دانش و فناوری
2 دقیقه پیش | گرفتن ویزای انگلیس در ایراناز زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ... |
2 دقیقه پیش | دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSPپروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ... |
اپلیکیشنهایی که زندگی شما را متحول میکنند
هرکس ممکن است در مقطعی از زندگیاش احساس بیانگیزگی کند؛ در این موقعیت دیگر هیچ چیز جذاب به نظر نمیرسد و کارهایی که در گذشته از انجام آنها لذت میبردید، به خستهکنندهترین اعمال دنیا تبدیل میشوند. خب راه حل چیست؟
اگر راههایی که برای فرار از بیانگیزگی مطرح کردیم تاکنون در پیش گرفتهاید اما نتیجهای حاصل نشده، پیشنهاد میکنیم مقاله ما را هم امتحان کنید. در این مطلب یاد میگیریم که برای فرار از کسالت روحی لازم نیست کمپانی اپل را تاسیس کرد یا به سفر دور دنیا رفت، بلکه با کارهای کوچک و فعالیتهای روزمرهای که تاکنون به آنها اهمیت ندادهایم هم میتوان زندگی را از یکنواختی خارج کرد. در ادامه 7 اپلیکیشن را معرفی و بررسی میکنیم که به خارجکردن زندگی از یکنواختی و عادتکردن به فعالیتهای مثبت کمک میکنند.
۱- Shuffle My Life
وقتی از شخصی برای رهاشدن از کسالت مشورت میخواهید، پیشنهاداتی نظیر سفر به کوه و دشت یا کمپزدن طولانیمدت و دوری از زندگی شهری را مطرح میکند، اما اکثر افراد جامعه قادر به انجام دادن چنین کارهایی نیستند. این برنامه راههای متفاوت و سادهتری ارائه میدهد.
اپلیکیشن Shuffle My Life پیشنهادهایی بر اساس آب و هوا یا منطقه سکونت شما عرضه میکند که با عمل به آنها میتوان کارهای کوچک و لذتبخش انجام داد. از جمله پیشنهادهای برنامه میتوان به تماسگرفتن با دوستی قدیمی، انجام دادن حرکات ورزشی یا ساختن وسایل خلاقانه با پیشپاافتادهترین امکانات اشاره کرد. البته یکی از مهمترین شرایط استفاده از اپ این است که واقعا به پیشنهادهای آن عمل کنید، حتی اگر از انجام دادن آنها خجالت میکشید یا برایتان سخت است. مقصود از نصب این اپلیکیشن رهاشدن از روزمرگی است، پس اگر فقط کارهایی را انجام دهید که انجامدادنشان برایتان راحت است باز هم به دوران کسالتبار پیشین باز خواهید گشت. با گذشت زمان و انجام دادن پیشنهادات اپ میتوان امتیاز جمع کرد و فعالیتهای بیشتری نیز مشاهده نمود. در مجموع Shuffle My Life تنها برای رهایی از روزمرگی نیست، بلکه با عمل به پیشنهاداتش میتوان انسان بهتری شد!
۲- Field Trip
افرادی که همچنان با پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی انسانها کنار نیامدهاند دائما از دخالت بیش از حد گجتها در فعالیتهای روزمره شکایت میکنند. یکی از چیزهایی که همچنان مخالفان زیادی دارد برنامهریزی برای مسافرت از طریق اپلیکیشنها و فضای مجازی است. عدهای معتقدند برای هیجانانگیز بودن سفر باید یک مسیر را پیش گرفت و به دنبال ماجراجویی بود، نه اینکه تمام سفر را از ابتدا از روی TripAdvisor یا نقشه گوگل برنامهریزی کرد. به این دسته افراد تبریک میگوییم، چون Field Trip فرشته نجات آنهاست!
