دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

باورهای نادرست در مورد باتری گوشی‌ها


این روزها با بیشتر شدن امکانات دستگاه های موبایل، شاید رایج ترین شکوه و گلایه کاربران عمر اندک باتری تلفن های همراه باشد که البته این گلایه نیز کاملا به جاست: هیچ چیز بدتر از آن نیست که در اواسط تماشای ویدئو، انجام بازی یا مرور وب و حتی یک تماس تلفنی ضروری، باتری موبایل تان تمام شود.

وب‌سایت دیجیاتو - مریم موسوی: این روزها با بیشتر شدن امکانات دستگاه های موبایل، شاید رایج ترین شکوه و گلایه کاربران عمر اندک باتری تلفن های همراه باشد که البته این گلایه نیز کاملا به جاست: هیچ چیز بدتر از آن نیست که در اواسط تماشای ویدئو، انجام بازی یا مرور وب و حتی یک تماس تلفنی ضروری، باتری موبایل تان تمام شود.

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

هر کسی هم که تلفن همراه دارد قطعا چنین مشکلی را تجربه کرده و از همین رو جای تعجب ندارد اگر کاربران این دستگاه ها همه جور ترفندی را برای بالا بردن عمر باتری موبایل هایشان پیاده کرده باشند.

اما براساس اعلام کارشناسان بسیاری از اقداماتی که از سوی دارندگان دستگاه های موبایل و با هدف بیشتر کردن عمر باتری آنها انجام می شود پایه و اساس علمی ندارد. در ادامه قصد داریم برخی از باورهای نادرست در این باره را با شما در میان بگذاریم.

1- نباید موبایل خود را در تمام طول شب به پریز برق بزنید

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

«اور شارژ» یا شارژ بیش از اندازه عبارتی است که بسیاری برای توجیه بد بودن این کار از آن استفاده می کنند. در واقع طبق باور بسیاری، اگر موبایل خود را برای مدت طولانی بعد از آنکه کاملا شارژ شد، به منبع برق متصل نگه دارید، ظرفیت باتری آن کم می شود. باید بگوییم که این امر صحت ندارد.

این باور نادرست البته منشئی کاملا علمی و درست دارد و به همین خاطر رواج آن در میان کاربران اتفاق عجیبی نیست. در سال های قبل، باتری های لیتیومی یونی در صورتی که برای مدت طولانی به منبع برق متصل می شدند بیش از اندازه گرم می شدند. همین مساله خساراتی را به باتری می زد و عملکرد آن را تضعیف می نمود و حتی در برخی موارد به انفجار باتری می انجامید.

اما دستگاه های جدید، به مراتب از موبایل های قدیم هوشمندتر هستند و قابلیت های خوبی برای مدیریت انرژی خود دارند. به همین خاطر، اگر موبایل تان را برای مدتی طولانی به پریز برق متصل نمایید مشکلی برای آن پیش نمی آید و تنها در صورتی ممکن است اتفاق ناخوشایندی رخ دهد که قاب موبایل شما طراحی خوبی نداشته و امکان پخش شدن حرارت از منافذ آن وجود نداشته باشد.

به غیر از این مورد، بهتر است نگران بروز مشکل نباشید و می توانید با خیالی آسوده موبایل خود را برای مدت طولانی به شارژر متصل کرده و به حال خودش رها نمایید.



2-پیش از شارژ موبایل، باتری آن را کاملا خالی کنید

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

این باور البته در مورد نوع دیگری از باتری ها صدق می کند. باتری های ساخته شده از نیکل کادمیوم یا نیکل-هیدرید فلز همان نوعی هستند که اگر کاملا خالی نشوند و برای شارژ مجددشان اقدام نمایید با مشکل روبرو خواهید شد و لازم است یادآوری کنیم که تلفن های هوشمند امروزی از باتری های لیتیومی یونی بهره می برند.

البته باز هم باید تاکید نمایید که این باور نادرست برخی ریشه های منطقی هم دارد: باتری هایی که بیس اصلی شان نیکل است نمی دانند که ظرفیت واقعی شان چقدر است و چنانچه قبل از شارژ مجدد کاملا تخلیه نشوند، دردسر آفرین خواهند شد.

