دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

جایگزین جی‌پی‌اس با قابلیت ورود به تلفن‌های همراه



اخبار,اخبار علمی ,جی‌پی‌اس

 

اخبار علمی - جایگزین جی‌پی‌اس با قابلیت ورود به تلفن‌های همراه

دانشمندان انگلیسی به نوعی ابزار قطب‌نمای کوانتومی برای جایگزین‌کردن جی‌ پی اس دست یافته‌اند.

به گزارش ایسنا، امروزه شیوه‌های مکانیابی روی زمین به سیستم‌های راهبری ماهواره‌های فضامحور مانند جی پی اس متکی‌اند اما دانشمندان انگلیسی راهی را برای تقلید از کاربردهای جی پی اس بدون ارسال هیچ‌ سامانه‌ای به فضا ارائه داده‌اند.

این شیوه انقلابی که «قطب‌نمای کوانتومی» نام گرفته، از اثرات زیراتمی روی میدان مغناطیسی زمین استفاده می‌کند و می‌تواند روزی در گوشی‌های هوشمند به کار رود.

جی پی اس گرچه یکی از اختراعات بزرگ عصر مدرن به شمار می‌آید، دارای محدودیت‌هایی است. این سامانه به ماهواره‌های پرتاب‌شده به فضا متکی است و در زیردریایی‌ها و زمانی که آن‌ها به زیر آب می‌روند، دیگر کار نمی‌کند. این سامانه بر خلاف جی پی اس غیرقابل‌تسخیر بوده و هیچ مداخله خارجی نمی‌تواند در آن خللی وارد کند.

فقط کاربردهای نظامی نیست که سیستم ابداعی را جذاب می‌کند، بلکه دانشمندان مدعی‌اند ابزار قطب‌نمای کوانتومی را می‌توان در نهایت در تلفن‌های هوشمند به کار برد.

محققان «آزمایشگاه دفاعی علم و فناوری» انگلستان خالق قطب‌نمای جدید معرفی شده‌اند. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
تست جی پی اس تلفن همراه هوشمند اسپایدر1

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فناوری جدید جایگزین شبکه جی‌ پی‌ اس


یک شرکت فناوری موفق به طراحی سیستم موقعیت یاب جهانی تازه ای شده که ممکن است در آینده جایگزین سیستم فعلی جی پی اس شود.

خبرگزاری فارس: یک شرکت فناوری موفق به طراحی سیستم موقعیت یاب جهانی تازه ای شده که ممکن است در آینده جایگزین سیستم فعلی جی پی اس شود.
 
این فناوری که توسط BAE Systems ابداع شده، از فرکانس های شبکه های رادیویی متداول مانند وای – فای ، دکل های پخش تلویزیونی و رادیویی، سیگنال های تلفن همراه و ... برای محاسبه موقعیت مکانی کاربر با ضریب خطای چند متر استفاده می کند.

با توجه به اینکه فناوری جی پی اس برای موقعیت یابی متکی به سیگنال های ضعیف ماهواره ای است و در برابر اختلال و خرابکاری هم آسیب پذیرتر است، پیش بینی می شود فناوری جدید به جای آن به کار گرفته شود.

این فناوری که Navigation via Signals of Opportunity یا ( NAVSOP) نام گرفته در برابر انواع اختلال و خرابکاری اعم از ارسال پارازیت یا تلاش برای دستکاری اطلاعات مقاومت خوبی دارد.

مزیت دیگر این فناوری دقت بیشتر آن است که تشخیص دقیق تر موقعیت مکانی کاربران را ساده تر می کند. این سیستم حتی در مکان های دورافتاده ای که خدمات جی پی اس در دسترس نیست عمل می کند که از جمله آن می توان به داخل آسمانخراش ها و اتاق های تودرتوی آنها یا قطب شمال اشاره کرد.

به ادعای شرکت سازنده از این سیستم حتی می توان برای بهینه سازی خدمات جی پی اس بهره گرفت.