دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

ربات‌ها رازدار انسان می‌شوند!



اخبار علمی - ربات‌ها رازدار انسان می‌شوند!

محققان انگلیسی با هدف بررسی نحوه تعامل انسان با ربات‌های شبه‌انسانی و طراحی الگویی برای حفظ حریم خصوصی، قصد دارند از ربات «مائو» در فضاهای عمومی شهر بریستول انگلیس استفاده کنند.

اخبار,اخبار علمی,ربات‌های شبه‌انسانی


به گزارش ایسنا ، حضور ربات‌ها در زندگی مردم طی چند سال اخیر بشدت افزایش پیدا کرده است؛ بطور مثال ربات‌های شبه انسانی برای کمک به افراد سالمند یا دچار ناتوانی جسمی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این ربات‌ها علاوه بر کاربرد در محیط‌های خطرناک از جمله برای پاکسازی نیروگاه‌های اتمی یا حضور در فضا، تا دهه آینده به خیابان‌ها نیز راه پیدا می‌کنند.

ربات‌های شبه‌انسانی از توانایی جمع‌آوری، ذخیره‌سازی و نحلیل داده‌ها از روی حرکات و فعالیت‌های انسان برخوردار هستند و افزایش میزان حضور این ربات‌ها می‌تواند خطرساز باشد.

محققان انگلیسی با هدف بررسی نگرانی‌های موجود در خصوص نقض حریم خصوصی افراد همزمان با جایگزین شدن و حضور ربات‌ها در بخش‌های مختلف زندگی انسان، پروژه‌ای را با بودجه تحقیقاتی 3.5 میلیون دلار آغاز کرده‌اند.

در این پروژه که با همکاری محققان دانشگاه‌های آکسفورد، بث، اکستر، کوئین مری لندن و آزمایشگاه رباتیک بریستول انجام می‌شود، واکنش مردم به عناصر رباتیک در فضاهای عمومی و عواقب حضور ربات‌ها در بین مردم مورد بررسی قرار می‌گیرد.

محققان به همین منظور قصد دارند در سال 2015 یک ربات شبه‌انسانی پیشرفته به نام نائو (NAO) را در بریستول مورد آزمایش قرار دهند؛ یافتن‌ راه‌هایی برای پیشگیری از سرقت یا هک شدن اطلاعات ذخیره شده بر روی این ربات، اصلی‌ترین چالش محققان محسوب می‌شود.

به گفته دکتر «ایان بروان» مدیر مرکز امنیت سایبری دانشگاه آکسفورد و از محققان ارشد پروژه ربات نائو، این ربات شبه‌انسانی در عین ذخیره‌سازی اطلاعات بصری و شنیداری، هویت افراد را به هیچ عنوان افشا نخواهد کرد.

بررسی نحوه تعامل انسان با یک ربات شبه‌انسانی با چهره دوستانه، میزان اعتماد مردم به یک ماشین هوشمند، واکنش احساسی نسبت به عکس‌العمل‌های ربات، بخشی از این مطالعه سه ساله را تشکیل می‌دهند که به حفظ حریم خصوصی افراد در زمان حضور پرشمار ربات‌ها کمک می‌کند.
اخبار علمی - ایسنا 


ویدیو مرتبط :
دنیای ربات ها (13)- قابلیت انجام حرکات انسان توسط ربات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انسان ها در روشنایی روز، اجتماعی تر می شوند



 

 

 

انسان ها در روشنایی روز، اجتماعی تر می شوند

 

روانشناسان انگلیسی در یك مطالعه جدید تاكید كردند: انسان ها در تماس با نور روز، اجتماعی تر می شوند و به همین خاطر در طول روز فعالیت هایشان افزایش پیدا می كند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، متخصصان روانشناسی در دانشگاه آكسفورد در مطالعات اخیر خود چگونگی شكل گیری زندگی اجتماعی انسان ها را مورد بررسی قرار دادند.

به نوشته روزنامه دیلی تلگراف، این متخصصان دریافتند كه برخلاف سایر پستانداران ابتدایی و شبیه به انسان ها مثل میمون ها، فقط انسان ها به اندازه كافی با رفتارها و مجموعه های اجتماعی تا این اندازه سازگار هستند و این تمایل شدید به اجتماعی زیستن، تقریبا در هیچ یك از پستانداران ابتدایی دیگر مشاهده نشده است.

این یافته تایید می كند كه برای زندگی اجتماعی و گروهی، قدرت مغزی بیشتر مورد نیاز است كه انسان ها از این توان مغزی برخوردار هستند و ظاهرا تاثیرات بیولوژیكی نور روز روی مغز، این توان را تشدید می كند.../ایسنا