دومین اپلیکیشن این لیست یک نقشه است که سطح ماجراجویی سفرها را افزایش میدهد. هنگامی که در شهر قدم میزنید، اپلیکیشن را فعال کنید و از کنار ساختمانها یا مکانهای شلوغ بگذرید. اگر در حال عبور از کنار مکانی دیدنی باشید، فیلد تریپ به صورت خودکار پیغام میدهد و اطلاعاتی درباره آن نقطه در اختیار شما میگذارد؛ به عنوان مثال، با عبور از کنار یک موزه یا مسجد قدیمی، پیشنهاداتی در قالب نوتیفیکیشن برای کاربر نمایش داده میشود. این اپ در شهرهایی که اولینبار واردشان شدهاید کاربردیتر است: به محض اینکه وارد شهر میشوید و از کنار ساختمانها عبور میکنید، با پیشنهادات جذاب آن مواجه خواهید شد.
۳- Wakie
ما انسانها خواسته یا ناخواسته موجوداتی اجتماعی هستیم که هر چند وقت نیاز به صحبتکردن با اطرافیان داریم. بعضیها ممکن است افراد زیادی را دور و بر خود نداشته باشند یا با دوستان زیادی معاشرت نکنند، اما گاهی اوقات نیازمند صحبتکردن و درد دل با انسانی دیگر هستند. مواظب باشید، زیراWakie احتمالا عجیبترین اپلیکیشنی است که تاکنون با آن برخورد کردهاید!
در این اپ میتوان موضوعی مانند «چه هدیهای برای مادرم بخرم؟» یا «به کدام شهر مسافرت کنم؟» منتشر کرد و از غریبهها تقاضای پیشنهاد نمود. افرادی که هیچ شناختی از آنها ندارید به صورت کاملا اتفاقی سوالتان را میبینند و با شما تماس میگیرند. از این طریق میتوان با کاربرانی که قصد کمک دارند ارتباط برقرار کرد. اگرچه اولین وظیفه Wakie این بود که غریبهها با کاربر تماس بگیرند و از خواب بیدارش کنند، اکنون وسیعتر از گذشته شده و درباره هر موضوعی میتوان با انسانهای جهان صحبت کرد. نکته مهم اینکه هیچ شماره یا نامی از شما به طرف مقابل داده نمیشود، پس اطلاعات شخصیتان محفوظ خواهد ماند.
۴- Today’s Word
این اپلیکیشن برای علاقهمندان به یادگیری زبانهای خارجی بسیار کاربردی است. اکثر جامعه اپ 504 لغت ضروری را روی گوشی خود نصب کردهاند، اما احتمالا ماههاست که گوشهای از App Drawer افتاده است و خاک میخورد! ویژگی جالب Today’s Word این است که میتوان سر ساعتی که خودتان مشخص میکنید یک کلمه جدید همراه با معنی، تلفظ، مترادفها و نقش آن در جمله مشاهده کرد. عباراتی که نمایش داده میشوند عموما کلماتی سخت و باارزش هستند، پس میتوان اطمینان داشت که «کلمه روز» چیز پیشپاافتادهای مانند Water یا School نخواهد بود.
۵- Loop
درصد بالایی از کاربران، بهخصوص آنهایی که بیشتر از گجتها و دنیای مجازی استفاده میکنند، با سرزنشکردن خود به تخت خواب میروند! سرزنشهایی نظیر: چرا امروز ورزش نکردم؟ چرا مسواک نزدم؟ چرا درس نخواندم؟ چرا کدنویسی نکردم؟ و مواردی از این قبیل که برای ما عادت نشده و انجام دادن آنها بسیار سخت و چالشبرانگیز است.
اپلیکیشن Loop میتواند به تشکیل عادتهای جدید در افراد کمک کند. ابتدا باید فعالیتی را که میخواهید به آن عادت کنید، در اپ وارد کنید و سپس بخش یادآور را فعال سازید. در این قسمت باید از لوپ بخواهید که در چه ساعتی و چند بار در هفته انجام دادن فعالیت موردنظر را یادآوری کند. با عملکردن یا عملنکردن به فعالیت مذکور، در پایان هفته میتوان نموداری مشاهده کرد که روند تشکیل عادت در شما را نشان میدهد. اگر میخواهید سرزنشهای قبل از خواب را کاهش دهید، حتما این اپلیکیشن را نصب کنید!