اما انواع لیتیومی یونی کاملا با آنها فرق دارند و از روش هوشمندانه تری برای تشخیص میزان شارژ خود بهره می گیرند. اگر 60 درصد از شارژ باتری خود را استفاده نمایید و سپس آن را دوباره شارژ کنید، باتری این فرایند را به عنوان یک چرخه کاملا شارژ به حساب نمی آورد.

به این ترتیب روز بعد که از موبایل خود استفاده می کنید و 40 درصد از ظرفیت باتری شما خالی می شود، باتریT آن را یک چرخه کامل به حساب می آورد. البته اینکه گفته می شود با هر بار شارژ  باتری های لیتیومی یونی از ظرفیت آنها کم می شود کاملا صحت دارد اما این اثر چندان هم قابل توجه نیست.

باتری اغلب تلفن های هوشمند بعد از چند سال استفاده تا 80 درصد از ظرفیت اولیه خود را نگه می دارند و چون بیشتر کاربران بعد از همین بازه زمانی موبایل هایشان را عوض می کنند و دستگاه تازه ای را خریداری می نمایند دلیلی برای نگرانی از این بابت وجود ندارد.



3- همیشه از شارژر اصلی موبایل خود استفاده کنید

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

ریشه این باور نادرست در ترفندهای بازاریابی نهفته است. حتما متوجه شده اید که در دفترچه راهنمای اسمارت فون ها (حال برند آن هرچه که می خواهد باشد) نوشته شده حتما از شارژری استفاده نمایید که موبایل را تولید کرده است.

این شرکتها می خواهند کاربران و مشتریان خود را مجاب کنند که لوازم جانبی تلفن های هوشمندشان را هم از آنها بخرند. اما این توصیه ابدا ارتباطی با سلامت موبایل شما ندارد و صرفا با هدف کسب درآمد و سود بیشتر مطرح می گردد. لذا هر شارژری که توسط شرکت های ثالث معتبر تولید شده باشد هم قابل استفاده است.

البته استثناهایی هم وجود دارد که به خصوص در مورد کابل های USB-C مطرح می گردد و برخی شارژرهای غیر رسمی هم با سرعت کمتری دستگاه شما را شارژ خواهند کرد اما در اغلب موارد، مشکلی از بابت کاربرد شارژرهای شخص ثالث همراه با تلفن های هوشمند وجود ندارد.

تنها نکته مهمی که در زمان خرید شارژر باید به آن توجه نمایید این است که از کاربرد موارد بی کیفیت و ارزان قیمت خودداری نمایید. البته کلیت آنها مشکلی ندارد اما بعضا پیش آمده که مشکلاتی را برای تلفن های همراه به وجود آورده اند.



4- هیچگاه از موبایل خود در حین شارژ شدن استفاده نکنید

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

این باور بیشتر در میان مادربزرگ ها و پدربزرگ ها وجود دارد و عمدتا هم از ترس، عدم اطمینان و تردید ریشه گرفته و هیچگونه مبنای علمی ندارد. حتما شما هم شنیده اید که به باور برخی در صورتی که موبایل خود را حین شارژ شدن به کار ببرید می تواند انفجار و آتش سوزی دستگاه یا حتی برق گرفتگی شما را به دنبال داشته باشد. در هر حال لازم است بدانید که این نوع استفاده خطری را برای شما به دنبال نخواهد داشت و هیچیک از اتفاقات یاد شده در جریان آن رخ نمی دهند.



5- پاک کردن اپلیکیشن ها و یا نصب اپ های مدیریت کننده

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

حتما شما هم شنیده اید که اپ کیلرها می توانند در میزان مصرف باتری دستگاه های موبایل صرفه جویی کنند در حالی که اینطور نیست و استفاده از این اپلیکیشن ها حتی می تواند نتایج زیان باری را به دنبال داشته باشد.

البته چند سال پیش (یعنی حدودا سال 2009 میلادی) اپ کیلرها فعالیت اندروید را روان تر می کردند اما به تدریج اندروید هوشمندتر از قبل شد و بهتر توانست منابع خود را مدیریت نماید.

