دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دومین سال حضور کاوشگر "کنجکاوی" در سیاره سرخ به سال مریخی



اخبارجدید,خبرهای جدید,اخبار جدید

در اوت 2014 کاوشگر "کنجکاوی" دومین سالگرد فرود خود را در سیاره سرخ جشن گرفت و این هفته این دومین سالگرد فرود این کاوشگر در مریخ به سال مریخی خواهد بود.

یک سال مریخی 687 روز یا کمتر از دو سال زمینی است. مریخ در شیبی گردش می‌کند که بسیار شبیه سیاره زمین است از این رو از فصل‌های مشابه نیز برخوردار است. ناسا همزمان با دو سالگی مریخی فرود کاوشگر "کنجکاوی" توانسته اطلاعاتی را در مورد الگوهای فصلی در جو مریخ جمع‌آوری و بررسی کند.

این چهار سال زمینی یا دو سال مریخی با فرود چشمگیر کنجکاوی، ثبت سلفی‌ها، موفقیت در آزمایشات سخت، نشانه‌هایی از آب و سایر عناصر لازم برای حیات در مریخ همراه بوده است.

ناسا طی این مدت توانسته داده‌های جمع‌آوری شده در هر فصل از مریخ را جمع‌آوری کرده و مشخص کند که کدام رویدادها به شکل دوره‌ای در هر فصل بوده و کدامیک تنها یکبار اتفاق می‌افتند.

یکی از رویدادهای غیرعادی، افزایش 10 برابری سطوح متان کشف شده در جو مریخ طی چند هفته در اولین پائیز حضور کنجکاوی در سیاره سرخ بود که در ابتدا اعلام کرده بود تقریبا وجود ندارد. زمانی که این افزایش در سال بعد تکرار نشد، ناسا آن را یک رویداد دوره‌ای اعلام کرد که فصلی نیست.

سایر سنجش‌ها از جمله دما، رطوبت و فشار هوا بیشتر دوره‌ای هستند. طیف‌های دمایی بطور گسترده‌ای متفاوت هستند اما یک گرایش قوی فصلی را دنبال می‌کنند که بویژه وقتی با انواع مشابه آن‌ها در موقعیتی مانند لس‌آنجلس نقشه‌برداری می‌شوند، واضح می‌شوند. بر اساس مشاهدات کاوشگر کنجکاوی، یک بعدازظهر تابستانی مریخ از دمای 15.9 درجه سانتیگراد برخوردار بوده، اما شبهای زمستانی آن می‌توانند تا منفی 100 درجه سانتیگراد سرد شوند.

اختلاف فشار هوا نیز بسیار شدید است. میلیون‌ها تن دی‌اکسیدکربن به شکل جامد در کلاهک‌های قطبی در طول زمستان منجمد می‌شوند و مجددا در بهار به جو باز می‌گردند که به گفته ناسا، منجر به تغییرات فصلی در فشار هوا تا حدود 25 درصد می‌شود.

به نظر می‌رسد که وضوح جو محلی نیز توسط فصل‌ها دیکته می‌شود و کاوشگر کنجکاوی در دهانه گیل به ثبت نوسانات در دید پرداخته که در تابستان به 30 کیلومتر و در زمستان به 130 کیلومتر می‌رسد.به گزارش  ایسنا به نقل از اسپیس، یادگیری تمایز قائل شدن بین تغییرات فصلی و ناهنجاری‌های نادر در درک جو مریخ چه در گذشته و چه حال، سودمند است.

 

اخبار علمی - سیناپرس


ویدیو مرتبط :
کشف جدید از کاوشگر کنجکاوی در سیاره مریخ

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برای دومین سال پیاپی:جشن جهانی نوروز در ایران برگزار می شود



 

برای دومین سال پیاپی:جشن جهانی نوروز در ایران برگزار می شود

 

مراسم جشن جهانی نوروز برای دومین سال پیاپی با حضور سران کشورهای فارسی زبان و برخی دیگر از کشورها در جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

مراسم جشن جهانی نوروز قرار است در روزهای ششم ، هفتم و هشتم فروردین سال ۹۰ به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شود.

در این مراسم روسای جمهور، نخست وزیر و وزرای خارجی کشورهای فارسی زبان و کشورهای منطقه ای و بین المللی که مراسم نوروز را پاس می دارند شرکت خواهند داشت.

طیف گسترده ای از کشورها از جمله ترکیه،ترکمنستان، آذربایجان، تاجیکستان ، افغانستان ،قزاقستان،قرقیزستان،آلبانی، عراق برای شرکت در این اجلاس دعوت شده اند.

قرار است حدود ۲۰ کشور جهان در جشن نوروز در تهران شرکت کنند.

در ۷ فروردین ۱۳۸۹ نخستین دورهٔ جشن جهانی نوروز در تهران برگزار و این شهر به عنوان «دبیرخانهٔ نوروز» شناخته شد. در این جشن، سران کشورهایی که نوروز را جشن می گیرند گردهم می آیند و این آیین باستانی را گرامی می دارند. هر ساله یکی از این کشورها، میزبان جشن جهانی نوروز است و امسال نیز برای دومین سال جشن جهانی نوروز در تهران برگزار خواهد شد.

در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۰ سازمان ملل متحد با تصویب یک قطعنامه در مقر سازمان در نیویورک، عید نوروز را به عنوان روز بین المللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان به رسمیت شناخت....  خبرگزارى مهر