دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

تبدیل امضا و اثرانگشت به ال ای دی



طراحی حسگر جدید,تبدیل اثرانگشت به ال ای دی,اختراع حسگرهای جدید

تبدیل امضا و اثرانگشت به ال ای دی

محققان موسسه فناوری جورجیا با استفاده از هزاران سیم در مقیاس نانو، ابزار حسگری جدید را طراحی کرده‌اند که فشار مکانیکی ناشی از یک امضا یا اثرانگشت را مستقیما به سیگنال‌های روشنایی تبدیل می‌کند و می‌توان این سیگنال‌ها را پردازش کرد.

به گزارش ایسنا، ابزار حسگر جدید می‌تواند حس لامسه مصنوعی را ارائه دهد و حساسیت قابل‌مقایسه با حساسیت پوست انسان را تولید کند.
به جز جمع‌آوری امضاها و اثرات انگشت، می‌توان از این تکنیک در تصویربرداری زیستی و سیستم‌های میکروالکترومکانیکی (MEMS) استفاده کرد.

این فناوری همچنین رویکرد جدیدی را برای رابط‌های انسان-ماشین ارائه می‌دهد.
به گفته ژونگ لین از موسسه فناوری جورجیا، می‌توان با خودکار نوشت و این حسگر به طور نوری آنچه که فرد می‌نویسد را با تفکیک‌پذیری بالا و با نرخ پاسخ‌دهی بسیار سریع شناسایی کند.

نانوسیم‌های اکسید روی منفرد بخشی از ابزاری هستند که هنگامی که تحت فشار ناشی از فشار مکانیکی قرار می‌گیرند، به عنوان ال ای دی ‌های ریز عمل می‌کنند.
این ال ای دی‌ها به ابزار ابداعی امکان ارائه اطلاعات دقیق در خصوص میزان فشار اعمال‌شده را می‌دهند.

این فناوری موسوم به piezo-phototronic شیوه جدیدی برای گیراندازی اطلاعات در مورد فشار اعمال‌شده را با تفکیک‌پذیری بسیار بالا (تا شش هزار و 300 دات در اینچ) در اختیار می‌گذارد.
مواد پیزوالکتریک هنگامی که تحت فشار قرار می‌گیرند، پلاریزاسیون بار را تولید می‌کنند.

ابزار piezo-phototronic بر قانون فیزیکی برای تنظیم‌کردن و کنترل انتقال بار و بازترکیب توسط بارهای پلاریزاسیون حاضر در انتهاهای نانوسیم‌های منفرد متکی است.
این نانوسیم‌ها که در نوک فیلم نیترید گالیم (GaN) رشد داده می‌شوند، ساطع‌کننده‌های نوری پیکسل‌بندی‌شده‌ای را تولید می‌کنند که بازدهی آن‌ها با فشار متغیر است و سیگنال الکترودرخشانی را خلق می‌کنند که می‌تواند با فوتونیک‌ موجود بر روی تراشه برای انتقال، پردازش و ضبط داده یکپارچه شود.

به گفته دانشمندان حاضر در این پروژه، هنگامی که یک نانوسیم اکسید قلع تحت فشار است، شارژ پیزوالکتریکی در هر دو انتها شکل می‌گیرد، که پتانسیل پیزوالکتریکی را تولید می‌کند.
حضور این پتانسیل ساختار کامل را در سیم مختل کرده و موجب ماندن طولانی‌تر الکترون‌ها در تقاطع p-n و افزایش کارایی ال ای دی می‌شود.

افزایش این کارایی در ال ای دی با فشار ایجادشده متناسب است و تفاوت در مقادیر فشار اعمال‌شده به تفاوت در نور ساطع‌شده از ریشه‌ تبدیل می‌شود. در این ریشه نانوسیم‌ها با فیلم نیترید گالیم تماس دارند.
زمانی که فشار از طریق نوشتن با دست به ابزار ابداعی اعمال می‌شود، نانوسیم‌ها در طول جهت‌های محوری‌شان فشرده شده و یک پتانسیل پیزو را خلق می‌کنند، در حالی که دیگر نانوسیم‌ها دارای هیچ پتانسیلی نیستند.

محققان حروفی را به درون بخش فوقانی این ابزار فشار دادند و این سیستم بازدهی نوری را از بخش زیرین ابزار تولید کرد که می‌توان این بازدهی را پردازش و منتقل کرد.
توانایی مشاهده تمامی ساطع‌کننده‌ها به طور آنی به ابزار امکان ارائه پاسخ سریع را می‌دهد. زمان پاسخ سریع بوده و می‌توان یک میلیون پیکسل را در یک میکروثانیه خواند.
هنگامی که انتشار نور تولید می‌شود، می‌تواند با فیبر نوری سریعا شناسایی شود.
زمانی که فشار تمام می‌شود، انتشار نانوسیم متوقف می‌شود و سوئیچ‌شدن آن از یک وضعیت به وضعیت دیگر حدود 90 میلی‌ثانیه یا کمتر طول می‌کشد.