تمام کاری که اپ کیلرها انجام می دهند این است که انرژی دستگاه های موبایل را مصرف می کنند و پیش از آنکه به محبوبیت برسند ضرورت خود را از دست دادند.

جالب است بدانید که اگر برحسب اتفاق اپلیکیشن هایی که در پس زمینه فعال هستند را ببندید یا اینکه با سوایپ کردن، آنها را از منوی آخرین اپ های استفاده شده خارج نمایید، غالبا باتری موبایل خود را به هدر داده اید تا هر کار دیگری.

یکی از دلایل مطرح کردن این مساله آن است که تعداد زیادی از اپلیکیشن ها بعد از بسته شدن مجددا باز می شوند و این یعنی اگر آن اپ خاص را به حال خود رها کرده بودید میزان کمتری از باتری دستگاه خود را استفاده کرده بودید.

دلیل دیگر اینکه بزرگ ترین عامل مصرف باتری دستگاه های موبایل نمایشگر آنهاست. بنابراین اگر نمایشگر تلفن هوشمند خود را روشن نگه می دارید تا اپلیکیشن های اضافه را ببندید آنگاه باید بدانید که با این کار صرفا باتری دستگاه خود را به هدر می دهید و بس.



6- غیرفعال کردن سرویس هایی نظیر بلوتوث و موقعیب یاب ها تاثیری شگرف بر عمر باتری موبایل شما خواهد گذاشت

6 باور نادرست در مورد باتری تلفن های هوشمند

چند سال پیش وای فای و بلوتوث از جمله اصلی ترین عوامل مصرف باتری تلفن های هوشمند به شمار می رفتند اما امروز هیچیک از آنها تاثیر سابق را ندارند. بنابراین توصیه می شود سرویس هایی که به صورت مستمر مورد استفاده قرار می دهید را به حال خود رها کنید و بگذارید به فعالیت شان ادامه دهند چراکه دستگاه شما به شکلی طراحی شده که بتواند آنها را مدیریت نماید.

نتیجه

مواردی که ذکر شد باورهای نادرستی هستند که در فوروم ها و این طرف و آنطرف میان مردم و به خصوص آنها که کمی با تکنولوژی آشنایی دارند دست به دست می شوند. اما لازم است یادآور شویم که این لیست به هیچ وجه جامع نیست و قطعا موارد بیشتری را در بر می گیرد.


ویدیو مرتبط :
باورهای نادرست درباره قلیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

باورهای درست و نادرست در مورد بارداری


در حالی که هر کس توصیه ای متفاوت به شما می کند، چطور می توانید بفهمید که کاری درست یا نادرست است؟

نی نی سایت: بارداری چالش های مخصوص به خود را به همراه دارد و مطمئنا شما می خواهید همه چیز را برای جنین در حال رشد به بهترین شکل انجام دهید. اما در حالی که هر کس توصیه ای متفاوت به شما می کند، چطور می توانید بفهمید که کاری درست یا نادرست است؟

باورها و فرض های نادرست درباره بارداری بسیار متداول است. باور نادرست باوری است که علیرغم وجود شواهد متناقض با آن، همچنان ادامه دارد در حالی که فرضیه های نادرست در غیاب شواهد علمی به حیات خود ادامه می دهند.

امتناع از خوردن غذاهای پر ادویه : این باور که خوردن غذاهای پرادویه باعث تحریک زایمان می شود، نادرست است. شواهد علمی نشان داده اند که زایمان با سیگنال های بیولوژیکی تحریک می شود که بعضی از این سیگنال ها به خوبی قابل درک و بعضی دیگر نامشخص هستند. در یک بارداری معمولی تا زمانی که شما از تغذیه مناسب برخوردار باشید، هیچ مدرکی مبنی بر تاثیر نوع تغذیه بر تاریخ زایمان وجود ندارد.

