دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تولید نانوکامپوزیت مقاوم به حرارت/ کاربرد در هوافضا



اخبار  علمی,خبر های علمی,نانوکامپوزیت

محققان ایرانی در یک طرح تحقیقاتی موفق شدند با افزودن نانو صفحات گرافن اصلاح‌ شده به نوعی رزین پلیمری، یک نانوکامپوزیت آزمایشگاهی مقاوم به حرارت تولید کنند.

به گزارش مهر به نقل از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، مواد هیبریدی به کامپوزیت‌هایی گفته می‌شود که اجزای آن‌ها را ترکیبات آلی و غیر آلی تشکیل می‌دهند. در دهه‌های اخیر، استفاده از این مواد به دلیل خواص منحصر به فردشان به‌صورت وسیعی گسترش یافته است. زمینه‌ این مواد از جنس پلیمر است که می‌توان با افزودن اجزای ثانویه، خواص مکانیکی، فیزیکی و حرارتی آن را بهبود بخشید.

نوع افزودنی، میزان پراکندگی یکنواخت آن در زمینه‌ پلیمری و اندرکنش آن با فاز زمینه، از عوامل مهم در میزان بهبود خواص این محصولات محسوب می‌ شوند.

حسین روغنی ممقانی یکی از محققان این طرح، رزین «نووالاک» را به عنوان یکی از مواد اصلی پلیمری تشکیل دهنده‌ قطعات در معرض حرارت عنوان کرد و افزود: هدف از انجام این تحقیق، افزایش مقاومت حرارتی و میزان حفظ ساختار رزین «نووالاک» بود که دو روش متفاوت برای نیل به این هدف مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت.

وی افزود: روش اول، استفاده از پرکننده‌ آیروژل گرافن و دیگری بهره گیری از ساختار سیلیکای متخلخل به عنوان زمینه و واردسازی رزین و گرافن اصلاح‌شده در ساختار محصول بود.

وی گفت: هر دو نانو کامپوزیت تولید شده دارای مقاومت حرارتی و پایداری ساختاری بالایی بودند، اما محصول نانوکامپوزیتی حاوی گرافن و رزین اصلاح‌شده در زمینه سیلیکای متخلخل خواص قابل‌توجه بهتری را به نمایش گذاشت.

روغنی ممقانی عدم برهم‌کنش مناسب بین رزین و افزودنی‌های اعمال‌شده را مهم‌ترین دلیل حاصل نشدن خواص حرارتی چشمگیر در پژوهش‌های گذشته برشمرد و گفت: در این پژوهش با استفاده از نانومواد با خواص حرارتی بالا و هم‌چنین ایجاد برهمکنش مناسب بین زمینه‌ی پلیمری و مواد افزودنی، خواص حرارتی و پایداری ساختاری بالایی حاصل شده است.

این محقق در خصوص مراحل انجام این طرح اظهار داشت: جهت تهیه هیبریدهای رزین نووالاک، گرافن اصلاح‌شده مورد استفاده قرار گرفت. این هیبریدها به دو روش متفاوت تولید شد و محصولات به‌دست‌آمده از هر روش به‌وسیله‌ی آزمون‌های FTIR، XPS، TGA، XRD، ایزوترم‌های جذب و واجذب نیتروژن و میکروسکوپ‌های« SEM و TEM » مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند.

وی افزود: نتایج حاصل‌شده از آزمون‌ها حاکی از آن است که با افزودن گرافن اصلاح شده به رزین به میزان ۵ درصد و حصول ساختار سیلیکا، میزان باقی‌مانده از تخریب حرارتی رزین حدود ۵ درصد افزایش یافته است.

به گفته وی،  این نانو کامپوزیت علاوه بر مقاومت حرارتی، از پایداری ساختاری بالایی نسبت به نمونه‌های مشابه برخوردار است و می‌تواند در صنایع هوافضا مورد استفاده قرار گیرد.

این تحقیقات، حاصل تلاش‌های حسین روغنی ممقانی و مهدی سلامی کلجاهی- اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز و اکبر نوع پرور قره باغ، دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد این دانشگاه است. نتایج این کار در مجله‌ Polymer Degradation and Stability (جلد ۱۲۴، سال ۲۰۱۶، صفحات ۱ تا ۱۴) به چاپ رسیده است.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
تولید حرارت داخلی و انتقال حرارت در نرم افزار انسیس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید نخستین حیوانات مهندسی شده مقاوم به بیماری



تولید حیوانات مهندسی شده , حیوانات مهندسی شده مقاوم به بیماری
آزمایشگاهی که پیش از این گوسفند دالی را به وجود آورده بود، با استفاده از یک شیوه ساده‌تر از تاگ‌سازی توانسته یک خوک مقاوم در برابر بیماری تولید کند.

این بچه خوک موسوم به «خوک 26» اولین حیوانی است که چهار ماه پیش در موسسه روزلین ادینبورگ به شیوه «ویرایش ژن» به دنیا آمده است.

این شیوه جدید که سریعتر و موثرتر از شیوه‌های کنونی بوده، از یکی از بزرگترین نگرانی‌های مبارزان ضد مهندسی ژنتیکی اجتناب کرده چرا که از ژنهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک استفاده نمی‌کند.

دانشمندان امیدوارند این دستاورد بتواند مهندسی ژنتیکی احشام را برای عموم قابل قبول‌تر کرده و راه حلی برای چالش تغذیه جمعیت در حال رشد جهانی باشد.

ویرایش ژن یک فرآیند ساده و دقیق است که در آن محققان دی‌ان‌ای حیوان را قطع کرده و در تلاش برای تغییر یکی از سه میلیارد حروف سازنده ژنوم یک ماده ژنتیکی جدید را وارد آن می‌کنند.

بر خلاف فناوری کنونی مهندسی ژنتیکی، این شیوه از ژنهای مقاوم در برابر آنتی‌بیوتیک که مبارزان ضد مهندسی ژنتیکی نگران غیر موثر شدن داروهای اساسی در اثر آنها بوده‌اند، استفاده نمی‌کند.

این شیوه از نرخ موفقیت 10 تا 15 درصد برخوردار است که در برابر نرخ کمتر از یک درصد شیوه‌های کنونی بسیار بالا بوده و بدون نیاز به شیوه‌های پیچیده همتاسازی بر روی یک تخمک بارور قابل اجراست.

این فرآیند به قدری مشابه یک جهش ژنیکی طبیعی تقلید می کند که به سختی می‌توان با بررسی دی‌ان‌ای حیوان تغییرات مصنوعی در آن را شناسایی کرد.

خوک 26 برای برخورداری از ژنی که آن را نسبت به تب خوکی آفریقایی ایمن می‌کند، مهندسی شده است. این ژن از خوکهای وحشی آفریقایی گرفته شده که به طور طبیعی در برابر این ویروس ایمن هستند اما نمی‌توانند با گونه‌های اروپایی تولید نژاد کنند.

به گفته محققان می توان از این شیوه برای ایمن سازی سایر احشام مانند گاوها و گوسفندان در برابر گروهی از بیماریها استفاده کرد..... / isna.ir