دانش و فناوری


2 دقیقه پیش

گرفتن ویزای انگلیس در ایران

از زمانی که اخذ وقت سفارت انگلیس در تهران ممکن شد، بسیاری از مشکلات متقاضیان این ویزا نیز به فراموشی سپرده شد. اگر چه هنوز هم بعضی از متقاضیان این ویزا، به جهت تسریع مراحل ...
2 دقیقه پیش

دوره مدیریت پروژه و کنترل پروژه با MSP

پروژه چیست؟ پروژه به مجموعه ای از فعالیتها اطلاق می شود که برای رسیدن به هدف خاصی مانند ساختن یک برج، تاسیس یک بزرگراه، تولید یک نرم افزار و … انجام می شود. در همه پروژه ...

هواپیمایی با کابین جداشدنی در سوانح



هواپیمایی با کابین جداشدنی در سوانح

یک مهندس اوکراینی هواپیمایی با کابین جدا‌شدنی طراحی کرده است که می‌تواند در هر زمان از جمله مواقع اضطراری در حین پرواز، به بیرون پرتاب شود و به مسافران فرصت فرود ایمن حتی در آب را بدهد.

این اختراع که توسط تاتارنکو ولادیمیر نیکلایویچ انجام شده احتمالا می‌تواند جان صدها نفر را در صورت بروز حوادث هوایی حین پرواز نجات دهد.

نیکلایویچ از سه سال گذشته مشغول کار بر روی این پروژه بوده و اخیرا طرح اختراع خود را منتشر کرده اشت.

این کابین جدا شدنی هواپیما می‌تواند در هر زمان از جمله هنگام برخاست، حین پرواز یا فرود از هواپیما جدا شده و اجازه دهد تا مسافران با خیال راحت در آب یا در زمین فرود بیایند. این کار توسط چترهای نجات متصل به کابین که به طور خودکار و با جدا شدن کپسول پایینی از هواپیما باز می‌شوند، صورت می‌گیرد.

تاتارنکو اظهار کرد: در طراحی این فناوری از الیاف کولار و ترکیبات کربن برای بدنه، بال‌ها، فلپ‌ها، باد شکن‌ها، شهپرها و دم استفاده خواهد شد که این امر تا حدی می‌تواند سنگینی وزن چترهای نجات را جبران کند.

این طرح شامل یک فضای ذخیره‌سازی است که چمدان مسافران را در زیر کابین جای می‌دهد، بنابراین اگر این قسمت در حین سانحه هوایی از هواپیما جدا شود، هیچ چمدانی گم نخواهد شد.

لازم به ذکر است که این طراحی جدید، اولین اختراع تاتارنکو نیست. وی در سال گذشته توانست برای اختراعش که یک سیستم کپسول فرار برای نجات جان مسافران داخل هواپیما بود، گواهی ثبت اختراع دریافت کند.

 

اخبارعلمی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
هواپیمایی پگاسوس کابین کرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معرفی رشته الكترونیك هواپیمایی



 

 

الکترونیک هواپیمایی

 

 

دیباچه:

بخش عمده‌ای از سیستم‌های زمینی که سلامت و ایمنی یک پرواز را تضمین می‌کنند، تجهیزات الکترونیکی هستند. افرادی که با این تجهیزات کار کرده و آنها را تعمیر می‌کنند باید علاوه بر آشنایی با الکترونیک عمومی، با الکترونیک تخصصی هواپیما نیز آشنا باشند؛

 

یعنی در سازمان هواپیمایی کشوری نیاز به تلفیقی از یک دوره الکترونیک عمومی با الکترونیک تخصصی است. در ضمن، این دوره آن‌قدر کوتاه نیست که بتوان به عنوان یک دوره کوتاه مدت، به فارغ‌التحصیلان کاردانی یا کارشناسی برق آموزش داد. از این رو، دوره تخصصی الکترونیک هواپیمایی در مقطع کاردانی و کارشناسی در وزارت علوم ارائه شده است و فارغ‌التحصیلان این رشته، با توجه به توان و تخصص خود، در سازمان هواپیمایی کشوری به کار گمارده می‌شوند.

 

دروس رشته الکترونیک هواپیمایی، به ویژه در مقطع کارشناسی، شباهت بسیاری به دروس رشته مهندسی برق گرایش مخابرات دارد؛ یعنی حدود 90% دروس این دو رشته مشابه است و 10 یا حداکثر 15 درصد از دروس نیز دروس تخصصی الکترونیک هواپیما مثل دوره‌های تخصصی ILS، VOR یا دوره‌های مقررات ناوبری است. به همین دلیل، فارغ‌التحصیل این رشته به غیر از صنعت هواپیمایی می‌تواند در صنعت مخابرات نیز مشغول به فعالیت شود.

 

توانایی‌های لازم :

توانایی‌های لازم برای این رشته مانند رشته اویونیک هواپیما است.

 


موقعیت شغلی در ایران :

سازمان هواپیمایی کشوری به تخصص‌ فارغ‌التحصیلان این رشته‌، نیاز بسیاری دارد.مثلاً برای سیستم‌های زمینی که در فرودگاه‌ها نصب می‌شود یا نقاط کور داخل کشور مثل کویر که هواپیما از آنجا عبور می‌کند و باید بتواند موقعیت خود را در این مناطق نیز به فرودگاه گزارش کند،‌ نیاز به متخصصان الکترونیک هواپیما است؛ افرادی که به تعمیر، نگهداری و سرویس سیستم‌های الکترونیکی موجود می‌پردازند.

 


درس‌های این رشته در طول تحصیل :

دروس پایه:

ریاضی عمومی، ریاضی کاربردی،‌ فیزیک.

 


دروس اصلی و تخصصی:


مدار الکتریکی، الکترونیک، مدارهای منطقی، اندازه‌گیری الکتریکی، ماشین‌های الکتریکی، نقشه‌کشی صنعتی، برنامه‌نویسی کامپیوتر، اصول فرستنده و گیرنده، سیستم‌های کمک‌ناوبری، سیستم‌های مخابرات هواپیمایی، قوانین رادیویی، زبان تخصصی هواپیمایی، کارآموزی CNS/ATM (بسیاری از درس‌های این رشته همراه با آزمایشگاه است)

منبع:parsidoc.com