۶- Feedly
برای افرادی که از گذشتههای دور با RSSخوان و Google Reader سروکار داشتهاند، نام این اپلیکیشن خود گویای همهچیز هست. همه ما روزانه، هفتگی یا ماهانه به وبلاگها، کانالهای یوتیوب، خبرگزاریها و شبکههای اجتماعی محبوب خود سر میزنیم و از آخرین اتفاقاتی که در آنها رخ داده آگاه میشویم. در این روند ممکن است بازدید شما از یک وبلاگ چند هفته یا چند ماه تاخیر بخورد که طبعا بعضی مطالب مهم آن را از دست خواهید داد. اپلیکیشن Feedly اینجاست تا دیگر هیچ مطلب مهمی ناخوانده نماند!
با اضافهکردن کانالها و وبسایتهای موردعلاقه خود در این برنامه میتوان از آخرین تغییرات آنها باخبر شد. فیدلی تمام مطالب را دستهبندی میکند و آنها را جداگانه و مرتب در اختیار کاربر قرار میدهد. همچنین بعضی وبسایتها و پایگاههای مهم در بخش جستوجوی اپلیکیشن به صورت پیشفرض قرار داده شدهاند که جزو محبوبترینها نزد میلیونها کاربر فیدلی بودهاند. در این بخش نیز میتوان با محبوبترین کانالها و پربازدیدترین وبسایتها آشنا شد.
۷- MSQRD
خب دیگر، به عنوان آخرین مورد لیست بهتر است کمی تفریح کنیم! این اپلیکیشن احتمالا هیچ نیازی به معرفی نداشته باشد، زیرا کلیپها و تصاویر ثبتشده افراد با MSQRD بهوفور در شبکههای اجتماعی یافت میشود.
اپهای متعددی برای قراردادن شکلک روی صورت کاربر ساخته شدهاند، اما این برنامه یک تفاوت بزرگ با همه آنها دارد. نکته قابل توجه MSQRD این است که شکلک ببر یا انیمیشن ریش و سبیل روی عکس شما قرار نمیگیرد، بلکه جزئی از صورت میشود. این اپ به اندازهای دقیق است که برجستگی گونه و دماغ کاملا در تصویر حس میشود. یکی دیگر از ویژگیهای جالب برنامه قابلیت تعویض صورتهاست! در این حالت کافی است دو نفر مقابل دوربین جلو گوشی قرار بگیرند تا صورتهای آنها با یکدیگر تعویض شود! هرچقدر هم که افسرده و درگیر روزمرگی باشید، با دانلود این اپ قول میدهیم برای دقایقی لبخند روی لبانتان ظاهر شود!
ویدیو مرتبط :
زندگی مردم باید متحول شود
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
زندگی زوج هایی که هر دو کار میکنند
روزی روزگاری در ایام قدیم، جوانی بود خوش قامت و خوش قد و بالا و قوی هیکل که از صبح تا شب کار می کرد و زحمت می کشید و سکه روی سکه می گذاشت به این امید که روزی همسری بگیرد در کدبانوگری یک؛ که از هر انگشتش هنری می بارد و وجودش خانه سرد او را گرم می کند. روزگار می گذشت و جوان یک روز که سراغ سکه هایش رفت، دید انباش بسیار خردتر و ریزتر از آن چیزی است که گمان می کرده، لذا لیوان آبی که دستش بود را زمین گذاشت. زود دست به تصویر ابرک بالای سرش برد و با دلی اندک خون، به جای هنرهای ریخته شده از پنج انگشت همسر آینده اش، چارقدی سرش کرد و نشاندش پشت میزی تا او سکه روی سکه بگذارد. اینچنین بر همگان مسجل شد این روزها دیگر فقط برای دختر خانم ها، شاغل بودن آقا داماد مهم نیست.
