دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

با لوکس ترین هواپیماهای شخصی آشنا شوید


گرانقیمت ترین هواپیماهای دنیا را می شناسید؟ جت های شخصی چند میلیون دلاری که صفرهای قیمت شان در مخیله کسی نمی گنجد.

مجله همشهری دانستنیها - سولماز گرئی: گرانقیمت ترین هواپیماهای دنیا را می شناسید؟ جت های شخصی چند میلیون دلاری که صفرهای قیمت شان در مخیله کسی نمی گنجد. در این دنیای پرجمعیت، خوشبختانه یا متاسفانه عده کسانی که توانالی مالی خرید چنین جت هایی را دارند، چندان زیاد نیست. استفاده از آنها هم البته فواید و مضراتی به همراه دارد اما بیایید نیمه پر لیوان را ببینیم؛ با یک جت شخصی، ایمنی سفرتان بالاتر می رود، وقت تان در ترافیک های طاقت فرسای زمینی تلف نمی شود، اگر شخص معروفی هستید مزاحمان و مردم آزارها قادر به تعرض به حریم خصوصی شما نخواهند بود و تا رسیدن به مقصد می توانید در فضایی بسیار بزرگ و راحت، استراحت یا تفریح کنید.

تا چند دهه پیش وقتی صحبت از جت های شخصی می شد، منظور همان هواپیماهای جت کوچکی بودند که با وجود امکانات لوکس شان، بیشتر از چند نفر ظرفیت نداشتند اما امروزه گاهی حتی نام هواپیماهای بزرگ مسافربری را هم می توان در فهرست هواپیماهای لوکس شخصی پیدا کرد.

پادشاهی در ارتفاع

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

شاهزاده «الولید بن طلال» (Al-Waleed bin Talal) صاحب یک بویینگ 747-400 ویژه است. او این هواپیمای شخصی را در سال 2003/1382 به قیمت 220 میلیون دلار خرید. بویینگ سفارشی آقای الولید از اتاق خواب هایی لوکس، میز ناهارخوری 14 نفره و یک تخت پادشاهی در میانه هواپیما بهره می برد که از دلتنگی او برای کاخ سلطنتی می کاهد. در این جت شخصی، 11 مهماندار آماده خدمت نیز فعالیت می کنند تا اسباب آسایش شاهزاده فراهم آید.



غول آسمانی

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

این هیولای عظیم الجثه یک فروند هواپیمای بویینگ 747-430 است که به سلطان برونئی تعلق دارد. او که ثروتمندترین فرمانروا در دنیاست، برای خرید جت شخصی سفارشی اش بیش از 230 میلیون دلار پرداخت کرده. نمونه های تجاری این مدل قادر به حمل 345 مسافر هستند. درون هواپیمای او مقدار قابل توجهی طلای عیار بالا در حمام، دستشویی و سالن پذیرایی به کار گرفته شده است.



جت ویژه چلسی

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

«رومن آبراهاموویچ» (Roman Abramonich) مولتی میلیاردر روسی، جت شخصی اش را – که یک بویینگ 767-33A/ER» است – بین 120 تا 150 میلیون دلار خرید. جت او که Bandit یا «راهزن» نامیده می شود، در واقع برای جابجایی 300 مسافر طراحی شده است. این جت سفارشی به منظور جابجایی راحت و بی دغدغه اعضای تیم چلسی خریداری شده است.



نامزد ریاست جمهوری روی هواپیما

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

این یکی را با هیچ هواپیمای دیگری اشتباه نمی گیرید. می پرسید چرا؟ چون نام خانوادگی مالک آن یعنی «دونالد ترامپ» (Donald Trump) رویش نوشته شده. این شخصیت سرشناس و تاثیرگذار، یکی از نامزدهای ریاست جمهوری دوره بعد آمریکا از حزب جمهوری خواه است. او بویینگ 757 خود را از «پاول الن» (Paul Allen) یکی از بنیانگذاران میاکروسافت خرید و بعد از آن حدود 100 میلیون دلار برای ایجاد تغییرات و سفارشی کردن مطابق میل خود، هزینه کرد.



هتل پرنده

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

«بویینگ بیزینس جت 2» (Boeing Business Jet 2) متعلق به مشهورترین و ثروتمندترین تاجر هندی، «موکش آمبانی» (Mukesh Ambani) است. این هواپیما برای استفاده شخصی ساخته شده و فضای داخلی اش هزار متر مربع است. لابی ویژه آن با مبلمان فوق العاده راحت وی آی پی تزیین شده و غیر از آن یک سوییت خصوصی با حمام و دستوشیویی هم داخل هواپیما وجود دارد که آن را به معنای واقعی کلمه به هتلی بی نظیر تبدیل می کند.