محققان حاضر در این پروژه، ثبات‌پذیری و تجدیدپذیری آرایه حسگر را با مطالعه شدت انتشار نور پیکسل‌های منفرد تحت فشار، برای 25 چرخه روشن و خاموش مکرر بررسی کردند.
آن‌ها دریافتند که نوسان بازدهی تقریبا پنج درصد بود و این عدد بسیار کوچک‌تر از سطح کلی سیگنال بود.
افزون بر این، تفکیک‌پذیری فضایی 2.7 میکرون از نمونه‌های آزمایش‌شده این ابزار ضبط شده‌اند.

وانگ بر این باور است که تفکیک‌پذیری را می‌توان با کاهش قطر نانوسیم‌ها و فراهم‌کردن مکان رشد نانوسیم‌های بیشتری و همچنین با استفاده از فرایند ساخت در دمای اتاق ارتقا داد.
جزئیات این مطالعه در Nature Photonics منتشر شد./ایسنا

 

 


ویدیو مرتبط :
تلویزیون سه بعدی ال ای دی فول اچ دی ال جی LG LED LF650

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

امام اختلافات را تبدیل به صمیمیت می‌كردند



 

 

امام اختلافات را تبدیل به صمیمیت می‌كردند

آرمان‌های امام؛دو دهه پس از عروج

منتجب‌نیا:امام اختلافات را تبدیل به صمیمیت می‌كردند


امام بعد از خداوند، مردم را ملاك و اعتبار مشروعیت خود می‌دانستند و همیشه بر رضایت مردم تاكید داشتند/ ایشان با اتكا به خدا و مردم، در همه بحران‌ها آرامش خود را حفظ می‌كردند و هرگز تحت تاثیر احساسات قرار نمی‌گرفتند.

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی تاكید كرد: در مواقع اختلاف، ایشان با یك جمله آن را تبدیل به صمیمیت و اخوت می‌كردند
حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد شیوه برخورد امام(ره) با بحران‌ها، اظهار داشت: ایشان در تصمیم‌گیری‌ها مبانی و احكام شرعی و الهی را بر همه چیز مقدم می‌دانستند و در مرحله بعد، رضایت مردم و توجه به مطالبات آنها را در نظر داشتند.
وی افزود: امام این آموزه را كه بعد از خداوند به اكثریت مردم -و نه اقلیت آنها- توجه شود، از آیات و روایات گرفته بودند و لذا پس از احراز رضایت پروردگار، به عنوان یك مجتهد عالی‌رتبه، نظرات نخبگان و عامه مردم را لحاظ می‌كردند و هرجا یك تصمیم مطالبات مردم را تامین می‌كرد، بر نظر نخبگان و خواص هم ترجیح می‌دادند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: موارد متعددی داشتیم كه امام بعضی خواص را به خاطر رضایت عامه مردم، عزل می‌كردند، زیرا نتوانسته بودند در كنار مردم بمانند. لذا امام بعد از خداوند، مردم را ملاك و اعتبار مشروعیت خود می‌دانستند و همیشه بر رضایت مردم تاكید داشتند.
منتجب‌نیا تصریح كرد: امام با روحیه آرامی كه به دست آورده بودند و با اتكا به خدا و مردم، در همه بحران‌ها آرامش و اطمینان خود را حفظ می‌كردند و هرگز تحت تاثیر احساسات قرار نمی‌گرفتند و عوامل بیرونی نمی‌توانست ایشان را تحت تاثیر قرار دهد. در همین راستا، هنگام حمله ارتش عراق به ایران، برخلاف تصور همه تحلیلگران از شكست ایران، ایشان با كمال آرامش فرمودند، دیوانه‌ای سنگی پرتاب كرده است و ما هم چنان سیلی به او خواهیم زد كه نتواند از جای خودش برخیزد.
وی ادامه داد: در زمان امام بحران‌های سیاسی و اقتصادی كمی نداشتیم، اما ایشان باز هم با آرامش همه‌چیز را تدبیر می‌كرد و به گونه‌ای رفتار می‌كرد تا همه تصور كنند، امام متعلق به همه آنها و پدر ملت است و هیچ‌كس ایشان را مخالف خود فرض نكند، مگر اینكه كسی با مردم و انقلاب اعلام جنگ كند.
منتجب‌نیا گفت: به دلیل همین انس و الفت مردم با امام، در مواقع اختلاف، ایشان با یك جمله آن را تبدیل به صمیمیت و اخوت می‌كردند و این حس اطمینان‌بخشی را امام در همه حال داشتند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی، در پاسخ به سوال دیگری در مورد اصول مغفول شده اندیشه امام، اظهار داشت: مهمترین نكته مورد غفلت واقع شده، مساله مردم‌داری و جمهوریت نظام است، زیرا این موضوع امروز كمتر مورد توجه قرار می‌گیرد...../تحلیل:ایلنا