دوره و زمانه اقتصادی و فرهنگی به سمتی چرخیده که خیلی از آقاپسرها هم برای ازدواج دنبال گزینه ای می گردند که بتواند پا به پای آنها خارج از خانه کار کند. هم گوشه ای از بار زندگی را بگیرد هم بتواند جایگاهی اجتماعی برای خودش کسب کند و هم وابستگی اش به مردش کمتر باشد. متقابلا این تغییر نگاه فقط از طرف آقایان نیست و حتما دور و برتان می بینید که به همان اندازه، خانم ها هم کمتر خودشان را مسئول تمام و کمال امورات خانه می دانند یا لااقل بسیار بیشتر از مادرانشان توقع کمک و همکاری آقایان را در امر خانه داری دارند. نه نگرانی اقتصادی آقایان، نه توقع همیاری بانوان از شوهران، هیچ کدام عجیب نیست. دراین فرم جدید خانواده، فرم جدیدی که تا کردن با آن قاعده و قانون و آداب و اصول خاص خودش را دارد.
اینکه زن و شوهر هر دو شاغل باشند چه مزایا و معایبی در یک زندگی متاهلی دارد؟
شغل + 2
اگر قصد ازدواج دارید و نمی دانید بین خانم های شاغل دنبال همسر بگردید یا خانه دار، اگر ازدواج کرده اید و هنوز دو به شک اید، بهتر است خانه داری در پیش بگیرید یا به فکر پیدا کردن شغل و کسب درآمد و جایگاه اجتماعی باشید. با ما همراه شوید در مرور تهدیدها و فرصت های هر حالت! به هر حال انتخاب هر کدام این وضعیت ها، مزایا و معایبی در زندگی پیش رویتان می گذارد که می توانیدبه آن ببالید یا از آن بهراسید. زندگی متاهلی پیچیده تر از این حرف هاست و چنین نیست که در تمام لحظاتش به خاطر شاغل بودن خود یا همسرتان، با دمتان گردو بشکنید یا از بی کاری ظاهری خانه داری، مدام نک و ناله کنید.
فرصت ها
جر و بحث کمتر
آدم ها برای پر کردن نیازهای روحی - روانی شان نیاز دارند از منابع عاطفی مختلفی تغذیه کنند اما خانم های خانه دار - به خصوص اگر بچه نداشته باشند - معمولا تمام روز را در منزل به تنهایی سر می کنند و اینطوری توقعشان نسبت به شوهر بالا می رود. در واقع چنین خانمی از مردش می خواهد جور تمام نیازهایی که باید به طرق مختلف برآورده می شد را یک تنه به دوش بکشد. این مسئله می تواند منجر به دلخوری، نارضایتی و افسردگی هر دو طرف ماجرا شود.
آقا که بخش اعظم توانش را بیرون از خانه صرف کرده، حوصله یا انرژی کافی برای اینکه پای صحبت های همسری بنشیند که ساعت ها به انتظار او بوده ندارد. این مسئله برای زن و شوهرهای شاغل کمتر پیش می آید. خانم های شاغل از صبح کلی با همکارهاشان حرف زده اند، کارهایی کرده اند که بهشان احساس متخصص بودن داده، احتمالا با ارباب رجوع سر و کله زده اند، بابت فعالیت های مثبت یا منفی شان تحسین یا توبیخ شده اند و ... در نتیجه شب که به خانه می آیند، بسیار کمتر از خانم های خانه دار از همسرشان توقع دارند. حتی شاید حال و حوصله چندانی هم برایشان نمانده باشد و ترجیح بدهند اوقات فراغتشان را بیشتر به خودشان بپردازند و اغلب معاشرت ها و با هم بودن های دو نفره به تعطیلات موکول می شود.
به این ترتیب احتمال وقوع تنش در رابطه این زن و مرد پایین تر می آید (البته طبعا معنای این حرف این نیست که زن و شوهرهای شاغل کمتر از زوج هایی که در آن خانم خانه دار است، به پروپای هم می پیچند!)
وضع اقتصادی بهتر
در این روزگار وانفسای اقتصادی، واضح است که وضعیت مالی خانه ای که در آن به جای یک نفر، دو نفر کار می کنند و پول درمی آورند، به مراتب بهتر و مطلوبتر است، ضمن اینکه برخی معتقدند زن هایی که کار بیرون می کنند، به ارزش پول واقف ترند و ضمنا فرصت چندانی هم برای خرجش ندارند، در نتیجه پس انداز بیشتری عاید خانواده خواهد شد!