باورهای درست و نادرست در مورد بارداری

 رابطه میان ضربان قلب و جنسیت جنین : هیچ رابطه ای میان ضربان قلب جنین و جنسیت او وجود ندارد. این باور در گذشته وجود داشته اما مطالعات علمی آن را رد کرده است. ضربان قلب جنین تحت تاثیر رشد و حرکت او تغییر می کند. ضربان قلب جنین در ابتدا آرام تر است و در حدود 8 تا 10 هفتگی ضربان قلب به  170 تا 200 در دقیقه می رسد. با به نیمه رسیدن بارداری این تعداد به 120 تا 160 در دقیقه می رسد. با حرکت کردن جنین ضربان قلب او بالاتر می رود و هیچ کدام از این تغییرات با جنسینت جنین رابطه ای ندارد.

 فقط یک روز در ماه امکان بارداری وجود دارد : تخمک انسان تنها 12 تا 24 ساعت زنده می ماند. اما به هر حال این به این معنا نیست که تنها با یکبار نزدیکی در ماه می توان باردار شد. بلکه باید نزدیکی در طول 6 روز تخمگ گذاری ( 5 روز قبل و روز تخمک گذاری ) انجام شود و بیشترین احتمال بارداری 2 روز قبل و روز  تخمک گذاری است.

 آیا لقاح در رحم صورت می گیرد : بارور شدن تخمک توسط اسپرم 10 تا 12 ساعت بعد از تخمک گذاری در لوله فالوپ انجام می شود. لقاح در سوم بیرونی لوله فالوپ صورت می گیرد و در رحم اتفاق نمی افتد.

رابطه خشکی و نرمی پوست دست با جنسیت جنین: این باور مبنی بر اینکه اگر دستتان خشک می شود، نوزاد پسر و اگر دستتان مرطوب و نرم است نوزاد دختر است، اشتباه است.  ارتباط وضعیت پوست دست شما در دوران بارداری با جنسیت جنین از نظر علمی ثابت نشده است.

سوزش سردل و موهای جنین:  این باور که  سوزش زیاد سردل به معنی پرمویی جنین است کاملا نادرست است. سوزش سردل به دلیل تحت فشار قرار گرفتن معده توسط جنین در حال رشد، اسید معده راحت تر به عقب و از معده به سمت مری برمی گردد و باعث رفلاکس می شود.

 شکل و فرم شکم و جنسیت جنین: جنسیت نوزاد را نمی توان بر مبنای شکل شکم حدس زد.

 ناباروری در زنان بیشتر است: در حدود 50 درصد از ناباروری ها به مردان مربوط است. 30 درصد از ناباروری ها کاملا به زنان، 30 درصد به مردان و 20 درصد به هردو و حدود 15 تا 20 درصد موارد نامشخص است.

آب و هوا و زایمان: ماه کامل یا آب و هوای بد احتمال زایمان را افزایش نمی دهد. تحقیقات نشان داده اند که هیچگونه ارتباطی میان آب و هوای بد و طوفانی و یا وضعیت ماه و زایمان زودرس وجود ندارد.

دلائل سقط جنین: بیشتر داستان هایی که در مورد سقط جنین وجود دارد، داستان های قدیمی هستند که در آنها سقط جنین به هر دلیلی می تواند اتفاق بیفتد. این دلایل از استرس گرفته تا نزدیکی، ورزش بیش از حد، سرنوشت بد و حتی تاثیرات ستاره ها و سیاره ها متفاوت هستند. بسیاری از زنان باردار بعد از سقط جنین دچار احساس گناه می شوند و فکر می کنند ممکن است کار نادرستی انجام داده اند و یا به اندازه کافی از جنین محافظت نکرده اند که این اتفاق افتاده است. اما واقعیت این است که در سه ماهه اول بارداری سقط جنین بسیار شایع است. در بیشتر موارد علت سقط ناهنجاری کروموزومی یا ژنتیکی است که راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد. علت سقط در سه ماهه دوم هم معمولا ناشناخته است.

