دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

درمان کودک مبتلابه سرطان خون با طراحی سلول‌های ایمنی + تصویر



در اولین دوره درمان سرطان به کمک سلول‌های ایمنیِ طراحی شده، کودک مبتلابه سرطان خون پیشرفته شفا یافت.

 در اولین استفاده از درمان سرطان به کمک سلول‌های ایمنیِ طراح، کودکی مبتلابه سرطان خون درمان شد. نکته جالب این است که پزشکان تصور می‌کردند چیزی به زمان مرگ وی باقی نمانده است و از وی قطع امید کرده بودند.

اخبار,اخبار علمی,درمان کودک مبتلابه سرطان خون با طراحی سلول‌های ایمنی

 زمانی که متخصصان بریتانیایی در بیمارستان گریت اُرموند اِستریت (GOSH) در یک روش درمانی کاملاً آزمایشی، سلول‌های اصلاح‌شده را با یک تزریق یک میلی‌لیتری درون وریدی به بدن لیلای یک‌ساله رساندند، تمام روش‌های درمانی دیگر روی او جواب نداده بود.

روز چهارشنبه پزشکان لندن در گزارشی بسیار کوتاه از وضعیت وی گفتند که لیلا دو ماه بعد از تزریق، علائمی از سرطان نداشت و اکنون نیز به خانه بازگشته است.

آقای پاول ویز، پروفسور و سرپرست بخش کاشت مغز استخوان در بیمارستان GOSH و مسئول تیم درمانی لیلا می‌گوید: «سرطان خون این کودک آن‌قدر پیشرفته بود که درمانش تقریباً یک معجزه است. این نخستین باری است که ما از این روش درمانی استفاده کرده‌ایم، بنابراین نمی‌دانیم آیا این روش مؤثر خواهد بود و چه زمان نتیجه قطعی‌اش را نشان می‌دهد».

دانشمندان بیمارستان GOSH و کالج دانشگاهی لندن (UCL) با مشارکت موسسه بیوتکنولوژی کالِکتیس، طراحِ درمان به کمک ژن‌های اصلاح‌شده اند. ناگفته نماند اکنون کالِکتیس در حال سرمایه‌گذاری کامل بر روی دوره‌های درمانی آزمایشی برای سال آینده است.

در این روش درمانی، ژن‌های تازه را به سلول‌های ایمنی سالم فرد اهداکننده، با نام سلول‌های تی (T-cells)، اضافه و بدین طریق آن‌ها را در برابر سرطان خون مقاوم می‌کنند.

با استفاده از فناوری اصلاح ژنتیکی یا تالِن (TALEN) که مثل «قیچی سلولی» عمل می‌کند، ژن‌هایی خاص جدا می‌شوند و سلول‌های تی را وادار می‌کنند به دو روش مشخص عمل نمایند: اولاً، به‌عنوان دارویی قدرتمند به سلول‌های سرطانی حمله و آن‌ها را از بین ببرند و دوما این سلول‌ها به‌گونه‌ای دستکاری‌شده‌اند که فقط به سلول‌های سرطانی حمله کنند.

بسیاری از دانشمندان روش درمانی کالکتیس را به دلیل احتمال پس زدن سلول‌های خارجی توسط بدن بیمار موردانتقاد قرار داده‌اند. بااین‌حال بیوتکنولوژی فرانسه که با غول آمریکایی این صنعت یعنی فیتزر (Pfizer) همکاری می‌کند، اعتقاد دارد این روش بسیار ارزان‌تر و سریع‌تر از روش درمانی تولید ژن خاص از خود بیمار است.

 واسم قاسم، پروفسور سلول درمانی و ژن‌درمانی در UCL و ایمنی شناس بیمارستان GOSH در تیم درمانی لیلا می‌گوید: چنانچه بیماری لیلا برنگردد و این روش در مورد بیماران دیگر نیز جواب دهد، آنگاه این روش درمانی جدید گامی عظیم در درمان سرطان خون و انواع دیگر سرطان‌ها خواهد بود.

از سوی دیگر مَت کیسر سرپرست خیریه سرطان خون و لنفومِ بلادوایز گفته است: بیماران و خانواده‌هایشان باید بدانند که این روش درمانی هنوز در مراحل بسیار اولیه تحقیقاتی به سر می برد. ما باید مطمئن شویم که آیا این روش در بلندمدت هم بازدهی دارد، عوارض جانبی آن چیست و این درمان روی چه بیمارانی بیشتر مؤثر خواهد بود.

اخبار علمی - باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
درمان موفقیت آمیز سرطان خون در کودکان (سلول های مهندسی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصویر کودکی با دستان آینه‌ای/ درمان یک مورد نادر سرطان



"اتان برن" کودک چهار ساله ای است که به نوعی بیماری نادر مبتلا بود که موجب می شد هر کاری که با یک دستش انجام می دهد توسط دست دیگرش به شکل آینه ای تکرار شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، وقتی او یک شیئی را با یک دست بلند می کرد دستش دیگرش نیز دقیقا همین کار را تکرار می کرد.

اتان می توانست با در دست داشتن دو خودکار در دست راست و چپش به طور همزمان مطلب بنویسد.

پزشکان با استفاده از اسکن MRIدریافتند یک تومور سرطانی در حال رشد در پشت چشم چپ این کودک قرار دارد.

از این رو آنها توانستند با درمان این تومورها در پشت چشم او زندگی اش را نجات دهند.

مادر این کودک می گوید پزشکان توانستند همه این تومورها را با موفقیت درمان کنند.

 

اخبار,اخبار علمی

 وی افزود: او بسیار خوش شانس بود که با دست آینه ای به دنیا آمد چرا که همین مساله موجب شد بیماری او قبل از آنکه دیر شود تشخیص داده شده و درمان شود.

وقتی اتان چهار ماه بود مادرش متوجه شد او به نوعی بیماری مبتلا است اما نوع بیماریش وقتی دو ساله شد تشخیص داده شد.

به گفته مادرش، اتان وقتی در سن یک سالگی غذا خوردن را آغاز کرد نمی توانست این کار را به درستی انجام دهد. وقتی او ظرف غذا را در یک دست می گرفت و قاشق را در دست دیگر، هنگام قرار دادن قاشق در دهانش همزمان ظرف غذا را نیز به دهان می برد و از این رو غذا را بر روی خودش می ریخت.

 

اخبار,اخبار علمی

 اتان به نوعی سرطان چشم کودکی موسوم به رتینوبلاستوما مبتلا بود. پزشکان او را تحت شیمی درمانی، لیزر درمانی، کروتراپی- سردسازی تومور-  و پرتودرمانی قرار دادند و توانستند این سرطان را در او درمان کنند.

اتان دید چشم چپ خود را از دست داده است اما هنوز می تواند دوچرخه سواری کند، تنیس و کریکت بازی کند.... / خبرگزاری مهر