دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تشخیص سکته مغزی در چند ثانیه با کلاه «سکته‌یاب»



اخبار ,اخبار علمی ,کلاه سکته‌یاب

اخبار علمی - تشخیص سکته مغزی در چند ثانیه با کلاه «سکته‌یاب»

یک شرکت سوئدی نوعی کلاه فناوری پیشرفته طراحی کرده است که دارای آنتن‌هایی برای ارسال ریزموج در جمجمه به منظور شناسایی احتمال بروز سکته است.

 به باور پزشکان، کلاه «سکته‌یاب» (Strokefinder) با ارسال ریزموجها به مغز می‌تواند جان هزاران تن را نجات دهد.

 

مخترعان این دستگاه مدعی هستند که کلاه مذکور می‌تواند در زمان استفاده توسط کارکنان آمبولانسها به صرفه‌جویی در زمان حیاتی بین مرگ و زندگی کمک کند و یا می‌تواند خطر از کارافتادگی طولانی‌مدت را در بیماران کاهش دهد.

 

سکته مغزی یکی از دلایل اصلی از کار افتادگی شدید در سراسر جهان است. اگرچه استفاده از دارو می‌تواند آسیب ایجاد شده توسط رایجترین نوع سکته در اثر لخته شدن خون در مغز را کاهش دهد، اما این درمان یا باید در سه تا چهار ساعت اولیه انجام شود یا ممکن است ضرر آن بیشتر از فایده‌اش باشد.

 

بیماران را نمی‌توان بدون اسکن مغزی درمان کرد؛ چرا که دارو ممکن است برای بیماران مبتلا به نوع دوم کمتر رایج سکته که در اثر خونریزی مغزی ایجاد می‌شود، مرگبار باشد. در اینجاست که تشخیص سریع بین دو سکته اهمیت می‌یابد.

 

شرکت سوئدی Medfield Diagnostics کلاه سکته‌یاب را طراحی کرده که ریزموجهای مشابه امواج تلفن همراه را از طریق آنتن‌هایش به جمجمه می‌فرستد.

 

کلاه مذکور بر روی سر بیمار قرار گرفته و بافت مغز را با استفاده از ریزموجها آزمایش می‌کند. سیگنالها توسط سیستمی برای تعیین نوع سکته و اینکه توسط لخته خون یا خونریزی مغزی ایجاد شده، ترجمه می‌شوند.

 

محققان دانشگاه فناوری چاملرز، آکادمی سالگرنسکا و بیمارستان دانشگاهی سالگرنسکا در گوتنبرگ سوئد یک کارآزمایی بر روی 45 بیمار انجام دادند. نتایج این کارآزمایی نشان داد که کلاه سکته‌یاب از قطعیت زیادی در یافته‌های خود برخوردار است.

 

مطالعات اولیه بیمار درون بیمارستانها انجام شده و گروه تحقیقاتی آکادمی چالمرز و سالگرنسکا در پائیز سال جاری قصد دارند یک کلاه متحرک سکته‌یاب را بر روی بیماران در آمبولانس آزمایش کنند.

 

به گفته محققان، این ریزموجها 100 برابر ضعیفتر از امواج تولید شده توسط تلفن همراه هستند و تنها برای چند ثانیه باقی می‌مانند که نشان از ایمن بودن کلاه دارد.

 

نتایج این پژوهش در مجله Engineering in Medicine & Biology Society منتشر شده است. 

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
سکته مغزی - توانبخشی سکته مغزی - کلینیک تبسم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تشخیص سکته مغزی در 10 دقیقه



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

محققان با اتصال یک آنزیم به نانوذرات، موفق به تشخیص سکته مغزی در 10 دقیقه شدند.

معمولا از زمان وقوع سکته مغزی تا تشخیص آن توسط پزشک حداقل سه ساعت طول می کشد که معمولا سبب از دست رفتن زمان طلایی می شود.

محققان دانشگاه کورنل آمریکا با استفاده از یک روش جدید، زمان تشخیص را به 10 دقیقه کاهش داده اند. در این روش، محققان یک آنزیم را به نانوذرات متصل کرده و وارد جریان خون می کنند. زمانی که آنزیم وارد جریان خون می شود، روشن شده و محققان با استفاده از آن می توانند نشانگر زیستی ایجاد شده بر اثر آسیب های مغزی را مشاهده کنند.

شناسایی این آسیب ها با استفاده از نانوذرات در مدت زمان کوتاهتری و با دقت بیشتری قابل شناسایی است.تشخیص سکته مغزی در این حالت حدود 10 دقیقه طول می کشد و پزشک زمان طلایی را از دست نمی دهد.

سه چهارم از بیماران سکته مغزی، به سکته ایسکمیک مبتلا می شوند که به دلیل مسدود شدن یک رگ خونی در مغز بوجود می آید. درمان این حالت با یک دارو امکان پذیر است؛ ولی باید دارو ظرف سه تا چهار ساعت پس از سکته استفاده شود تا کارساز باشد، بنابراین تشخیص سریع سکته مغزی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

معمولا پزشکان برای تشخیص سکته مغزی پس از مشاهده علایم و معاینه فیزیکی، از بیمار سی تی اسکن، ام آر آی یا سونوگرافی به عمل می آورند که زمانگیر است و سبب آزار بیمار می شود.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، در آمریکا در هر 40 ثانیه، یک نفر سکته می کند و در هر چهار دقیقه، یکی از 80 هزار بیماری که از سکته رنج می برند، جان خود را از دست می دهند.

محققان بر این باورند که این روش علاوه بر تشخیص زودهنگام سکته مغزی، در تشخیص سرطان، زوال عقل و حتی بیماری های قلبی نیز موثر است.نتایج این تحقیقات در نشریه PloS منتشر شده است.

 

اخبار علمی - ایرنا