دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تقویت حافظه ایمنولوژیکی بدن با خواب عمیق



اخبار,اخبار علمی,تقویت حافظه ایمنولوژیکی

طبق مطالعه جدید محققان آلمانی، خواب عمیق می تواند موجب تقویت حافظه سیستم ایمنی بدن شود.

انسان در محیطی زندگی می‌کند که عوامل و میکروارگانیسم های بیماری‌زای متعددی سلامتی وی را بطور دائم تهدید می‌کند.

 

پوست و پرده‌های مخاطی به عنوان یک سد حفاظتی از ورود این عوامل به بدن جلوگیری می‌نمایند. با وجود این، عبور عوامل بیماری‌زا از نواحی آسیب دیده و ضعیف این سد حفاظتی امکان پذیر است.

بدن برای مقابله با عوامل بیماری‌زا مجهز به سیستم دفاعی یا ایمنی است که از نظر عملکردی می توان آن را به دو نوع سیستم ایمنی طبیعی و سیستم ایمنی اکتسابی تقسیم کرد.

 

سیستم ایمنی پس از برخورد با آنتی ژن ها، آنها را در حافظه ایمونولوژیک خود نگاه می دارد تا در برخورد مجدد، پاسخ شدیدتری نسبت به آن نشان دهد.

مطالعه اخیر نشان می دهد که خواب عمیق، می تواند حافظه سیستم ایمنی را در مورد باکتری های بیماری زایی که قبلا با بدن برخورد کرده اند، تقویت کند.

 

آنها در این مطالعه به چگونگی عملکرد سیستم ایمنی و تشکیل حافظه ایمنی در مورد باکتری ها یا پاتوژن هایی که وارد بدن می شوند، دست یافتند.

اخبار علمی - مهر


ویدیو مرتبط :
مقدمه تقویت حافظه (سری فیلم های تقویت حافظه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حافظه کودکان را تقویت کنیم



 

حافظه کودکان را تقویت کنیم

 

یادداشت برداری از فعالیت های روزانه را به فرزندتان بیاموزید. به فرزندتان آموزش دهید آنچه به نظرش ‌مهم می‌رسد را در دفتر یادداشت مخصوصی بنویسد ‌. آنچه که بسیاری از ما بدان نمی اندیشیم این است که حافظه نیز مانند ماهیچه و عضلات نیازمند ورزش و ‌تحرک است.

 

همانطور که شما برای ورزش و سلامت جسم خود به کلاس های مختلف می روید برای بهبود ‌وضعیت حافظه نیز ملزم به انجام تمرینات خاصی هستید در غیراین صورت حافظه تان به تدریج رو به تحلیل ‌می رود. در ذیل به برخی از راهکارهای بهبود حافظه اشاره می‌کنیم :

 

 

‌ یادداشت برداری از فعالیت های روزانه را به فرزندتان بیاموزید. به فرزندتان آموزش دهید آنچه به ‌نظرش مهم می‌رسد را در دفتر یادداشت مخصوصی بنویسد. نوشتن، جزئیات ذهن را به سمت نکات مهم جذب ‌و آن ها را به خاطر می‌سپارد . عمل نوشتن چندین برابر گوش دادن می‌تواند در فعال سازی ذهن نقش داشته ‌باشد (فرزند شما می توانند آنچه که نوشته است را با صدای بلند بخواند. این روش، علاوه بر ذهن، حس ‌شنوایی را نیز تحریک میکند.) به فرزندتان بیاموزید متن و یا نوشته هایش را آرام آرام بخواند، زیرا در این ‌صورت ذهن فرصت جذب و دریافت اطلاعات راخواهد داشت.

 

 

درخلال بهبود حافظه به‌وسیله خواندن متون مختلف درک مطلب نیز بالا می‌رود.

 

 

به فرزندتان یادآوری کنید آنچه می آموزد را یادداشت و نکته برداری کند.

 

 

ساعت مطالعه او را افزایش دهید؛ ‌

 

 

برای فرزندتان چرخه یادگیری و به حافظه سپردن را توضیح دهید؛ به اوبگویید ۵ دقیقه بعد از خواندن مطلبی که باید به حافظه سپرده شود،آن را طی ۱ یا ۲ دقیقه مرور کند و یک ساعت بعد دوباره نکته های اصلی را در چند دقیقه دوره نماید.

 

ـ ۳‌ ساعت بعد مرور سوم انجام شود.‌

 

ـ ‌۶ ساعت بعد دوباره تکرار شود.

 

ـ شب هنگام قبل از رفتن به خواب نیز دوره کند.

 

ـ اکنون برای مطمئن شدن از به حافظه سپرده شدن،۳ روز پیوسته مطلب را در چند دقیقه تکرار نماید. ‌با طی این مسیر مطلب مورد نظر علاوه بر حافظه کوتاه مدت، در حافظه بلند مدت نیز ثبت خواهد شد و به ‌احتمال زیاد به فراموشی سپرده نمی‌شود. این روند یک روش اعجاب انگیز برای بهبود حافظه است.‌آنچه که باید موردتوجه قرار گیرد آن است که تأثیر روش‌های بهبودحافظه در افراد متفاوت است و این ‌موضوع نباید باعث نگرانی شما شود وبه جای آن سعی کنید در پی یافتن راه های متفاوت و تأثیرگذار بهبود ‌حافظه بر روی فرزندتان باشید.

 

 

حفظ کردن شعر یا متن‌های ادبی کمک زیادی به بهبود حافظه می‌کند.

 

 

خواندن کتاب های داستانی و پلیسی که ذهن را درگیر حل معما کند.‌

 

 

‌ اگر فرزندتان راست دست است از او بخواهید به عنوان تفریح و سرگرمی برخی کارهایش را با دست ‌چپ انجام دهد و یا بالعکس (مثلاً با دست چپ مسواک بزند، موهایش را شانه کند و ...)‌

 

 

یادگیری زبان یا فعالیت های هنری جدید را به او پیشنهاد دهید.

 

 

به او بگویید لطیفه ها و یا داستان های خنده دار را به حافظه اش بسپارد(به طور طبیعی انسان‌ها مطالب ‌جالب و خنده دار را بسیار راحت تر به ذهن می سپارد)

 

 

از طریق سرنیام مطالب را به حافظه اش بسپارد.( سرنیام تکنیکی است که با گذاشتن اول اسامی در کنار ‌هم به یک کلمه بامعنی و یا حتی بی معنی می رسیم که کار حفظ کردن را ساده می کند. مثلا برای حفظ این ۵ ‌شهر " بابل، شیراز، تبریز، بوشهر، آمل " می توانید با کنار هم گذاشتن اول این اسامی، آنها را راحت تر به خاطر بسپارید.مانند: شبتاب.) روزنامه آفتاب یزد