دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

دانشمندان به ساخت رایانه‌ مغزی نزدیک شدند



تیمی از دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن به موفقیتی جدید دست یافته‌اند که امکان ارائه توانایی‌های محاسباتی در سطح مغز انسان را فراهم می‌کند.

 اخبار,اخبار علمی,دانشمندان به ساخت رایانه‌ مغزی نزدیک شدند

ممریستورها برای ساخت رایانه‌های مغزمانند، سیستم‌های هیجان‌انگیزی محسوب می‌شوند و برخلاف فلش‌ مموری‌ها، بسیار سریع عمل می‌کنند. آن‌ها همچنین زمانی که برق قطع می‌شود، بر خلاف حافظه‌ رم (RAM)، وضعیتشان را حفظ می‌کنند و تمامی اطلاعات را در خود نگه می‌دارند.

ممریستورها به انرژی برق کمتری برای عملکرد نیاز دارند، به ندرت خراش برمی‌دارند و در مقابل تشعشع ایمن هستند. با این حال، این ابزار الکترونیکی دو پایانه‌ای هستند که نقطه ضعف آنها محسوب می‌شود؛ چنین موضوعی موجب می‌شود آن‌ها فقط از طریق بروز تغییرات در ولتاژ اعمال‌شده از خارج، قابل‌تنظیم باشند.

دانشمندان نورث‌وسترن، ممریستورها را از ابزاری الکترونیکی دو پایانه‌ای به سه‌پایانه‌ای متحول کرده و این موضوع، امکان استفاده از آن‌ها در مدارها و سیستم‌های الکترونیکی پیچیده‌تر را فراهم می‌سازد.

ممریستورهای معمولی به عنوان ابزاری دوپایانه‌ای، فقط امکان کنترل محدود بر روی جریان برق عبورکرده در سیستم را فراهم می‌کنند، اما الکترود سوم به کاررفته توسط تیم دانشگاه نورث‌وسترن به عنوان یک گیت عمل می‌کند و در نهایت مقاومت سیستم را کنترل می‌کند.

آن‌ها این موفقیت را با استفاده از نانوماده نیمه‌رسانایی موسوم به دی‌سولفید مولیبدن بدست آورده‌اند که اتم‌های آن در جهت متفاوتی نسبت به ممریستورها آرایش شده‌اند.

در این جا، نوعی مرز اتمی بین ورقه دی‌سولفید مولیبدن و الکترود فلزی قرار دارد که به عنوان رابطی برای اتم‌ها عمل می‌کند؛ چنین مرزهایی بر جریان برق اثر گذاشته و می‌توانند به عنوان ابزاری برای تنظیم‌کردن مقاومت به کار روند.

مرز اتمی زمانی حرکت می‌کند که یک میدان الکتریکی بزرگ به ممریستور اعمال شود که این امر موجب بروز تغییر در مقاومت می‌شود. چنین موضوعی همچنین امکان سطح جدید از عملکرد و پیچیدگی را فراهم کرده که می‌تواند به قدرت محاسباتی مغزمانند منجر شود.

جزئیات این دستاورد فناورانه در مجله Nature Nanotechnology منتشر شد.

 

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
ساخت رباتی جدید از حشرات آب پیما توسط دانشمندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضربه مغزی از یك بیمار دیگر، نابغه موسیقی ساخت!



 

ضربه مغزی, سندرم نبوغ

 

ضربه مغزی و ابتلا به سندرم نبوغ اكتسابی، یك شهروند آمریكایی را به نابغه موسیقی تبدل كرده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «درك آماتو» در سال 2006 میلادی و به دلیل اصابت سرش به استخر، دچار ضربه مغزی و بلافاصله به بیمارستان منتقل شد. این ضربه باعث بروز سردردهای شدید و از دست رفتن بخشی از قدرت شنوایی «آماتو» شد، اما پس از این حادثه توانایی ویژه ای در وی بروز كرد.

«آماتو» مدتی پس از این حادثه به طور اتفاقی در منزل یكی از دوستانش پشت پیانو نشسته و شروع به نواختن حرفه‌ای پیانو كرد، درحالی كه هیچ آموزش ویژه ای در این زمینه ندیده بود.

دكتر «اندرو ریوز» متخصص مغز و اعصاب در خصوص علت بروز این حالت در این بیمار كه اكنون گفته می‌شود نابغه‌ای در موسیقی است، تأكید كرد: این بیمار دچار وضعیت خاصی موسوم به سندرم ساوانت یا نبوغ اكتسابی(Acquired Savant Syndrome) شده كه در اثر ضربه شدید به سر و تغییر شیمی مغز روی داده است.

سندرمی كه این بیمار به آن مبتلا شده است از نوع بسیار نادر بوده و تركیبی از توانایی های مختلف موسیقی و بصری است. «درك آماتو» اكنون فعالیت خود را به عنوان یك موسیقدان حرفه ای پیگیری می كند.

محققان سندرم ساوانت یا نبوغ اكتسابی را یك بیماری ژنتیكی یا اكتسابی می دانند كه باعث ایجاد مهارت های استثنائی در حوزه های خاص مانند نواختن موسیقی می‌شود.

در جهان حداقل 30 بیمار وجود دارند كه به دلیل ضربه مغزی به سندرم ساوانت مبتلا و از توانایی های بالای موسیقی یا ریاضی برخوردار شده‌اند..... / خبرگزاری : ایسنا