این وضعیت علاوه بر اینکه می تواند دست خانواده را برای بسیاری انتخاب ها (از چیزهای بزرگی مثل خانه و ماشین بگیر تا لوازم منزل و لباس و تفریح های گرانتر) بازتر بگذارد، به لحاظ روانی هم آرامش بیشتری برای زن و مرد به همراه خواهدداشت.
طبیعی است که وقتی یک موتور قرار است چرخ زندگی را بچرخاند، زن و شوهر بیشتر با سوالات نگران کننده ای مثل «مگر چقدر توان دارم/ دارد»، «نکند آخر ماه کم بیاوریم»، «خرج های غیرمنتظره را چه کنیم» و ... مواجه خواهند بود.
تجربه بیشتر
خانم های شاغل در طول روز با آدم های بیشتری سر و کار دارند و با پیشامدها، گرفتاری ها و چالش های بیشتر و متنوع تری به نسبت یک خانم خانه دار مواجه می شوند. برای سر و کله زدن با آدم ها، مدیریت روابط کاری و پرهیز از وقوع تنش در ارتباط های مختلفشان مجبورند روش های گوناگون تعامل و مدارا را کشف کرده و یاد بگیرند، احتمالا بیشتر از زنان خانه دار از مشکلات دیگر زوج ها مطلع می شوند و بیشتر در موقعیت مقایسه و پندگیری قرار خواهند داشت. تمام این یادگیری ها و تجربیات احتمالا آنها را برای مواجهه با مشکلات در زندگی خانوادگی شان آماده تر می کند و ترسشان را از مواجهه با مسائل کمتر خواهد کرد. این تجربه قطعا در زمان تربیت بچه هم کمک خوبی خواهد بود.
سوژه های گفتگوی گسترده تر
یکی از مشکلات رایج در زندگی زناشویی، روزمره شدن رابطه و از تب و تاب افتادن و بی حرف ماندن زوج هاست. وقوعت این وضعیت در زوج هایی که خانم خانه دار است، محتمل تر به نظر می رسد (دقت کنید؛ داریم از «احتمال» حرف می زنیم، نه یک وضعیت قطعی!) مثلا در همین راستا، می توانیدیک بار زندگی یکنواخت و تکراری طاهره (هنگامه قاضیانی) را در «به همین سادگی» دوباره مرور کنید.
حتی در حالتی بدبینانه اگر فرض کنیم حرف های مشترک هر زوجی بالاخره یک روز ته می کشد، درباره زوج های هر دو شاغل، این اتفاق دیرتر خواهد افتاد. در زندگی که زن هم مانند مرد شاغل است، خانم نیز به اندازه آقا از صبح تا شب در معرض جریان های اطلاعاتی مختلف دارد.
اتفاقات قابل تعریف بیشتری را در طول روز خواهد دید و شنید که تمامشان امکان شکل گیری گفتگو با همسر را بالاتر می برد. این خانم ها احتمال هر شب چند خاطره از همکارشان که با شوهرش دعوا کرده، رئیسشان که روز به روز بیشتر روی اعصاب می رود، کم شدن اضافه کارها، شلوغی خیابان، نظرات همکارانشان درباره یک رویداد سیاسی و اجتماعی و ... خواهند داشت که هر کدام سوژه ای جذاب برای ایجاد ارتباط کلامی با همسر می سازد (هر چند خستگی و کم حوصلگی - که در بخش «تهدیدها» بهشان خواهیم پرداخت - روی خط سکته شاغل بودن است و شاید باعث شود با وجود سوژه برای صحبت کردن، باز طرفین به کم حرفی یا سکوت تمایل بیشتری نشان دهند).
