دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

احتمال قابل سکونت بودن سیاره ای شبیه زمین در فاصله 1200 سال نوری



اخبارعلمی,خبرهای علمی,سیاره

شبیه سازی های جدید رایانه ای از انواع احتمالی اتمسفر در سیاره کپلر 62f، نشان می دهد که این سیاره می تواند قابل سکونت باشد.

به گزارش ایرنا از پایگاه ایندیپندنت، دانشمندان می گویند: یک سیاره شبیه زمین در فاصله هزار و 200 سال نوری که به دور یک ستاره می چرخد، می تواند شرایط مناسب برای حیات داشته باشد.


سیاره کپلر 62f حدود 40 درصد بزرگتر از زمین است و احتمالا اقیانوس هایی در سطح خود دارد.


این سیاره از مجموعه پنج سیاره ای است که به دور ستاره ای کوچکتر و سردتر از خورشید می چرخند که سال 2013 توسط تلسکوپ فضایی کپلر سازمان فضایی آمریکا (ناسا) کشف شد.


دکتر آماوا شیلد از دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس گفت: ما ترکیبات جوی متعددی را در این سیاره کشف کردیم که می تواند گرمای لازم را برای موجود بودن آب مایع روی سطح آن تامین کند و در نتیجه امکان حیات فراهم شود.


محققان نشان دادند که به دلیل فاصله کپلر 62f از ستاره میزبان آن، یخ نزدن آب سطحی این سیاره مستلزم اثر گلخانه ای یک اتمسفر ضخیم غنی از دی اکسید کربن است.


بیش از دو هزار و 300 سیاره فراخورشیدی در خارج از منظومه شمسی شناسایی شده اند و چند هزار سیاره دیگر نیز وجود دارند که هنوز تایید نشده اند.


اما تنها 20 سیاره هستند که به طور مشخص در مدار 'منطقه قابل سکونت' از ستاره های خود قرار دارند. 'منطقه قابل سکونت' به منطقه باریکی در فاصله مناسبی از ستاره اطلاق می شود که امکان وجود آب مایع روی سطح سیاره را ممکن می کند.


ویدیو مرتبط :
کشف سه سیاره در فاصله 40 میلیون سال نوری از زمین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف جسمی در اطراف یک سیاهچاله در فاصله پنج میلیارد سال نوری از زمین



اخبار علمی,خبر های علمی, سیاهچاله

تیمی از دانشمندان اسپانیایی توانسته‌اند بطور دقیق یک ساختار را در منطقه داخلی یک کوازار در فاصله بیش از پنج میلیارد سال نوری از زمین شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا، این دقیق‌ترین سنجش بدست آمده از چنین جسم کوچک و دوری تاکنون است که با کمک تاثیر میکروهمگرایی گرانشی بدست آمده است. این اثر توسط ستارگان حاضر در کهکشانی که بین زمین و کوازار قرار گرفته‌اند، ایجاد می‌شود که می‌تواند مناطق کوچک درون کوازار را بزرگ نمایش دهد.

محققان با همکاری دانشگاه گرانادا بطور خاص توانستند با بررسی تغییرات در درخشش چهار تصویر مختلف از کوازار Q2237+0305 که به صلیب انیشتین نیز معروف است، لبه داخلی دیسک ماده در اطراف آن را اندازه‌گیری کنند.

این تصاویر توسط ابزارهای همگرایی گرانشی نوری (OGLE) و پروژه زمان بین‌المللی همگرایی گرانشی (GLITP) بدست آمده‌اند که به ترتیب برای 12 سال و 9 ماه به نظارت بر این کوازار مشغول هستند.

دستاورد بزرگ این ابزارها،‌ شناسایی ساختاری در لبه داخلی یک دیسک کوچک در چنین فاصله زیادی بوده که با کمک اثر میکروهمگرایی گرانشی حاصل شده است. این کار مانند شناسایی یک سکه از فاصله بیش از 100 هزار کیلومتر است.

اخبار علمی - ایسنا