دفتر کار تاجر هندی

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

«بیزینس جت ایرباس 319» (Airbus 319 Corporate Jet) انتخاب تاجر سرشناس هندی «وی جی مالیا» (Vjay Malya) است. این جت نیز در زمره بیزینس جت های فراوانی قرار می گیرد که برای استفاده شخصی، طراحی و تولیدشده اند. در این هواپیما با کاهش طول و افزایش عرض بدنه با یکی از عریض ترین هواپیماهای شخصی روبرو هستیم. بیزینس جت وی جی برای استفاده کاری سفارشی شده و همه امکانات لازم برای نشست ها و قرارهای ملاقات کاری در آن وجود دارد. ظرفیت این هواپیما از 10 تا 39 سرنشین (به علاوه خلبان و خدمه) است.



جت شخصی ثروتمندترین مرد دنیا

لوکس ترین هواپیماهای شخصی

بدون شک انتظارش را داشتید که نام آقای مایکروسافت، بیل گیتس ثروتمند در این فهرست قرار بگیرد اما شاید فکرش را هم نمی کردید که دهمین جت از آن ایشان باشد. ظاهرا نه شخص ثروتمند دیگر وجود دارند که به داشتن جت هایی بزرگتر علاقه مندند. در هر صورت این حقیقت چیزی از خارق العاده بودن جت آقای گیتس کم نمی کند. «داسوفالکن 7 ایکس» (Dassault Falcon 7x) او یک هواپیمای سه موتوره است که برای پرواز در هوای گرم در ارتفاعات بالا ارتقا یافته. این هواپیما به گونه ای طراحی شده تا لوکس ترین امکانات را در کنار بهترین عملکرد ارائه کند. داسوفالکن 7 ایکس قادر است با زاویه ای تند از زمین بلند شود و با سرعت پایین فرود بیاید، به این ترتیب به یکی از امن ترین هواپیماهای جت بدل شده است.


ویدیو مرتبط :
با جیبو آشنا شوید؛ دستیار شخصی رؤیایی » Loveha.ir

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با هواپیماهای رویایی ۲۰۳۰ آشنا شوید / عکس



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

با هواپیماهای رویایی ۲۰۳۰ آشنا شوید / عکس

فناوری - برترین مهندسان هوانوردی در پاسخ به ناسا، راه‌حل‌هایی برای دشوارترین مساله هوانوردی تجاری یافته‌اند، اینکه چطور می‌توان پاک‌تر، بی‌صداتر و کم‌مصرف‌تر پرواز کرد. تا 20 سال دیگر شاهد پرواز این هواپیماها خواهید بود.

محمود حاج‌زمان: ناسا از برترین مهندسان هوافضای دنیا خواسته است که برای دشوارترین مساله هوانوردی تجاری جوابی پیدا کنند: اینکه چطور می‌توان پاک‌تر، بی‌صداتر و کم‌مصرف‌تر پرواز کرد. نمونه‌های اولیه‌ای که برای این منظور طراحی شده است، شاید استاندارد جدیدی را برای دو دهه بعدی هوانوردی بنا نهند. در این گزارش با سه طرح برتر آشنا می‌شویم.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جت Box Wing، لاکهید مارتین

زمان ارائه: 2025 / 1404

جت‌های مسافربری مقدار زیادی سوخت مصرف می‌کنند. یک فروند هواپیمای بوئینگ 747 به ازای هر مایل هوایی که طی می‌کند، 5 گالن سوخت مصرف می‌کند (10 لیتر در هر کیلومتر) که با توجه به افزایش سرسام‌آور قیمت سوخت، باعث افزایش قیمت بلیط می‌شود. مهندسان شرکت لاکهید مارتین مدل مفهومی Box Wing (بال جعبه‌ای) را ارائه کرده‌اند تا بدون کنار گذاشتن شکل پایه هواپیماهای امروزی، راه‌های جدیدی برای کاهش مصرف سوخت پیدا کنند. با اقتباس از مواد سبک سازنده جت‌های جنگنده اف-22 و اف-35، آنها یک پیکربندی بال حلقه‌ای طراحی کرده‌اند که می‌تواند نسبت نیروی بالابرنده به نیروی پسا (مقاوم) را به میزان 16 درصد افزایش دهد. به این ترتیب در عین حال که هواپیما هنوز برای فرودگاه‌های امروزی مناسب است، امکان پرواز طولانی‌تر را با مصرف کمتر سوخت فراهم می‌کند.

 

آنها همچنین به جای موتورهای توربوفن متداول، از موتورهای توربوفن فراکنارگذر (Ultrahigh-Bypass) استفاده کرده‌اند. همانند تمام موتورهای توربوفن، آنها نیروی پیشران را با کشیدن هوا به داخل موتور از طریق فن جلوی موتور، و سوزاندن مخلوطی از سوخت-هوا در هسته موتور تامین می‌کنند. با استفاده از پره‌هایی 40 درصد پهن‌تر از فن‌های امروزی، نسبت کنارگذاری موتورهای Box Wing چندین برابر موتورهای معمولی است. در سرعت‌های مادون‌صوت، این چیدمان باعث افزایش 22 درصدی راندمان می‌شود. اگر این مقدار را به کاهش مصرف سوخت ناشی از پیکربندی بال هواپیما اضافه کنید، راندمان این هواپیما 50 درصد بیشتر از هواپیماهای مسافربری امروزی است. نیروی برا (بالابر) اضافی بال همچنین به خلبانان اجازه می‌دهد که در عین استفاده از نیروی کمتر موتور، در فرودگاه‌های شلوغ با شیب بیشتری فرود بیایند. این تغییرات باعث می‌شود که میزان سر و صدا 35 دسی‌بل کاهش یابد و فاصله لازم برای فرود هواپیما روی باند فرود تا 50 درصد کاهش یابد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ماشین سبز مافوق‌صوت، لاکهید مارتین

