دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف علت ضعف عملکرد عضلانی ناشی از پیری



پیر شدن,علت ضعف عملکرد عضلانی در پیری,سلول‌های بنیای عضله

کشف علت ضعف عملکرد عضلانی ناشی از پیری
محققان دانشگاه اوتاوا علت زوال عملکرد ناشی از افزایش سن سلول‌های بنیای عضله را کشف کردند.
محققان دریافتند هنگامی که سلول‌های بنیادی عضله پیر می‌شوند، کاهش عملکرد آنها در نتیجۀ افزایش تدریجی فعالیت نوعی مسیر سیگنال دهی است که اطلاعات را از بافت‌های اطراف به درون سلول انتقال می‌دهند.


آنها طی این پژوهش متوجه شدند با مسدود کردن مسیر سیگنال‌رسان موسوم به "JAK/STAT" توسط داروهایی خاص که معمولا در شیمی‌درمانی استفاده می‌شوند، سلول‌های بنیادی عضله درست مانند سلول‌های مشابه در حیوانات جوان عمل کردند. در واقع این مهار کننده‌ها قدرت ترمیم عضله آسیب‌دیده را در حیوانات پیر افزایش داده و آن را قادر به ساخت بافت جدید می‌کنند.


با افزایش سن، فعالیت مسیر سیگنال‌رسان "JAK/STAT" افزایش می‌یابد و این امر موجب می‌شود تا تقسیم سلول‌هایی موسوم به ماهواره کاهش یافته و در پی آن از عملکرد و حجم سلول‌های بنیادی عضله نیز کاسته می‌شود.
سلول‌های ماهواره‌ای، سلول‌های بنیادی ویژه‌ای هستند که در بیشتر بافت‌های بدن وجود دارند و به عنوان سلول‌های ذخیره عمل می‌کنند. این سلول‌ها در پاسخ به آسیب‌های مکانیکی و شیمیایی تکثیر شده و موجب رشد، جایگزینی و ترمیم در بافت می‌شوند.اکنون محققان به دنبال پتانسیل‌های درمانی جدیدی هستند تا بتوان بیماری‌های ضعف عضلانی نظیر آتروفی عضلانی را درمان کرد.
این پژوهش در مجله " Nature Medicine" منتشر شده است. 

منبع : isna.ir


ویدیو مرتبط :
علت رشد قاچاق کالا، ضعف قانون یا ضعف اجرای قانون؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف علت بدخلقي دوران نوجواني



دانشمندان تغييرات در ناحيه نرمه جلويي مغز انسان که مسوول کنترل محرک هاي انگيزشي، قضاوت و تصميم گيري نوجوان است را توجيه مناسبي براي رفتارهاي عجيب اغلب نوجوانان در اين سنين مي دانند.

 

بدخلقی نوجوان

 

دانشمندان علت بد خلقي، خود خواهي، بي ملاحظگي و تند مزاجي نوجوانان را به اين شکل توجيه مي کنند که رشد مغز انسان در نوجواني کندتر از رشد بدن اوست.

 

در گذشته روانشناسان علت خصوصيات ناخوشايند رفتاري دوران نوجواني را تغييرات هورموني بدن مي دانستند. در حالي که تحقيقات جديد که با روش تصويربرداري از مغز انسان انجام شده است حاکي از تغييرات وسيع ساختمان مغر انسان در نوجواني و اوايل جواني است.

 

بدخلقی نوجوان

 

به گزارش روزنامه اعتماد، در اين تحقيق که در انستيتو ملي سلامت روان Bethesda انجام شد، فرآيند رشد 400 کودک تحت نظارت قرار گرفت. به اين صورت که هر دو سال يک بار از مغز آنها تصويربرداري به عمل مي آمد.

 

با مطالعه نتايج به دست آمده مشخص شد در فرآيند رشد انسان به تدريج سلول هاي مغز درگير جوان سازي مي شوند و به طور مداوم مغز انسان در حال تجديد و تغيير است به طوري که فرد تا سن 22-20 سالگي سالانه يک درصد از سلول هاي خاکستري مغز خود را از دست مي دهد.

 

بدخلقی نوجوان

 

دانشمندان تغييرات در ناحيه نرمه جلويي مغز انسان که مسوول کنترل محرک هاي انگيزشي، قضاوت و تصميم گيري نوجوان است را توجيه مناسبي براي رفتارهاي عجيب اغلب نوجوانان در اين سنين مي دانند.

 

آنها معتقدند در اين مرحله از زندگي مغز نوجوانان مانند اسفنجي عمل مي کند که درگير يادگيري است و عدم کنترل محرک هاي دروني باعث بروز رفتارهاي ريسکي مانند روي آوردن به مواد مخدر، الکل و سيگار مي شود.