باورهای درست و نادرست در مورد بارداری

تهوع صبحگاهی و جنسیت جنین: رابطه کمی میان تهوع صبحگاهی و جنسیت جنین وجود دارد. با آنکه بیشتر متخصصین این نظریه را رد می کنند اما بعضی از تحقیقات نشان داده اند زنانی که در دوران بارداری دچار تهوع شدید می شوند و حتی مجبور می شوند به بیمارستان مراجعه کنند، تقریبا بیش از نصف آنها یعنی در حدود 53 تا 56 درصد صاحب فرزند دختر می شوند و دوباره در بین کسانی که تهوع شدیدتری دارند نسبت تولد پسر و دختر برابر است و اینکه آیا این مسئله در مورد موارد خفیف تر هم صدق می کند یا خیر، هنوز ناشناخته است.

 چرخه عادت ماهانه طبیعی: چرخه طبیعی عادت ماهانه می تواند از 21 تا 35 روز متفاوت باشد. این چرخه در زنان مختلف، متفاوت است و تخمک گذاری حتی در زنانی که چرخه منظمی دارند، همیشه در یک روز مشخص اتفاق نمی افتد.

 رار گرفتن در معرض اشعه ایکس در دوران بارداری: در حالی که باید از قرار گرفتن بدون دلیل در معرض تابش اشعه ایکس در دوران بارداری اجتناب کرد اما در صورت نیاز به استفاده از اشعه درمانی برای تشخیص بی ضرر است. تابش های مرتبط با اشعه ایکس درمانی زیر سطح ناامن هستند و هیچ مدرکی دال بر مضر بودن آنها برای جنین وجود ندارد.

 سمت چپ یاسمت راست رحم: آیا جنین دختر و پسر در جهت های مختلف رحم رشد می کنند؟ افسانه هایی مبنی بر اینکه پسران در سمت راست و دختران در سمت چپ رحم رشد می کنند، وجود دارد که قدمت آنها به قرن پنجم قبل از میلاد مسیح باز می گردد. این باور واقعیت ندارد و جنسیت جنین به کروموزوم X  یا Y موجود در اسپرم در زمان لقاح وابسته است و به محل لقاح در رحم ارتباطی ندارد.

 نزدیکی و انجام تمرینات ورزشی به جنین آسیب می رساند: با رعایت محدودیت های مشخص، هیچ توصیه ای مبنی بر خودداری از نزدیکی یا انجام تمرینات ورزشی در دوران بارداری وجود ندارد. جنین داخل رحم محافظت می شود و به همین علت نزدیکی نمی تواند به او آسیبی برساند و انجام تمرینات ملایم ورزشی نه تنها منع نشده است بلکه انجام آن در بارداری توصیه می شود اما از آنجا که حرارت بیش از حد بدن می تواند به جنین در حال رشد آسیب برساند، باید از ورزش در آب و هوای گرم اجتناب کنید.

اگر بارداری به علت خونریزی، احتمال زایمان زودرس و یا مشکلات دیگر همراه است، ممکن است پزشک شما را از انجام برخی فعالیت های ورزشی خاص و مقاربت منع کند.

 خوابیدن طاق باز در بارداری : یک تحقیق در سال 2011 در نیوزلند نشان داده است که مرده زایی در زنانی که بعد از هفته 28 روی پهلوی چپ می خوابند، کمتر است. در مراحل بعدی بارداری، فشار جنین و رحم که بزرگ شده اند به رگهای اصلی و پشتی فشار می آورند و فشار خون را از پایین تنه به سمت قلب کاهش می دهند. این وضعیت می تواند در شرایط زایمان به تاخیر افتاده، فشارخون بالا، ناکارآمدی کلیه ها و یا وجود مشکل در رشد جنین خطرناک باشد. به طور کلی این باور که خوابیدن طاق باز می تواند به جنین آسیب برساند هم درست و هم نادرست است. برای زنانی که از نظر سلامتی در وضعیت مناسب و طبیعی هستند، بهترین وضعیت خوابیدن، به ویژه در سه ماهه اول و دوم همان حالتی است که بیشترین احساس راحتی را دارید.
 
حمام کردن (وان حمام) در دوران بارداری: نگرانی در مورد احتمال ورود عفونت از واژن به رحم از دهانه رحم، باعث چنین توصیه هایی می شود اما هیچ خطر شناخته شده ای که با حمام کردن در بارداری ارتباط داشته باشد، شناخته نشده است. درجه حرارت آب نباید بیشتر از 38 درجه سانتیگراد باشد.