دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تولید نخستین حیوانات مهندسی شده مقاوم به بیماری



تولید حیوانات مهندسی شده , حیوانات مهندسی شده مقاوم به بیماری
آزمایشگاهی که پیش از این گوسفند دالی را به وجود آورده بود، با استفاده از یک شیوه ساده‌تر از تاگ‌سازی توانسته یک خوک مقاوم در برابر بیماری تولید کند.

این بچه خوک موسوم به «خوک 26» اولین حیوانی است که چهار ماه پیش در موسسه روزلین ادینبورگ به شیوه «ویرایش ژن» به دنیا آمده است.

این شیوه جدید که سریعتر و موثرتر از شیوه‌های کنونی بوده، از یکی از بزرگترین نگرانی‌های مبارزان ضد مهندسی ژنتیکی اجتناب کرده چرا که از ژنهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک استفاده نمی‌کند.

دانشمندان امیدوارند این دستاورد بتواند مهندسی ژنتیکی احشام را برای عموم قابل قبول‌تر کرده و راه حلی برای چالش تغذیه جمعیت در حال رشد جهانی باشد.

ویرایش ژن یک فرآیند ساده و دقیق است که در آن محققان دی‌ان‌ای حیوان را قطع کرده و در تلاش برای تغییر یکی از سه میلیارد حروف سازنده ژنوم یک ماده ژنتیکی جدید را وارد آن می‌کنند.

بر خلاف فناوری کنونی مهندسی ژنتیکی، این شیوه از ژنهای مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک که مبارزان ضد مهندسی ژنتیکی نگران غیر موثر شدن داروهای اساسی در اثر آنها بوده‌اند، استفاده نمی‌کند.

این شیوه از نرخ موفقیت 10 تا 15 درصد برخوردار است که در برابر نرخ کمتر از یک درصد شیوه‌های کنونی بسیار بالا بوده و بدون نیاز به شیوه‌های پیچیده همتاسازی بر روی یک تخمک بارور قابل اجراست.

این فرآیند به قدری مشابه یک جهش ژنیکی طبیعی تقلید می کند که به سختی می‌توان با بررسی دی‌ان‌ای حیوان تغییرات مصنوعی در آن را شناسایی کرد.

خوک 26 برای برخورداری از ژنی که آن را نسبت به تب خوکی آفریقایی ایمن می‌کند، مهندسی شده است. این ژن از خوکهای وحشی آفریقایی گرفته شده که به طور طبیعی در برابر این ویروس ایمن هستند اما نمی‌توانند با گونه‌های اروپایی تولید نژاد کنند.

به گفته محققان می توان از این شیوه برای ایمن سازی سایر احشام مانند گاوها و گوسفندان در برابر گروهی از بیماریها استفاده کرد..... / isna.ir


ویدیو مرتبط :
‫تولید آجر مقاوم در برابر زلزله‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید دوغی برای تشخیص بیماری‌ها با تغییر رنگ مدفوع!




 

چتولید دوغ , دوغی برای تشخیص بیماری

 

محققان انگلیسی نوعی نوشیدنی دوغ تولید كرده‌اند كه با تغییر رنگ مدفوع افراد می‌تواند نوع بیماری آنها را مشخص كند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پزشكان تعییر رنگ مدفوع را یكی از نشانه‌های آشكار بروز بیماری در فرد عنوان می كنند.

اكنون دو محقق انگلیسی از همین ایده برای طراحی نوشیدنی دوغ مانند با قابلیت تغییر دادن رنگ مدفوع استفاده كرده اند.

«الكساندرا دیزی» و «جیمز كینگ» طراحان نوشیدنی E.Chromi امیدوارند در آینده از این محصول بتوان برای شناسایی انواع مختلف بیماری‌ها استفاده كنند، اما برخی محققان معتقدند كه این نوشیدنی تنها قادر به شناسایی باكتری اشرشیاكولی (E.coli) در بدن است.

نوشیدنی E.Chromi كه در مراحل مقدماتی آزمایش قرار دارد، در تعامل با باكتری های موجود در معده و روده، رنگ مدفوع را تغییر می دهد.

این محصول با تكمیل مراحل تحقیق و تولید می تواند شش نوع بیماری مختلف شامل رنگ مدفوع زرد: كولیت، رنگ قرمز: روتا ویروس (اسهال ویروسی)، رنگ بنفش: سالمونلا، رنگ سبز: سرطان روده بزرگ، رنگ آبی: كرم روده و رنگ سرمه ای: زخم معده را شناسایی كند.

.... / خبرگزاری ایسنا

 

 

چتولید دوغ , دوغی برای تشخیص بیماری

 

امكان تشخیص طیف مختلفی از بیماری های معده و روده

 

 

چتولید دوغ , دوغی برای تشخیص بیماری

 

تشخیص بیماری های مختلف با تغییر یافتن رنگ مدفوع