دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

انفجار یک جرقه از قلب خورشید در تصویر جدید ناسا



اخبارعلمی,خبرهای علمی,خورشید

رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا که از سال 2010 تاکنون بطور مستمر به پیگیری حرکات و تغییرات خورشید می‌پردازد، اخیرا یک جرقه خورشیدی سطح متوسط در فضا منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، این جرقه در روز 17 آوریل (29 فروردین) از یک لکه قلب‌ مانند در خورشید منفجر شد.

جرقه‌های خورشیدی، انفجارهای قدرتمند تابشی هستند که از مناطق تیره‌ای موسوم به لکه خورشیدی در فضا منتشر می‌شوند. تابش‌های مضر جرقه‌ها قادر نیستند از جو زمین عبور کرده و بطور فیزیکی بر انسان‌های روی زمین تاثیر بگذارند اما انواع شدید آن‌ها می‌توانند جو زمین در لایه‌هایی که سیگنال‌های ارتباطی و جی‌پی‌اس در آن‌ها سفر می‌کنند، اختلال ایجاد کنند.

به گفته ناسا این جرقه در کلاس M6.7 بود. جرقه‌های کلاس M یک دهم اندازه شدیدترین جرقه‌ها هستند. اعداد نشانگر اطلاعات بیشتری در مورد قدرت جرقه هستند. یک جرقه M2 دو برابر شدیدتر از M1 است.

ناسا همچنین گزارش کرد که این جرقه از یک ناحیه دارای فعالیت مغناطیسی پیچیده بر روی خورشید موسوم به منطقه فعال 2529 نشات گرفته که طی چندین روز گذشته از یک لکه بزرگ تاریک موسوم به لکه خورشیدی برخوردار بوده است. این لکه خورشیدی طی هفته گذشته با حرکت آرام بر روی خورشید، تغییر شکل و اندازه داده بود. در بیشتر اوقات این لکه بقدری بزرگ بود که بدون بزرگنمایی از زمین قابل مشاهده بود و اکنون بزرگی آن به اندازه پنج زمین است.

این لکه بزودی از روی صورت خورشید گردش کرده و از منظر زمین دور خواهد شد. دانشمندان این گونه لکه‌های خورشیدی را برای درک بهتر عامل ایجاد آن‌ها و انفجار گاه وبیگاه جرقه خورشیدی بررسی می‌کنند.

 

اخبار علمی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
انفجار بزرگترین جرقه‌های خورشیدی سال 2013 (1)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصویر نجومی روز ناسا; خورشید تاریک برفراز ترنیت



ابرها کنار می‌روند و خورشید تاریک در این چشم انداز زیبا نمایان می‌شود.

 این عکس به هنگام خورشیدگرفتگی دیروز در نزدیکی شهر ترنیت اندونزی گرفته شده است. جالب است که با وجود خورشید گرفتگی، افق شرق همچنان روشن است. دلیلش این است که ماه هنوز بر دوردست‌های افق شرق سایه نینداخته است. در این هنگام سایه‌ی ماه در نزدیکی استوا با سرعت ۱۷۰۰ کیلومتر بر ساعت به سمت شرق می‌رفته است. هرچند که در این عکس ماه کاملا جلوی خورشید قرار گرفته و کسوف کلی رخ داده،‌ ولی می‌توان اطراف آن نور تاج خورشیدی را مشاهده کرد. تاج خورشیدی در حقیقت اتمسفر بیرونی داغ خورشید است که فقط به هنگام کسوف کلی مشاهده می‌شود.

 

اخبارعلمی,خبرهای علمی,ناسا

 

اخبار علمی - دیجی کالامگ