دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

چرا نباید لوازم جانبی غیراصل موبایل را بخرید


لوازم جانبی موبایل اصلی بخریم یا غیراصلی؟ این پرسش بسیاری از کسانی است که می خواهند برای گوشی تلفن همراه شان لوازم جانبی تهیه کنند. آنچه مسلم است، قیمت این قطعات با هم تفاوت هایی دارند که همین انگیزه خرید برخی خریداران می شود.





هفته نامه عصر ارتباط: لوازم جانبی موبایل اصلی بخریم یا غیراصلی؟ این پرسش بسیاری از کسانی است که می خواهند برای گوشی تلفن همراه شان لوازم جانبی تهیه کنند. آنچه مسلم است، قیمت این قطعات با هم تفاوت هایی دارند که همین انگیزه خرید برخی خریداران می شود. بازار لوازم جانبی مملو از برندهایی با ظاهر و قیمت های مختلف است که البته همه آنها ادعای «اصل بودن» دارند. اما حمیدرضا گودرزیان، مدیرعامل شعبه ایران شرکت تک مارت میدل ایست (Tehmart Middle east LLC) به عنوان متولی رسمی ارایه گارانتی و خدمات پس از فروش لوازم جانبی سامسونگ در ایران، پاسخ های روشنی برای این پرسش دارد.

تفاوت لوازم جانبی موبایل اصلی و غیراصل

وی در پاسخ به این پرسش می گوید: می توان گفت لوازم غیراصل، سطح عملکرد گوشی را پایین می آورند؛ مانند اینکه کسی خودروی خوبی داشته باشد، اما بنزین غیراستاندارد داخل باک آن بریزد.

او در مورد باتری و شارژرهای غیراصل می گوید: «این باتری ها مدت زمان صحبت (Talk time) مناسبی ندارند، نشت اسید پیدا می کنند و به Main Board گوشی آسیب می رسانند. از سوی دیگر، نوسان برق شارژرها به گوشی صدمه می زند و از همه مهم تر امنیت مصرف کننده را به خطر می اندازند.»

چرا نباید لوازم جانبی غیراصل موبایل را بخرید

به گفته وی، برای هر بخش از یک محصول، استانداردی تعریف شده که این استانداردها در کالای غیراصلی چندان رعایت نمی شود و علت اصلی تفاوت قیمت کالاهای اصل و غیراصل نیز همین است.

گودرزیان تاکید می کند: در صورت استفاده همزمان باتری و شارژر غیراستاندارد، تلفن همراه شما می تواند به یک بمب دستی تبدیل شود؛ چرا که «کیفیت پایین مواد اولیه در ساخت باتری غیراصل (الکترولیت با غلظت معین و خلوص صفحات هادی)، استاندارد نبودن شرایط تولید (ایجادنشدن خلا برای جلوگیری از تولید حفره های میکروسکوپی) و نوسانات شدید ایجادشده به وسیله شارژر غیراستاندارد سبب تولید حرارت و گازهای قابل اشتغال می شود و در نهایت می تواند موجب انفجار باتری شود؛ کما اینکه این اتفاق بارها در جهان رخ داده است.»

چرا باید جنس اصل بخریم

اصولا پنج دلیل مهم و اساسی برای خرید کالای اصل وجود دارد؛ عملکرد برتر، کیفیت و ماندگاری محصول، ضمانت تعویض تا یک سال، از بین نرفتن ضمانت گوشی (در صورت استفاده از اجناس غیراصلی، ضمانت گوشی از بین می رود) و مقرون به صرفه بودن.

گودرزیان ضمن تایید این موارد، اضافه می کند: «کالای ارزان تر، لزوما بهتر نیست. کالاهای اصلی به دلیل عمر بیشتر، مقرون به صرفه تر هستند؛ چون به جای چند بار هزینه کردن برای کالای نامرغوب، تنها یک بار هزینه برای کالای اصل پرداخت می شود. ضمن اینکه اگر کالای اصل برای مثال پنج واحد کارایی بیشتر داشته باشد، قیمت آن در نهایت سه واحد گران تر است و باز شما به نسبت هزینه ای که پرداخت می کنید، بیشترین کیفیت را دریافت می کنید.»

چگونه از اصلی بودن کالایی مطمئن شویم

این موضوع شاید یکی از مهم ترین دغدغه های کسانی باشد که قصد دارند لوازم جانبی موبایل بخرند.

گودرزیان برای راهنمایی این افراد چند راهکار ساده پیشنهاد می دهد: اول اینکه پیش از خرید برای کسب اطلاعات، به سایت سامسونگ سر بزنند (samsung.com/iran). راه دوم خرید از فروشگاه های رسمی داخلی محصولات سامسونگ مانند «مایکروتل»، «سامتل» و «هماهنگ» است که کالای اصلی را با هولوگرام و ضمانت تک مارت ارایه می دهند.

راه سوم، دقت و تاکید بر خرید کالا با هولوگرام رسمی تک مارت، کارت گارانتی مخصوص و درخواست کالای پلمب است که روی بسته بندی محصول چسبانده شده و به همراه دفترچه ای که حاوی اطلاعات سایر محصولات برای گوشی مورد نظر است، به خریدار تحویل داده می شود؛ چرا که هولوگرام تک مارت نیز خاص بوده و قابل کپی نیست. آخرین مرحله هم بررسی قیمت جهانی محصول و ظاهر آن است. بسته بندی محصولات اصلی طبق قاعده خاصی صورت می گیرد. برای مثال، در بسته بندی باتری لایه های مختلف بسته بندی تنها جنبه زیبایی ندارد، بلکه برای منظورهای مختلفی از جمله ایجاد شرایط مناسب دمایی، رطوبتی ضربه و... طراحی شده است که همگی در عمر مفید کالا تاثیر مهمی دارد.

