دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

کشف راهی برای درمان بیماری پارکینسون با خاموش کردن یک ژن در مگس



اخبار,اخبار علمی ,پارکینسون

محققان دانشگاه کینگز کالج لندن، دانشگاه یورک و امپریال کالج لندن یک ژن تنظیم‌کننده عملکرد عصب‌ها را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند در درمان پارکینسون مؤثر باشد.

 این دستاورد با بررسی بیماری پارکینسون در مگس‌های میوه حاصل شد که درک انسان را در مورد این بیماری تحلیل برنده بطور چشمگیری افزایش می‌دهد.

بیماری پارکینسون یک بیماری شایع است که بیش از هفت میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری باعث کاهش فزآینده عملکرد حرکتی و همچنین اختلال روانی و مسائل شناختی می‌شود و درمان‌های کنونی به جای درمان ریشه‌ای، تنها با علائم این بیماری مقابله می‌کنند.

این تیم، در تلاش برای تغییر این روند، تحقیقات خود را بر روی مگس میوه متمرکز کردند. پیش از این ژن این موجودات برای تحقیق در مورد افزایش طول عمر و قابلیت آن‌ها برای شناسایی سلول‌های سرطانی دستکاری شده و اکنون از آن‌ها برای مبارزه با بیماری پارکینسون کمک گرفته شده است.

یافته‌های تازه محققان بر روی ژن‌های مگس میوه مبتلا به پارکینسون نشان داد که میتوکندری‌های آسیب‌دیده، سیگنالی را منتشر می‌کنند که عملکرد سلول‌های عصبی را متوقف کرده و خود را با یک ژن شناخته شده به نام HIFalpha تنظیم می‌کنند.

دانشمندان سپس دریافتند هنگامی که ژن غیر فعال بود، عملکرد عصب‌ها که به طور معمول توسط میتوکندری‌های آسیب‌دیده غیرفعال شده بود، بازیابی شده و از نقصان بیشتر سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کرد. همان اثر در زمان غیر فعال کردن این ژن در مگس میوه مبتلا به سندرم لی مشاهده شد که نشان می‌دهد ممکن است این روش در درمان بیماری‌های تحلیل برنده عصبی متعدد مفید باشد.

از آنجاییکه ژن HIFalpha در انسان نیز وجود دارد، این تحقیق می‌تواند به درمان‌های جدید منجر شود.

دکتر جوزف بیتمن از دانشگاه کینگز کالج لندن اظهار کرد: مگس‌های مبتلا به بیماری پارکینسون مانند انسان، به تدریج عملکرد حرکتی خود را از دست می‌دهند که این امر شامل تاثیر منفی بر توانایی آنها برای بالا رفتن است. ما دریافتیم که غیر فعال کردن یک ژن خاص به طور چشمگیری به بهبود عملکرد حرکتی و توانایی صعود آنها کمک می کند.

محققان یافته‌های خود را درمجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر کردند.

اخبار علمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
درمان جدید علایم بیماری پارکینسون را کاهش می دهد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف راه حل جدید در درمان بیماری MS



 

 

کشف راه حل جدید در درمان بیماری MS

 

مطالعات نشان می‌دهند که علت آسیب سلول‌های عصبی در تصلب بافتی متعدد (MS) می‌تواند با فعال کردن سلول‌های بنیادی در بدن درمان شوند.

 

به گزارش ایسنا‌، MS نوعی بیماری است که با معیوب کردن سیستم ایمنی به غلاف‌های چربی در اطراف بافت‌های عصبی در سلول‌های سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند.

 

MS بر روی توانایی برقراری ارتباط سلول‌های عصبی در مغز و نخاع با یکدیگر تاثیر می‌گذارد و موجب بی‌حسی در اعضا و دشواری در گفتار یا حتی فلج و از دست دادن بینایی می‌شود.

 

درمان‌های رایج که اغلب بی‌تاثیر هستند شامل کم کردن قدرت سیستم ایمنی به منظور جلوگیری آن از آسیب غلاف چربی و سلول‌های سازنده‌ این غلاف می‌شوند‌ اما، این درمان‌ها غلاف چربی آسیب دیده را احیا نمی‌کنند.

 

مطالعه‌ جدید بر روی موش‌ها نشان داد مغز خود بیمار می‌تواند بر روی تولید دوباره‌ این غلاف چربی تحریک شود. فعال کردن شیوه ‌«RXR» که یک مسیر حیاتی برای ایجاد سلول است و موجب تبدیل سلول‌های بنیادی مغز و نخاع به سلول‌های سازنده‌ غلاف چربی می‌شود‌، می‌تواند به سلول‌های بنیادی مغزی کمک کند تا این غلاف چربی را ترمیم کنند.

 

دکتر «رابین فرانکلین» سرپرست این تحقیق از دانشگاه کمبریج گفت‌: این کشف بسیار جالب است چرا که می‌تواند به یافتن داروهای مفید برای ترمیم آسیب‌های این سلول‌های عصبی و حفاظت از آنها در مغز به ما کمک کند.

 

وی ادامه داد‌: ما هشدار می‌دهیم که این مسیر درمانی غیر قابل پیش بینی است اما، می‌توان گفت که حداقل یک شیوه‌ درمانی را برای پیشرفت در این زمینه پیدا کرده ایم.

 

دکتر فرانکلین افزود‌: آزمایشات مقدماتی بر روی این داروها تا 5 سال آینده شروع خواهد شد و درمان این بیماری تا 15 سال دیگر در اختیار افراد قرار می‌گیرد./عصرایران