تهدیدها
آزادی عمل محدودتر
طبیعی است که وقتی زن و مرد هر دو مشغول به کار هستند (در شرایطی که خودشان صاحبکار محسوب نمی شوند)، فارغ از اینکه در منزل با چه مشکلات و مسائلی مواجهند، مجبورند از قوانین و مقررات مربوط به کارشان تبعیت کنند. در نتیجه ممکن است در زمان هایی خانم خانه مجبورند به ماندن تا دیروقت و اضافه کاری اجباری شود، یا نتواند برای سفر آخر هفته مرخصی بگیرند، یا این امکان را نداشته باشد که هر زمان اراده کرد (ید)، مهمانی بدهد و برود و محدودیت هایی از این قبیل.
این همسرها بیرون از خانه هم رئیسی دارند که ممکن است گاهی از خانه دورشان کند یا شرایطی را پیش بیاورد که خیلی به مذاق آقا خوشایند نباشد. این مسئله به خصوص زمانی دردسرساز می شود که شوهر نتواند این موضوع را تحمل کند که همسرش از کس دیگری بیرون از محیط خانواده دستور بگیرد.
اما به هر حال وقتی آقای محترمی از داشتن امنیت خاطر اقتصادی بیشتر محظوظ هست و به سری در بین سرها بودن همسرش می بالد، باید اینها را هم بپذیرد کار زن نیز به همان اندازه کار مرد جدی است و قوانینش معتبر و واجب الاجرا!
حوصله کمتر
این هم یکی دیگر از تهدیدهای دو موتوره کار کردن است. همان قدر که شاغل بودن زن، نیازش به همسر را برای پر کردن خلأهای عاطفی اش کمتر می کند و تنش های احتمالی را کاهش می دهد، می تواند باعث دور شدن تدریجی زن و مرد از یکدیگر هم بشود. البته نه اینکه مسئولیت گرم نگه داشتن کانون خانواده همیشه با زن باشد اما در شکل سنتی خانواده که خانم ها همیشه خانه دار بوده اند، این توقع بیشتر متوجه زن ها بود. به هر حال یکی باید انرژی بیشتر و حواس جمع تری در این رابطه داشته باشد و از آنجایی که آقایان به طور معمول و سنتی، بیشتر در نقش شاغل فرو رفته اند، معمولا این نقش را متوجه خانم ها می دانند.
منتها در عمل، و در شرایطی که هر دو نفر مشغول به کار بیرون اند، احتمال اینکه زن هم مانند مرد بی حوصله و کم انرژی باشد زیاد است ، و اگر زوجین نسبت به مسئله بی تفاوت باشند و راهکاری برای کنترلش نیندیشند، شاید خدای ناکرده به مرور و با گذشت زمان، قضیه به جاهای ناگوار برسد.
فرسودگی بیشتر
هر چقدر هم بخواهید تقسیم کار عادلانه بکنید و فهرست بنویسید و چک لیست بسازد، باز هم اغلب زن ها با وجود اینکه دوش به دوش مرد خانه کار می کنند (ولو با دریافتی مالی کمتر)، خودشان را مسئول بخش قابل توجهی از کارها و وظایف خانه داری می دانند. کاری به «خودشبختانه یا متاسفانه»اش نداریم اما این نگاه به طور عرفی در جامعه وجود دارد و به تبعش، زن ها سهم بیشتری از پخت و پز و رفت و روب و ... در منزل را برعهده می گیرند.
در نتیجه خانم بعد از اتمام کار بیرون، تازه شیفت دوم کاریش (آن هم به صورت فشرده) شروع می شود و به قول رویارویی «کاغذ بی خط». «باید سه مرتبه بشوره و بسابه و بپزه. تو می تونی سه دفعه پشت سر هم بگی می شورم و می سابم و می پزم؟».
اگر طفل دلبندی هم از راه برسد و بعد از آب و گل درآمدنش، خانم بخواهد باز سر کار برود، یک شیفت مضاعف دیگر به این دو شیفت اضافه خواهد شد و عملا مجبور به انجام وظیفه در سه شیفت طاقت فرسا و سنگین می شود. واضح است که چنین آدمی فرصت کمتری برای رسیدگی به خود و استراحت خواهد داشت و این مسئله ممکن است او را دچار استرس دائم، ناامیدی، افسردگی و حتی احساس پیری زودرس می کند.***
منبع:همشهری جوان