به هر حال تهیه لوازم جانبی اصلی، به رغم وجود انواع جنس های غیراصل در بازار به سادگی ممکن است. تنها کافی است از راهکارهای مذکور پیروی کرد.

گودرزیان در پایان توصیه می کند: «خرید کالای اورجینال خریدی هوشمندانه است؛ زیرا همزمان می توان کارایی گوشی را حفظ و امنیت مصرف را تضمین کرد و خریدی اقتصادی انجام داد. حواس تان باشد هیچ گرانی هم مانند ارزانی، بی دلیل نیست.»


ویدیو مرتبط :
گشایش نمایشگاه تلفن همراه و لوازم جانبی در بازار موبایل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهنمای خرید لوازم جانبی موبایل


خیلی ها نمی دانند که خرید لوازم جانبی حتی از خرید خود گوشی هم پیچیده تر است. این نوشته یک راهنمای ساده و جمع و جور برای شما و گوشی محبوبتان خواهد بود.

هفت صبح: یک گوشی گرانقیمت خریده اید و موقع خروج از مغازه فروشنده اصرار دارد همین حالا برای گوشی تان کیف محافظ، بند گردنی، حافظه جانبی و چند لوازم جانبی دیگر بخرید. همه چیزهایی که او معرفی می کند در ظاهر جذاب هستند اما نمی دانید کدام یک از آنها واقعا برای شما ضرورت دارد.

خیلی ها نمی دانند که خرید لوازم جانبی حتی از خرید خود گوشی هم پیچیده تر است. این نوشته یک راهنمای ساده و جمع و جور برای شما و گوشی محبوبتان خواهد بود.

1- شارژر



هیچ چیز به اندازه تمام شدن ناگهانی باتری گوشی تلفن همراه آزاردهنده نیست. متاسفانه باتری ها هم از این مساله اطلاع دارند و درست در وقتی که نباید دستمان را توی پوست گردو می گذارند ولی به لطف پیشرفت تکنولوژی می توان این دسیسه را خنثی کرد.

کافی است یکی از همین شارژرهای موجود در بازار همیشه دم دستمان باشد. البته نباید فراموش کرد که یک شارژر نامرغوب می تواند خسارت جبران ناپذیری به گوشی گرانبهایتان وارد کند.

پس اگر یک شارژر اضافی چیزی حدود 15 تا 20 هزار تومان آب خورد، خیلی خساست به خرج ندهید. مدل های فندکی هم گزینه های خوبی هستند. آنها را می توان به فندک اتومبیل متصل کرد و با خیالی آسوده دل به یک مسافرت طولانی مدت زد.





2- هدست

مدل های سیم دار سر کلاس درس مفید هستند اما مدل های بدون سیم که با قابلیت بلوتوث کار می کنند، راست کار کسانی است که خیلی با تلفن صحبت می کنند. اینجا تفاوت جنس خوب و بد را می توان از قیمت ها فهمید.



همچنین ظاهر هدست نشان می دهد پولتان را بابت چه چیزی دور می ریزید. مدل های سیم دار قیمتی حدود سه هزار تومان دارند. برای یک هدست سیم دار با کیفیت تر معمولا باید 14 تا 20 هزار تومان پول بپردازید. اما اگر هدست های بلوتوث دار را می پسندید بین 50 تا 200 هزار تومان کنار بگذارید. این نکته را هم بدانید که مدل های بدون سیم به خاطر استفاده از بلوتوث، باتری گوشی را زودتر از معمول خالی می کنند.



3- کیف



بعضی ها انتظار دارند یک کیف خوب از موبایل شان در برابر ضربه های کوچک محافظت کند. عده دیگری هم جذابیت کیف برایشان مهم تر است و در مقابل برخی از امواج مضر موبایل واهمه دارند.

خوشبختانه برای همه این افراد کیف های مختلفی در بازار موجود است. این وسط خانم ها از همه خوشبخت ترند و می توانند طبق سلیقه شان خرید کنند. این کیف های معمولی با رنگ ها و طرح های جذاب، معمولا سه تا چهار هزار تومان آب می خورند.

مدل های لپ تاپی را بیشتر آقایان می پسندند و بین 10 تا 25 هزار تومان قیمت دارند. اگر به کیف های ضداشعه علاقه دارید، باید بدانید کارکرد این دسته از کیف ها هنوز چندان از نظر علمی ثابت نشده و شاید فقط یک شعار تبلیغاتی باشد. موقع خرید کیف گوشی دقت کنید که اسپیکر گوشی نباید توسط کیف پوشیده شود. اگر این مساله را در نظر نگیرید، ممکن است بعدها به دلیل نشنیدن صدای زنگ گوشی تلفن همراهتان به دردسر بیفتید.





هندزفری بولوتوث Jabra Stone2



+ قابلیت اتصال همزمان به دو گوشی

- قیمت نسبتا بالا

قیمت: 185 هزار تومان

ویژگی ها: سازگار با تمامی موبایل های بلوتوث، شماره گیری صوتی، پاسخگویی با گفتن Answer، رد تماس با گفتن Ignore، مدت مکالمه هشت ساعت