دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دلایل عصب شناسان برای مدیریت بهتر زنان



 

 

دلایل عصب شناسان برای مدیریت بهتر زنان

 

 

تعداد زنانی که در سال های اخیر، در کشورهای مختلف جهان به پستهای کلیدی دست یافته اند، رو به افزایش است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، متخصصان عصب شناسی معتقدند توانایی مدیریت و رهبری در مغز زنان، در طول تاریخ تکامل، گسترش بیشتری یافته است.

کسانی که معتقدند زنان مدیران بهتری هستند، کم نیستند. عصب شناس معروف آمریکایی «لوآن بریزندین» (Louann Brizendine) تحقیقات مختلفی درباره تفاوتهای رفتار اجتماعی زنان و مردان انجام داده است. این تفاوتها ناشی از تفاوتهای ساختاری است که در طول تاریخ تکامل در مغز زنان و مردان ایجاد شده است.

بریزندین می گوید: به عنوان مثال «به جای یک جمع فکر کردن» رفتاری زنانه است.

در طول تاریخ، در حالی که وظیفه مردان، پاسداری از حریم خانواده و تأمین خوراک بود، زنان یاد گرفتند که از كودكان و سالمندان مراقبت کنند و همزمان در شرایط مختلف با سایر افراد قبیله هم کنار بیایند.

عصب شناسان می گویند: با این که شمار سلو ل های مغزی زنان و مردان یکسان است، اما مغز زنان کوچکتر است كه علت این تفاوت فشردگی سلول های مغز زنان است. این فشردگی در عین حال پیش بینی و تحلیل رفتار زنان را سخت می کند.

تحقیقات مختلفی که در این زمینه صورت گرفته، نشان می د هند که زنان در مقایسه با مردان در شرایط یکسان از بخش های بیشتری از مغز خود استفاده و با انعطاف بیشتری فکر می کنند.

همدردی و احساس بیشتر در رفتار زنان، حاصل واکنش های مغزی است. از تفاوتهای ساختاری مغز زنان و مردان می توان به بخش های گویایی و شنوایی مغز اشاره کرد. این دو بخش، در مغز زنان ۱۱ درصد گسترده تر از مغز مردان است. از این رو جای تعجب ندارد که زنان توانایی گفتاری بهتری دارند و قادرند احساس خود را بهتر بیان کنند.

«لوآن بریزندین»، عصب شناس آمریکایی می گوید: مغز زنان این گونه برنامه ریزی شده است.

در مقابل، بخش هایی که کنترل کننده تحرک بدنی، خشونت و رفتار جنسی است، در مغز مردان گسترده تر است. به عبارت دیگر مغز مردان برای تصمیم گیری در حالت فردی، بهتر برنامه ریزی شده است. این تفاوت نیز ریشه در تاریخ تکامل انسان دارد.

بخش قابل توجه دیگر در مغز زنان، قسمت هیپوکامپ است. این قسمت از جمله مرکز حافظه احساسی بوده و در مغز زنان گسترش بیشتری پیدا کرده است. این بخش در مغز زنان در مقایسه با مردان در نخستین سال های زندگی رشد بیشتری دارد.

گسترش هیپوکامپ، به این معناست که زنان علاوه بر احساس همدردی بیشتر با دیگران، توانایی بیشتری برای به خاطر آوردن جزییات یک پیشامد احساسی دارند. این در حالی است که مردان، اغلب جزئیات چنین رویدادهایی را زودتر فراموش می کنند.

به علت این تفاوت های ساختاری، روشن است که مردان و زنان به دو گونه متفاوت از یکدیگر فکر می کنند.

عصب شناسان می گویند: این تفاوتها می توانند مکمل یکدیگر باشند. به عنوان مثال ثابت شده است که تیم های مدیریتی که از زنان و مردان تشکیل شده، نسبت به تیم های تک جنسیتی، پویایی بیشتری دارد و در نهایت موفق تر عمل می کند.

«لوآن بریزندین» می گوید: البته آمار و بررسی های مختلف نشان می د هد که زنان با تجربه، در محدوده سنی ۵۰ تا ۷۰ سالگی مدیران بهتری هستند.... /  خبرگزارى ایسنا


ویدیو مرتبط :
برای مدیریت نوآوری، مدیریت شکست بهتر است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلایل ریزش مو در زنان



 

دلایل ریزش مو

 

تنها شما نیستید که ریزش مو را تجربه می کنید بلکه اکثر زنان چنین اختلالی را تجربه کرده اند. کم شدن مو در زنان به دلایل متفاوتی اتفاق می افتد ولی بحث جدی در این رابطه -حداقل در مورد زنان - صورت نگرفته است در بسیاری از موارد دلایل ریزش مو قابل تشخیص و درمان است .بنابر این اجازه دهید ابتدا بعضی از فاکتورهای رایج که باعث ریزش مو می شود را بیان کنیم.

 

کمبود آهن : فقر آهن -در صورت داشتن یا نداشتن آنمی- می تواند منجر به ریزش مو شود. ولی بهتر است قبل از اینکه خودسرانه از قرص های آهن مکمل استفاده کنید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید تا از در صورت تشخیص نیاز توسط پزشک از مکمل ها استفاده کنید. زیرا آهن بیش از اندازه در بدن نیز منجر به بروز بعضی مشکلات می شود.

 

اختلالات غده تیروئید: در هر دو حالت کم کاری یا پرکاری غده تیروئید ریزش مو اتفاق می افتد.

 

دلایل ریزش مو

 

کاهش مقدار استروژن: خیلی از زنان ، ریزش مو را در دوران یائسگی و بعد از آن تجربه می کنند . زمانیکه ترشح مقدار استروژن در بدن کاهش می یابد. سایر تغییرات هورمونی- برای مثال تغییر میزان استفاده از داروهای ضد حاملگی - نیز می تواند منجر به ریزش مو شود.


تغییرات هورمونی بعد از حاملگی : مادرانی که تازه کودکان خود را متولد کرده اند از ابتدا تا بعد از ۶ ماه نیز ریزش مو را تجربه می کنند و این زمانی است که مقدار استروژن در خون در حال برگشت به مقدار نورمال است. در حقیقت چیزی که به نظر ریزش موی شدید می آید در واقع تنظیم چرخه رشد طبیعی مو است ۰( نسبت به زمان حاملگی که در اثر میزان زیاد هورمون ریزش مو از حد نورمال کمتر می شود)