زمان ارائه: 2030 / 1409

نخستین دوره حمل و نقل تجاری مافوق صوت در تاریخ 26 نوامبر 2003 / 5 آذر 1382 به پایان رسید؛ زمانی‌که هواپیمای پر سر و صدا، پر مصرف و با آلودگی بالای کنکورد آخرین پرواز خود را انجام داد. اما رویای پرواز مافوق صوت کماکان باقی ماند تا اینکه در سال 2010 / 1389، مهندسان شرکت لاکهید مارتین هواپیمای Supersonic Green Machine را که 1.6 ماخ سرعت داشت طراحی کردند. موتورهای چرخه متغیر هواپیما با سوئیچ کردن موتورها به حالت توربوفن معمولی در حین برخاستن و فرود هواپیما، راندمان هواپیما را بهبود می‌بخشند. ساخت محفظه‌های احتراق درون موتور میزان آلودگی اکسیدهای نیتروژن را تا 75 درصد کاهش می‌داد. دم وی-شکل وارونه هواپیما و قرارگیری موتورها در زیر بال، غرش صوتی وحشتناک هواپیما را که باعث ممنوعیت پرواز کنکورد بر فراز خشکی شده بود تقریبا حذف کرد.

 

این پیکربندی هواپیما، امواج فشار هوا را (که در اثر برخورد هوا با هواپیمایی ایجاد می‌شود که با سرعت بیش از 1 ماخ پرواز می‌کند و با پیوستن به امواج ضربه‌ای (Shock Waves) باعث تولید غرش صوتی می‌شود)کاهش می‌دهد. پیتر کوئن، محقق ارشد پروژه‌های مافوق‌صوت ناسا می‌گوید: «ایده کلی طراحی کم غرش؛ کنترل قدرت، موقعیت و اندرکنش امواج ضربه‌ای است.» به جای ایجاد حلقه مداومی از غرش‌های بلند، این هواپیما یک غرش کمرنگ منتشر می‌کند که شدت آن از روی زمین، تنها به بلندی صدای یک جاروبرقی شنیده می‌شود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جت SUGAR Volt، بوئینگ

زمان ارائه: 2035 / 1414

بهترین راه برای حفظ سوخت جت، خاموش کردن موتورها است. این عمل تنها با وجود یک منبع قدرت جایگزین امکان‌پذیر است؛ کاری که با استفاده از بسته‌های باتری و موتورهای الکتریکی در سیستم پیشرانش ترکیبی (هیبریدی) هواپیمای SUGAR Volt بوئینگ انجام می‌شود. این هواپیما که ابعادی به اندازه بوئینگ 737 دارد و برد پروازی آن نیز حدود 6500 کیلومتر است، انرژی مورد نیاز خود در حین برخاستن را از هر دو سوخت جت و باتری تامین می‌کند؛ اما زمانی‌که ارتفاع می‌گیرد خلبان می‌تواند وضعیت را به حالت تمام الکتریکی تغییر دهد.

مهندسان بوئینگ همزمان با اندیشیدن به نیروی پیشرانش، به طراحی مجدد بال‌ها نیز فکر کرده‌اند. مارتی بردلی، محقق ارشد بوئینگ برای این پروژه می‌گوید: «با نازک‌تر کردن بال‌ها و افزایش فاصله دو سر بال‌ها، می‌توان نیروی برا بیشتر و نیروی پسا کمتری تولید کرد.» بال‌های بزرگ‌تر از اندازه این هواپیما این قابلیت را دارند که تا بخورند (جمع بشوند) تا خلبانان بتوانند از باندهای فرود استاندارد استفاده کنند. وجود بال‌هایی با نیروی برا بیشتر، به همراه سیستم پیشرانش هیبریدی و موتورهای کارآمد، باعث شده است تا راندمان SUGAR Volt به میزان 55 درصد بیشتر از هواپیماهای مسافربری معمولی باشد. این هواپیما 60 درصد کمتر دی‌اکسید کربن و 80 درصد کمتر اکسید نیتروژن تولید می‌کند. علاوه بر اینها، نیروی تقویتی بیشتری که سیستم هیبریدی در حین برخاستن هواپیما تامین می‌کند، خلبان را قادر می‌سازد تا از باند پروازی تنها به طول 1200 متر استفاده کند (اغلب هواپیماها به فضای کمتری برای فرود در مقایسه با برخاستن نیاز دارند). یک بوئینگ 737 برای برخاستن به باندی حداقل به طول 1500 متر نیاز دارد، در نتیجه SUGAR Volt می‌تواند در پروازهای داخل کشوری از فرودگاه‌های کوچکتری استفاده کند./خبرآنلاین