاهش یافته و قیمت مقرون به صرفه داشته باشند.

درحال حاضر شرکت فری‌اسکیل نشان داده است که یکی از بهترین راه های این کار ادغام تمام اجزا سازنده  چون پردازنده، حافظه، حسگر، رادیو و آنتن در یک تراشه است که معمولا روی یک برد مدار قرار می گیرد.

قرار است به زودی تراشه KL02 همراه میکروکنترل کننده هایی که اندکی بزرگتر هستند و همگی دارای قابلیت WiFi هستند اواخر سال جاری وارد بازار شود. قابلیت اتصال بی سیم با یک تراشه WiFi روی سایر اجزا فراهم می شود. درحال حاضر این فناوری درحال بهینه سازی است تا تعداد رایانه هایی که با اندازه های میلیمتری تولید می شود، افزایش یابد.

کریمی گفت: تمام این قطعات نامتجانس باید درکنار هم قرار گرفته و با هم ادغام شوند، اما باید به این مسئله پی بریم که این قطعات چگونه می توانند بدون از رفتن کارکرد و عملکرد خود در کنار هم قرار بگیرند. قرار دادن حسگرها و سایر اجزا چالشهایی به همراه دارد چرا که پارازیت الکترونیکی هرکدام از آنها بایکدیگر متفاوت است و این امر ممکن است کار سایر اجزا را با مشکل رو به رو کند. امروز مهندسی تراشه از پردازش انرژی مصرفی آن پراهمیت است./خبرگزاری مهر

 

 

 


ویدیو مرتبط :
ساخت دستکش روباتیک به سرپرستی یک محقق ایرانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت رایانه از مواد شنل نامرئی به رهبری دانشمند ایرانی



اخبار,اخبارعلمی,ساخت رایانه از مواد شنل نامرئی


اخبار علمی - ساخت رایانه از مواد شنل نامرئی به رهبری دانشمند ایرانی

تیمی بین‌المللی از دانشمندان به رهبری یک دانشمند ایرانی دریافتند، موادی که شنل نامرئی را در زندگی واقعی امکان‌پذیر می‌کنند، می‌توانند محاسبات ریاضیاتی پیشرفته را انجام داده و راه را برای تولید نوع جدیدی از رایانه‌های آنالوگ هموار کند.

به گزارش ایسنا ، نادر انقطاع از دانشگاه پنسیلوانیا و همکارانش دریافته‌اند که متامواد که از قابلیت تغییر ویژگیهای امواج نوری برای نامرئی کردن جسم برخوردارند، همچنین می‌توانند عملیات ریاضیاتی نیز انجام دهند.

انقطاع تصمیم گرفت به بررسی کاربرد متقاوتی برای متامواد بپردازد که با ایده قدیمی محاسبه آنالوگ سازگاری دارد.

رایانه‌های آنالوگ توسط مواد موجود در زمان خود از دقت محدودی برخوردار بودند؛ برای مثال هر چیزی که نیاز به قطعات متحرک برای محاسبه داشت، به کوچک بودن اندازه آن قطعات محدود می‌شد.

اما متامواد که بیشتر بر نور تکیه دارند از چنین محدودیتهای برخوردار نیستند. تیم انقطا به شبیه‌سازی متاموادی با قابلیت انجام توابع حساب دیفرانسیل مانند مشتق‌گیری و انتگرال و دیگر ابزارهای اساسی ریاضی پرداخت.

رایانه متامواد از آنجایی که امواج نوری می‌توانند منحنی ریاضی را در فضا، مانند یک نمودار رسم کنند، کار می‌کند. در حساب دیفرانسیل، مشتق‌گیری به توصیف شیب منحنی در نقاط مختلف پرداخته، در حالی که انتگرال سطح زیر منحنی را ارائه می‌کند.

قطعه متامواد تیم انقطاع می‌تواند این محاسبات را با اصلاح مشخصات موج نور انجام دهد.
اخبار علمی - ایسنا